Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2023
Ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή, ενώ το συνοπτικό σύστημα Κλέων, το οποίο συνοδεύεται από θερμή και ξηρή αέρια μάζα στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, αναμένεται στην περιοχή από αύριο.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και στα δυτικά παράλια νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Αργότερα, στα νότια παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, αρχικά ωστόσο, στα δυτικά και στα βόρεια, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα νοτιοδυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 24 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί έτσι, αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το Σάββατο ωστόσο, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Σχετικά
Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και... χαλάζι - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου – Ποιο αθηναϊκό ξεχώρισε στη λίστα
Η Μπανγκόκ, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν από τέσσερα ξενοδοχεία στη λίστα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Four Seasons Astir Palace Athens, στη θέση 27
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού