Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2023
Ο εμβληματικός καταρράκτης Bian Gioc στο Βιετνάμ παίρνει το στέμμα ως ο μπλε χώρος παγκοσμίως. Για όσους προτιμούν ένα πιο γαλήνιο στυλ υδάτινου τοπίου, η λίμνη Wakatipu στη Νέα Ζηλανδία προσφέρει μια απέραντη θέα στους ταξιδιώτες. Με ένα ελαφρώς πιο ζεστό κλίμα, ο διάσημος προορισμός γάμου, η λίμνη Κόμο κατατάσσεται στην 3η θέση. Η λίμνη Loe της Κορνουάλης στην 4η θέση και ο καταρράκτης Kaieteur Falls στην καρδιά του τροπικού δάσους της Γουιάνας στην 5η αποτελούν θαύματα της φύσης.
Η ομιχλώδης και μυστηριώδης Σκωτία καταλαμβάνει την 6η θέση με την παγωμένη λίμνη των νεράιδων Fairy Pools, για κολυμβητές με αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες.
Η λίμνη Ullswater στην βορειοδυτική Αγγλία προϊόν της περιόδου λιωσίματος των παγετώνων, βρίσκεται στην 7η θέση, με σχετικά πιο ήπιες κλιματολογικές συνθήκες.
Στην 8η θέση βρίσκονται οι λίμνες των Πρεσπών και λόγω προφανώς της μοναδικότητας της την 9η θέση καταλαμβάνει η λίμνη της Νεκράς Θάλασσας στο Ισραήλ. Τελευταία, αλλά όχι έσχατη η λίμνη Tahoe είναι η μόνη αμερικανική γαλάζια περιοχή στο top 10 των προορισμών.
Στην 24η θέση σημειώνεται πως βρίσκεται ο Καταρράκτης Ρίχτης στο ομώνυμο φαράγγι στην Σητεία στην Ανατολική Κρήτη.
Οι Πρέσπες στον κατάλογο με τα τα πιο όμορφα μπλε σημεία του κόσμου
Φιγουράρει πλέον και επίσημα στον κατάλογο με τα πιο όμορφα μπλε σημεία του κόσμου στη λίστα της Premier Inn και όχι άδικα. Οι Πρέσπες το αξίζουν καθώς εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες και μαγνητίζουν τα βλέμματα.
Όπως μετέδωσε σε σχετικό ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Σοφία Ζουζέλ ξέρει από πρώτο χέρι το γιατί μπήκαν στον κατάλογο με τα ομορφότερα μπλε σημεία του κόσμου. «Όσοι αναζητούν τρόπους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν την υπέροχη ύπαιθρο, τα φυσικά θαύματα, να διαλέξουν, ανάμεσα σε τόσες επιλογές σε λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες και κανάλια ανακαλύπτουν τους πιο γραφικούς προορισμούς» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Η Ζένια Αναστασιάδου, επιχειρηματίας, έχει επιστρέψει στις Πρέσπες τα τελευταία χρόνια και προσπαθεί να ζωντανέψει τον τόπο. «Έχουμε έναν σταθερό αριθμό τουριστών, ειδικά σε τριήμερα, αργίες, κυρίως από επισκέπτες από τις γύρω περιοχές. Όσοι έρχονται στις Πρέσπες είναι οι πιο “ψαγμένοι”, που αναζητούν την ηρεμία».
«Δεν θέλουμε να γίνουμε Κόμο, όπου μόνο για να πατήσει κάποιος στην όχθη πληρώνει πέντε ευρώ», σημειώνει η κ. Αναστασιάδου. Όταν θα ολοκληρωθεί η οδική διάβαση τότε θα υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθει κόσμος και να ζήσει τον πλούτο της περιοχής.
Σχετικά
Κυρίως αίθριος ο καιρός – Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών την Τετάρτη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Gmail: Διέρρευσαν πάνω από 180 εκ. κωδικοί-Πως να ελέγξετε τον λογαριασμό σας
Πώς θα ελέγξετε αν περιλαμβάνεται ο δικός σας λογαριασμός Gmail
Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανοίξει τις πύλες της
Η Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη θα στηθεί για ακόμη μια χρονιά στην τάφρο Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης
Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2026 σύμφωνα με το National Geographic
Από το επιβλητικό Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Ντακότα έως το γοητευτικό Χαλ της Αγγλίας – Οι 25 προορισμοί που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά
Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία
Δείτε ποιοι δρόμοι κλείνουν και που μπορείτε να σταθμεύσετε
Κοινή διοργάνωση Ανθεστηρίων και Κατακλυσμού Αμμοχώστου από Δήμους Παραλιμνίου – Δερύνειας και Αμμοχώστου
Aναβίωση των εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα στην Αμμόχωστο πριν από το 1974
H Leonardo Hotels ανακοίνωσε δύο νέα ξενοδοχεία στην Κύπρο
Το GrandResort Leonardo Limited Edition διοργάνωσε εκδήλωση για να ευχαριστήσει τους πολύτιμους συνεργάτες του
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές σήμερα σε περιοχές της Κύπρου - Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης
Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αξιόλογη για να ζει κανείς;
Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για ταξίδια το 2026
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ευρώπη κυριαρχεί
Στη Συκόπετρα θα απολαύσουμε παραδοσιακό κλέφτικο με πατάτες, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο
Μια όμορφη εκδήλωση στήριξης της εκκλησίας, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου