Things to Do , Εκδηλώσεις

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις σε 23 χωριά της Κύπρου

Το καλοκαίρι θέλει και το χωριό στην ατζέντα!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2023

Αν για τις μέρες του καλοκαιριού ψάχνεις αφορμές για εκδρομή στα χωριά του νησιού, τότε συνέχισε να διαβάζεις!

Σ' αυτό το άρθρο έχουμε μαζέψει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν διοργανώσει μερικά από τα χωριά της Κύπρου και σου μεταφέρουμε όσα πέρασαν απ' τις οθόνες μας.

Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας
Ο Άγιος Δημήτριος, ένα πανέμορφο χωριό της επ. Λεμεσού που ανήκει στη γεωγραφική περιφέρεια της Μαραθάσας, περιτριγυρισμένο από πυκνό δάσος και με χαρακτηριστικό του τις πολλές και πλατύφυλλες κληματαριές με το σταφύλι βέρικο στις αυλές των σπιτιών του, έφτιαξε φέτος ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, παιχνίδια και φαγητό. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 19 Αυγούστου. Στο χωριό θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε εργαστήρια αγγειοπλαστικής και βοτανολογίας, παιχνίδια, διαγωνισμούς, θεατρική παράσταση, stand-up comedy και μουσικές βραδιές.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Αγρός
Οι λόγοι για να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές στον Αγρό είναι αρκετοί. Πέρα από τις ομορφιές που του έδωσε απλόχερα η φύση, και τις νοστιμιές (γλυκά, αλλαντικά, φρούτα) που παράγουν οι άνθρωποι της κοινότητας του Αγρού, αυτό το καλοκαίρι μάς δίνουν 4 λόγους για να κάνουμε διακοπές στον Αγρό ή να ετοιμάσουμε εξόρμηση στο χωριό με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

To πρόγραμμα
13 Αυγούστου - Συναυλία με Χρήστο Δάντη.
14 Αυγούστου - Τόμπολα.

Ανώγυρα
Η ομορφιά και η γραφικότητα της Ανώγυρας με τη χαρακτηριστική πετρόκτιστη αρχιτεκτονική των σπιτιών και τα λιθόστρωτα δρομάκια, είναι από μόνα τους αρκετά για να την καταστήσουν έναν πολύ αξιόλογο προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή. Ειδικά το καλοκαίρι οπότε σού δίνουν ακόμα περισσότερους λογους για να την επισκεφθείς! Η κοινότητα του χωριού έφτιαξε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών της εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του χωριού με ελεύθερη είσοδο και περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Βουνί
Το Βουνί, ένα από τα πιο γραφικά και παραδοσιακά χωριουδάκια της Επαρχίας Λεμεσού, μας περιμένει και φέτος με ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Το χωριό υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες. Το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Γυναικείος Όμιλος Βουνίου διοργανώνουν καλοκαιρινές εκδηλώσεις με θέατρο, μουσικές βραδιές, διαγωνισμούς, τόμπολα κ.ά. Μάλιστα, στο Βουνί αυτό τον Σεπτέμβριο θα πας, για να απολαύσεις και τη Γιορτή του παλουζέ, που θα στηθεί στην κοινότητα.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Ευρύχου
Το καλοκαιράκι έφτασε κι εμείς ξεκινήσαμε ήδη να σημειώνουμε όλα όσα θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, είτε στην πόλη είτε σε κάποιο χωριό της Κύπρου. Για σένα που το καλοκαίρι συνηθίζεις να μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου και να ανηφορίζεις προς κάποιο χωριό, μάθε ότι το χωριό Ευρύχου στην επ. Λευκωσίας ανακοίνωσε πρόγραμμα για το καλοκαίρι, το οποίο περιλαμβάνει θερινό κινηματογράφο στις 14 Αυγούστου και τόμπολα στις 15 Αυγούστου.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Λαγουδερά
Τι καλύτερο από το να συνδυάσεις εξόρμηση και διασκέδαση στα όμορφα χωριουδάκια του νησιού για το φετινό καλοκαίρι; Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγουδερών ανακοίνωσε ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα με εκδηλώσεις που θα μας πάρουν στο χωριό. Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο 12 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περπάτημα στο Μονοπάτι της Φύσης Δόξασοι ο Θεός (12/8/23), θεατρική παράσταση «Ο Παπαφίγκος» (13/8/23), τόμπολα (14/8/23), μουσική βραδιά (15/8/23), κυνήγι κρυμμένου θησαυρού και μουσικό αφιέρωμα με δωρεάν κυπριακό ποτό και platter με τυριά και αλλαντικά (16/8/23), παιδικό φεστιβάλ (17/8/23) και δωρεάν brunch και καφέ (20/8/23).
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Γαλάτα
Τώρα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα από τα όμορφα χωριά της Λευκωσίας με αφορμή τις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις! Συγκεκριμένα, το χωριό Γαλάτα της επαρχίας Λευκωσίας μάς περιμένει από τις 6 μέχρι 13 Αυγούστου για τόμπολα, μουσική βραδιά και κινηματογραφική παράσταση για τα παιδιά με δωρεάν ποπ κορν και χυμό. Ήρθε η στιγμή για εξερεύνηση!
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Παλιόμυλος
Ο Παλιόμυλος, είναι χωριό της Λεμεσού, το οποίο ανήκει στην γεωγραφική περιφερικά της Μαραθάσας, κτισμένο στις νότιες πλαγιές του Τροόδους σε υψόμετρο 1040 μέτρων και σε απόσταση 42 χιλιομέτρων από την πόλη της Λεμεσού. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό, διαμελισμένο από πολλά μικρά ρυάκια, που αποτελούν παρακλάδια του ποταμού Διαρίζου. Κάνοντας κανείς μια βόλτα στο χωριό θα εντυπωσιαστεί από την έντονη ορεινή λαϊκή αρχιτεκτονική που υπάρχει ακόμα στα σπιτάκια του χωριού. Κάπου στο κέντρο του χωριού μπορεί να επισκεφτεί την μικρή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού και να ανάψει ένα κεράκι.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Δωρός
Η κοινότητα Δωρός της επαρχίας Λεμεσού ετοίμασε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει μουσική, θερινό σινεμά, θέατρο και τόμπολα, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Μουτουλλάς
Ο Μουτουλλάς, ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια, στην καρδιά της κοιλάδας της Μαραθάσας, έφτιαξε πρόγραμμα για το καλοκαίρι! Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνδυάσεις μια εξόρμηση και διασκέδαση σε ένα πανέμορφο χωριουδάκι της Κύπρου μας; Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Μουτουλλά σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, διοργανώνουν μια σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων για όλους. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα αρχίσουν από 4 -19 Aυγούστου. Οι εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, θερινό κινηματογράφο, τόμπολα, θεατρικά δρώμενα κ.ά.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Οίκος Μαραθάσας
Ο Οίκος Μαραθάσας είναι ένα μικρό ορεινό χωριό, με 200 περίπου κατοίκους. Βρίσκεται κτισμένο στην ανατολική πλαγιά της ρεματιάς που διοχετεύει τα νερά του ποταμού Σέτραχου, προς το φράγμα Καλοπαναγιώτη. Το χωριό «σκαρφαλωμένο» στην απότομη πλαγιά του βουνού, χαρίζει στον επισκέπτη παρατηρητή, καταπληκτικές εικόνες, αν αυτός κατέρχεται από το χωριό Γερακιές. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν μας περιμένουν στο καταπράσινο χωριό να περάσουμε όμορφες στιγμές. Ένα πλούσιο πρόγραμμα ξεγνοιασιάς για μικρούς και μεγάλους.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Κυπερούντα
Αποκλείεται μην έχεις επισκεφθείς το χωρό Κυπερoύντα έστω για μια φορά... είτε για εκδρομή, είτε ως ενδιάμεσο σταθμό, είτε για να επισκεφθείς κάποιο φεστιβάλ ή και συναυλία! Ναι, και για φεστιβάλ και για συναυλία.... Εξάλλου το χωριό κάθε χρόνο διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις, με σημαντικότερη το Φεστιβάλ Μήλου τον Οκτώβριο. Ωστόσο και για το καλοκαίρι το χωριό ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πολλές και διάφορες εκδηλώσεις που σίγουρα θα σε κάνουν να το προσθέσεις στη λίστα σου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραδιές τόμπολας, το Μουσικό Φεστιβάλ Αντίλαλος, Αστρονομική βραδιά, Φεστιβάλ Μήλου και άλλα πολλά.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Φοινί
Το όμορφο χωριό Φοινί μάς καλεί φέτος το καλοκαίρι να πάμε προς τα ορεινά, με εγγυημένη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.

Πρόγραμμα:

Τρίτη 15 Αυγούστου / Κεντρική Πλατεία (Τόμπολα, Ζωντανή Μουσική με τη Σάσα Γλυκύ και τον Σωτήρη Μακαρούνα)
Τετάρτη 16 Αυγούστου, (16:30 / Κεντρική Πλατεία, Παιδικό Πανηγύρι (κόστος συμμετοχής €5 ανά παιδί), 16:30 - 18:30 Εργαστήρι κατασκευών και Face Painting, 17:30 - 19:30 Ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παιχνίδια από την ομάδα του Maouee Entertainment). Στον χώρο θα υπάρχει φουσκωτό και θα ακολουθήσει τόμπολα.

Βάσα Κοιλανίου
Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, η Βάσα Κοιλανίου, έφτιαξε πρόγραμμα για το καλοκαίρι και σε καλεί να την επισκεφθείς. Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις στο χωριό ξεκινούν στις 6 Αυγούστου, με τη θεατρική παράσταση Οι Γεναίτζες στην εξουσία, και ολοκληρώνονται στις 17 Σεπτεμβρίου με τη Γιορτή του Παλουζέ. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, είναι και θέατρο σκιών, διαγωνισμός τόμπολας, μουσική βραδιά, καλοκαιρινό πάρτι νεολαίας και η ετήσια χοροεσπερίδα.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Κοιλάνι
Το Κοιλάνι, το χωριό της επαρχίας Λεμεσού, ένα από τα πιο όμορφα Κρασοχώρια της Λεμεσού, διάσημο για τα κρασιά του και τα παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, αλλά και για την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του, μας προσκαλεί κάθε καλοκαίρι να περάσουμε όμορφα και να χαλαρώσουμε συμμετέχοντας ή παρακολουθώντας μία από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο μαζί με τον Γυναικείο Πολιτιστικό Σύλλογο. Το φετινό μάλιστα πρόγραμμα περιλαμβάνει χοροεσπερίδα, τουρνουά μίνι football, θέατρο, βραδιά με DJ, ρεμπέτικη βραδιά, τόμπολα κ.ά.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Δορά
Το όμορφο χωριό Δορά ετοιμάζει και φέτος μια σειρά από εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Κυριακή, 13 Αυγούστου, 20:00 - Θέατρο Σκιών, Τρίτη, 15 Αυγούστου, 18:00 - Τόμπολα, Παρασκευή, 18 Αυγούστου - 3η ετήσια χοροεσπερίδα με ζωντανή μουσική και διασκέδαση μέχρι το πρωί. Τον Σεπτέμβριο δε, πάμε ξανά στο χωριό της Λεμεσού για το Φεστιβάλ Παλουζέ (16 Σεπτεμβρίου).

Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς
Ο Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς, ένα από τα πιο γραφικά και καταπράσινα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, ετοίμασε φέτος το καλοκαίρι ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με πολλές εκδηλώσεις.Ο Σύνδεσμος Αποδήμων & Φίλων Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς ανακοίνωσε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του στο χωριό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Αυγούστου.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Άρσος
Το Άρσος, ένα απ’τα μεγαλύτερα κρασοχώρια της Κύπρου μάς περιμένει και το φετινό καλοκαίρι με πολλές εκπλήξεις! Φέτος, μας δίνει ένα ακόμα λόγο για να επισκεφθούμε το χωριό, μιας και έφτιαξε ένα πρόγραμμα γεμάτο με "δροσερές" εκδηλώσεις που αξίζει να σημειώσουμε.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Πλάτρες
Το καλοκαίρι ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και την οικογένειά μας. Οι Πλάτρες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ορεινά χωριά του νησιού μας, και φέτος μας καλεί να απολαύσουμε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο και συγκερκιμένα το από Σάββατο 5 Αυγούστου μέχρι την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε βραδιές τόμπολας και μουσικής.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Σπήλια-Κούρδαλι
Τα χωριά Σπήλια-Κούρδαλι, βρίσκονται στο κέντρο της Κύπρου, στο βορειοδυτικότερο τμήμα της οροσειράς της Μαδαρής. Από εδώ και πέρα ξεκινά η οροσειρά του Τροόδους. Διοικητικά ανήκουν στην επαρχία Λευκωσίας και συνορεύουν με την επαρχία Λεμεσού. Τα Σπήλια-Κούρδαλι ανήκουν στη γραφική κοιλάδα της Σολιάς. Απέχουν 65 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία, 55 από τη Λεμεσό και 15 από την Πλατεία Τροόδους. Και αφού σε κατατοπίσαμε γεωγραφικά τουλάχιστον, ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε και την καλύτερη αφορμή για να πας στο χωριό. Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών και Κουρδάλων λοιπόν, ετοίμασε μια σειρά από εκδηλώσεις για το φετινό καλοκαίρι, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόμπολα, δημιουργικό πρωινό για τα παιδιά και άλλα.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.


Μονάγρι
Το Μονάγρι μάς προσκαλεί και φέτος σε μια σειρά από καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Το όμορφο χωριό της επαρχίας Λεμεσού ετοιμάσε ένα πρόγραμμα από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και μας περιμένει για να ανταμώσουμε ξανά!
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Λεμύθου
Η Λεμύθου βρίσκεται σε μια από τις ψηλότερες περιοχές της Κύπρου, γι' αυτό και το κλίμα της είναι δροσερό το καλοκαίρι. Έχει μέσο υψόμετρο 1100 μέτρα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 ψηλότερα χωριά της Κύπρου. Είναι χωριό της νότιας Μαραθάσας, κτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Απέχει 65 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λεμεσού και 85 περίπου χιλιόμετρα από τη πόλη της Λευκωσίας, ενώ συνδέεται με ελικοειδείς δρόμους, λόγω του φυσικού περιβάλλοντος, με τον Πρόδρομο στα ανατολικά, με τον Παλαιόμυλο στα νοτιοανατολικά και με τα χωριά Τρεις Ελιές και Καμινάρια στα νοτιοδυτικά. Και τώρα που σου δώσαμε όλες τις πληροφορίες για να ξέρεις πού θα βρεις αυτό το πολύ όμορφο χωριό, θα σου πούμε επίσης ότι έφτιαξε και το πρόγραμμα για το καλοκαίρι, το οποίο δεν είναι μόνο πλούσιο είναι και πολύ ξεχωριστό!
ΔεςΕΔΩ το πρόγραμμα.

Λεύκαρα
Τον Αύγουστο πάμε ξανά στα αγαπημένα Λεύκαρα. Ο Δήμος Λευκάρων διοργανώνει το 41ο Φεστιβάλ Λευκάρων και μας προσκαλεί σε 8 ημέρες γεμάτες. Από τις 11 μέχρι τις 18 Αυγούστου πάμε στο διάσημο χωριό της επαρχίας Λάρνακας για ψυχαγωγία για όλα τα γούστα.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Πραιτώρι
Το Πραιτώρι μάς προσκαλεί για 4 ημέρες γεμάτες κάθε είδους διασκέδαση, για μικρούς και μεγάλους. Από το Σάββατο 12 Αυγούστου και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, πάμε στο χωριό της Πάφου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόμπολα, πανηγύρι, παραδοσιακά προϊόντα, DJ και άλλα.
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close