Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2021
Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας επιστρατεύει κινητές μονάδες στις σχολικές μονάδες για διενέργεια rapid τεστ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της Κυβέρνησης στην προσκόμιση αρνητικού τεστ ώστε να επιτραπεί η φυσική τους παρουσία από τις 8 Μαρτίου.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, εξήγησε πως το Υπουργείο αναμένει ότι οι μαθητές θα προχωρήσουν σε τεστ. «Θα εξεταστούν για να μην ασθενήσουν ή να μεταφέρουν τον ιό σ΄ άλλους. Θα πρέπει να είμαστε λογικοί. Δεν είναι αστεία πράγματα και θα πρέπει να έχουμε την αίσθηση του δημόσιου καθήκοντος».
Πρόσθεσε πως οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους και να επιβληθούν στην εξέταση. «Αυτοί που δεν δέχονται, είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα συμπεριφοράς που δεν συμβαδίζει με τη συλλογική προσπάθεια όλων. Μια συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα ασχοληθώ μ΄ αυτό εκ πρώτης όψεως αλλά θα ασχοληθώ με το γεγονός ότι καταφέραμε να λειτουργούμε τα σχολεία μας και πρέπει να τα προφυλάξουμε», εξήγησε ο κος Προδρόμου.
Τέλος ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «έχουμε τα περιθώρια στη σχολική χρονιά να αξιοποιήσουμε χρόνο που έμεινε ανεκμετάλλευτος. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους τελειόφοιτους είναι να μην φοβούνται γιατί θα εφαρμοστεί η λογική μετριασμού λόγω της πανδημίας».
Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα