Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2023
Λίγες βδομάδες προτού το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας σηκώσει αυλαία για το εγχώριο και διεθνές πρόγραμμα παραστάσεων του, ξεκινά το Παράλληλο Πρόγραμμα του φεστιβάλ με το πενθήμερο Θεατρικό εργαστήρι «Εξερευνώντας το Θέατρο».
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, το φεστιβάλ που δεν τελειώνει ποτέ, συμμετέχει από φέτος δυναμικά στην διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Λευκωσία2030. Η ανάπτυξη κοινού αποτελεί σημαντικό στρατηγικό στόχο τόσο του φεστιβάλ όσο και του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του πενθήμερου εργαστηρίου 40 παιδιά μαζί με επαγγελματίες του θεάτρου και της εκπαίδευσης εξερευνούν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, έρχονται σε επαφή με τα επαγγέλματα του Θεάτρου και δημιουργούν από την αρχή μια δικιά τους θεατρική παράσταση.
Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά θα εφαρμόσουν τεχνικές συγγραφής θεατρικού έργου με θεματολογία από το εκπαιδευτικό θέατρο (μαθηματικά και επιστήμες - STEAM). Θα γράψουν το δικό τους θεατρικό έργο το οποίο θα σκηνοθετήσουν, θα φωτίσουν και θα ζωντανέψουν πάνω στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. Θα γράψουν τη δική τους μουσική και στίχους και θα δημιουργήσουν την δική τους αφίσα που θα βοηθήσει στην προώθηση του θεατρικού τους έργου. Κι όλα αυτά με πολλή θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς.
Τον σχεδιασμό και τον συντονισμό του θεατρικού εργαστηρίου έχουν αναλάβει οι Γιάννης Λάζαρου, καθηγητής μαθηματικών STEAM εκπαίδευσης (Παγκύπριο Γυμνάσιο) και ο Γιώργος Γ. Παπαγεωργίου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. Μαζί τους στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή του εργαστηρίου ομάδα επαγγελματιών του θεάτρου που περιλαμβάνει τους Αντρέα Μιχαλόπουλο (συνθέτη, πιανίστα και καθηγητή μουσικής), Άντονυ Παπαμιχαήλ (ηθοποιό), Νικόλα Προκοπίου (ηχολήπτη), Χρίστο Χαραλάμπους (φωτιστή) και Μόνικα Χατζηβασιλείου (ηθοποιό, σκηνογράφο).
Δηλώσεις συμμέτοχης: www.soldoutticketbox.com και από τα καταστήματα STEPHANIS
Κόστος συμμέτοχης: €125
Πληροφορίες : · theatre@nicosiamunicipality.org.cy
- 22797979 (Δευτέρα – Παρασκευή 8πμ – 2μμ από τις 17 Αυγούστου)
Σχετικά

Μία ξεχωριστή υπαίθρια αγορά μας περιμένει στην Λάνια
Με λαζάνια, μουσική και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους

Απογευματινό Foam Party για παιδιά με παιχνίδι και διασκέδαση
Αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές για τους μικρούς μας φίλους

Το 3ο Messy Play Festival On The Beach, θα γεμίσει την παραλία με παιδιά!
Messy & Sensory Stations, Fun Games, Μουσικοκινητικά παιχνίδια, Ηφαίστεια άμμου, Θέατρο Σκιών "Ο Φούσκας το Ψαράκι"!

Δωρεάν παιχνίδι στα φουσκωτά νερού, στον πιο όμορφο πολυχώρο ψυχαγωγίας της πόλης!
Πάρε την πετσέτα σου, βάλε το μαγιό σου και ετοιμάσου για τσουλήθρες, πιτσιλιές και άφθονο γέλιο!

Ένας νέος, υπέροχος παιδότοπος στο χωριό, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τα παιδιά (εικόνες)
Εικόνες από τον πανέμορφο παιδότοπο που δημιουργήθηκε στο χωριό Πεδουλάς


Lilo και Stitch για πάντα: Το πιο αγαπημένο δίδυμο έρχεται κοντά σας
Μια νέα παιδική παράσταση σε περιοδεία

Ένα υπέροχο παιδικό φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος σ' ένα γνωστό χωριό
Σε τοποθεσία, αυτήν τη φορά

Ο Stitch με την μοναδική του φίλη Lilo, έρχονται στην Κύπρο
O σημερινός ήρωας που λατρεύεται από τα παιδιά όσο ποτέ άλλοτε, σε όλο τον κόσμο, έρχεται Κύπρο

Έχεις παιδιά; Έχουμε την απόλυτη πρόταση ψυχαγωγίας και είναι super fun!
Το Summer Kids Festival στη Μαρίνα Αγίας Νάπας!

Θέατρο, παιχνίδι και δωρεάν παγωτό σε μία μέρα αφιερωμένη στα παιδιά
Στο πλαίσιο των Βραδιών Πολιτισμού 2025

Καμήλα καμηλάρι: Ένα μουσικό ταξίδι στα παιδικά τραγούδια της Κύπρου
Γνωρίζω, τραγουδώ και εικονογραφώ τα παιδικά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μου