Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2023
Φωτογραφία: Messy Play, Art & Therapy • by Hehe
Ο νέος κύκλος εκπαίδευσης γύρω από το Messy, Sensory & Clay Play (MSCP), από τους Hehe, πρωτοπόρους του Messy, Sensory & Clay Play αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου.
Η εκπαίδευση οδηγεί στην πιστοποίηση από τους Hehe και από το Messy Play Greece & Cyprus. Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί την ισχυρότερη εγγύηση πως έχετε εκπαιδευτεί από τον πιο έμπειρο και αξιόπιστο φορέα αισθητηριακού παιχνιδιού της Ελλάδας και ζητείται από πολλούς παιδικούς σταθμούς, θεραπευτήρια και άλλες δομές.
Τη φόρμα εγγραφής μπορείτε να τη βρείτε εδώ
https://forms.gle/nVdReMyKowi5MFoW9
Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των Hehe, διάρκειας 50 ωρών (44 online και 6 δια ζώσης), πραγματοποιείται από την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Ελένη Οικονομίδου και τον κεραμίστα Έκτορα Γιαλαμά, δηλαδή από τους δημιουργούς των πρώτων Messy Play ομάδων της Ελλάδας, καθώς και του πρώτου Messy Play σεμιναρίου, που ήδη έχει παρακολουθηθεί από εκατοντάδες παιδαγωγούς, θεραπεύτριες/ες και γονείς.
Σε αυτή τη διευρυμένη εκπαίδευση, μοιραζόμαστε τη γνώση και τη μακρόχρονη εμπειρία μας, σε μια απολαυστική, δημιουργική διαδικασία, που αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στο αισθητηριακό παιχνίδι. Πρόκειται για μια εκπαίδευση ενημερωμένη όσον αφορά το τραύμα, την προσκόλληση και τις αισθητηριακές ευαισθησίες, κάτι που θεωρείται πλέον απαραίτητο σε οποιαδήποτε σύγχρονη εκπαίδευση αφορά τα παιδιά.
Τα οκτώ σεμινάρια, οι δύο ομαδικές εποπτείες και η μία ατομική εποπτεία της εκπαίδευσης πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Προσφέρουν όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, καθώς και πλούσιο υλικό προς μελέτη και συζήτηση, ώστε να ξεκινήσουν οι συμμετέχουσες/οντες να προσφέρουν άμεσα στα παιδιά με τα οποία εργάζονται το δώρο αυτό της ελεύθερης εξερεύνησης μέσω των αισθήσεων, με γνώση και αυτοπεποίθηση. Οι συναντήσεις μπορούν να παρακολουθηθούν και ασύγχρονα (μαγνητοσκοπημένες), σε περίπτωση που κάποια συμμετέχουσα δεν μπορεί να παρευρεθεί σε όλες.
Δια ζώσης πραγματοποιείται η μονοήμερη 6ωρη πρακτική εξάσκηση που πραγματοποιείται σίγουρα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αλλά πιθανόν και στην Κρήτη και την Κύπρο (ανάλογα από τις συμμετοχές που θα προκύψουν). Το βιωματικό αυτό κομμάτι θα ενθαρρύνει τις συμμετέχουσες/οντες να εξερευνήσουν τις προσωπικές τους στάσεις και όρια γύρω από τη δημιουργικότητα, το λέρωμα και το χάος, και να προσεγγίσουν το παιχνίδι σαν μικρά παιδιά, με την ανεμελιά και την αθωότητα που τα διακρίνει, απελευθερώνοντας τον εαυτό τους από τις συμβάσεις, από τα "μη" και τα "πρέπει".
Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από ευελιξία και ο τρόπος παρακολούθησής του προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες των συμμετεχόντων.
Η εκπαίδευσή μας απευθύνεται σε:
-Παιδαγωγούς / Νηπιαγωγούς / Βρεφονηπιοκόμους / Baby Sitters
-Εργο-Λογο-Φυσιοθεραπεύτριες/ες
-Ειδικές/ους παιδαγωγούς
-Ψυχολόγους
-Εικαστικούς /Ηθοποιούς/ Καλλιτέχνες
-Εμψυχώτριες/ες ομάδων
-Γονείς και κηδεμόνες
-Ή γενικότερα, οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να εμβαθύνει στο αισθητηριακό παιχνίδι και τις εφαρμογές του. Εμπλουτίζοντας, έτσι, τις πρακτικές του με το πολύτιμο αυτό παιχνίδι, με τα μοναδικά και αναντικατάστατα οφέλη.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες του ολοκληρωμένου προγράμματος εδώ
https://hehe-messyplay.gr/messy-sensory-clay-play-mscp.../
Τα σεμινάρια προσφέρονται και μεμονωμένα, ως αυτοτελείς ενότητες. Μπορείτε να τα δείτε όλα εδώ
https://hehe-messyplay.gr/autoteli-seminaria-hehe/
Τα οφέλη του αισθητηριακού παιχνιδιού μπορείτε να δείτε εδώ
https://hehe-messyplay.gr/to-pio-simantiko-ofelos-tou.../
Κριτικές για τα σεμινάρια μας μπορείτε να βρείτε εδώ
https://hehe-messyplay.gr/ti-ehoun-pei-gia-ta-seminaria.../
Στο παρακάτω link μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους Hehe και το προσωπικό τους ταξίδι στον κόσμο του Messy Play
https://hehe-messyplay.gr/poioi-einai-oi-hehe/
Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε με προσωπικό μήνυμα στο messenger, είτε στο e-mail μας messyplayhehe@gmail.com.

Σχετικά

40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Αγαπημένοι καλλιτέχνες, θέατρο, μοναδικές δραστηριότητες, παραδοσιακά και μη φεστιβάλ

Δύο δωρεάν εργαστήρια παραδοσιακής αγγειοπλαστικής κόκκινου πηλού
Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρ
Toν Οκτώβριο η Μαρίνα Αγίας Νάπας μετατρέπεται σε κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και καινοτομίας

25+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Με φεστιβάλ, μουσική, θέατρο και θερινό κινηματογράφο

Βραδιές Πολιτισμού στην Αραδίππου: Ολόκληρο το πρόγραμμα
Και φέτος το καλοκαίρι μας θα γεμίσει μουσική, θέατρο, παιδικά φεστιβάλ, προβολές, χορό και συγκινήσεις!

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!