Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στο Πολέμι έφτιαξαν το πάρκο με τις τουλίπες!

Ένα πάρκο που θα γεμίσει με πολύχρωμα λουλούδια!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2023

Το Πολέμι, το χωριό της επαρχίας Πάφου, είναι γνωστό ως το χωριό της τουλίπας. Άλλωστε, στο χωριό φυτρώνει ένα σπάνιο είδος τουλίπας. Ονομάζεται Agenensis και συναντάται κυρίως σε Νότια Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο. Φυτρώνει σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία αλλά και στο Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Τουρκία, στο Ισραήλ.

Το μικρό αυτό αμπελοχώρι, που κάθε χρόνο διοργανώνει το φεστιβάλ τουλίπας, προσπαθεί να προστατεύσει αυτό το πανέμορφο λουλούδι με κάθε τρόπο!

Εξ ου και μια ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με την κοινότητα αποφάσισαν να μετατρέψουν μία ερημική έκταση σε Πάρκο Τουλίπας! Το εν λόγω πάρκο θα το βρεις απέναντι από το Corner Cafe Bar και τη δημιουργία του την οφείλει κυριολεκτικά στους ντόπιους και ξένους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι με κόπο και σκληρή δουλειά, έδωσαν πνοή στο έργο αυτό. "Ο καθένας από την κοινότητα συνέβαλε όπως μπορούσε, από χρήματα αλλά και υλικά", μας αναφέρουν από το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα χώρο πρασίνου ο οποίος αξιοποιήθηκε και διαμορφώθηκε σε πάρκο, το οποίο περιλαμβάνει ξύλινα παγκάκια και τραπεζάκια για να καθίσεις και να απολαύσεις τον καφέ σου, παιχνίδια για παιδιά, σκέπαστρο για σκιά, σκαλάκια, πέτρινους διαδρόμους, χαλικάκια, λασανάκια και φυσικά δέντρα και λουλούδια, τα οποία το βράδυ φωτίζονται!

Πρωταγωνιστές σε αυτό το πάρκο θα είναι φυσικά οι τουλίπες, οι οποίες θα φυτευτούν την κατάλληλη εποχή!

Έτσι, όταν έρθει η ώρα το πάρκο αυτό θα γεμίσει τουλίπες!

Σίγουρα πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αξίζει πολλά μπράβο, και σίγουρα το πάρκο αξίζει μία επίσκεψη!

Φωτογραφία: The Polemi Community Project

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close