Αυτή είναι η απάντηση για αυτούς που αρνούνται να κάνουν rapid τεστ (βίντεο)

Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας επιστρατεύει κινητές μονάδες στις σχολικές μονάδες για διενέργεια rapid τεστ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της Κυβέρνησης στην προσκόμιση αρνητικού τεστ ώστε να επιτραπεί η φυσική τους παρουσία από τις 8 Μαρτίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, εξήγησε πως το Υπουργείο αναμένει ότι οι μαθητές θα προχωρήσουν σε τεστ. «Θα εξεταστούν για να μην ασθενήσουν ή να μεταφέρουν τον ιό σ΄ άλλους. Θα πρέπει να είμαστε λογικοί. Δεν είναι αστεία πράγματα και θα πρέπει να έχουμε την αίσθηση του δημόσιου καθήκοντος».

Πρόσθεσε πως οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους και να επιβληθούν στην εξέταση. «Αυτοί που δεν δέχονται, είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα συμπεριφοράς που δεν συμβαδίζει με τη συλλογική προσπάθεια όλων. Μια συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα ασχοληθώ μ΄ αυτό εκ πρώτης όψεως αλλά θα ασχοληθώ με το γεγονός ότι καταφέραμε να λειτουργούμε τα σχολεία μας και πρέπει να τα προφυλάξουμε», εξήγησε ο κος Προδρόμου.

Τέλος ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «έχουμε τα περιθώρια στη σχολική χρονιά να αξιοποιήσουμε χρόνο που έμεινε ανεκμετάλλευτος. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους τελειόφοιτους είναι να μην φοβούνται γιατί θα εφαρμοστεί η λογική μετριασμού λόγω της πανδημίας».

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30