Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2023
Η Ελένη Ράντου επιστρέφει θεατρικά στην Κύπρο μετά από είκοσι χρόνια με τη sold out στην Αθήνα, παράσταση της «Το πάρτυ της ζωής μου».
Μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας» , ένα γλυκόπικρο «Πάρτυ ζωής» το οποίο τάραξε τα νερά της θεατρικής Αθήνας, την περασμένη σεζόν αφού καθημερινά το θέατρο ήταν κατάμεστο με ένα ενθουσιώδες κοινό που αποθέωνε την Ελένη Ράντου σ αυτό το ρεσιτάλ ερμηνείας.
Αντλώντας έμπνευση από το «Every Brilliant Thing» των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe - η Ελένη Ράντου ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας στη μετά-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία σε μια παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και κριτικούς που την χαρακτήρισαν ως την «παράσταση της χρονιάς».
Η Ελένη Ράντου στο ρόλο της ζωής της γίνεται το επίκεντρο μιας βαθιά συναισθηματικής και επιδραστικής σκηνικής εμπειρίας, που συνυπογράφεται από μια ομάδα εξαιρετικών συντελεστών.
Την Ελένη Ράντου συνοδεύουν ζωντανά επί σκηνής , μελωδικά και όχι μόνο οι String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη.
Στη σκηνοθεσία ο ταλαντούχος Ανέστης Αζάς που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για την άρτια και δουλεμένη παράσταση που έστησε, γεμάτη με έξυπνα ευρήματα.
Η Νο1 sold-out παράσταση της Αθήνας, έρχεται στην Κύπρο… Μην την χάσετε.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας:
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 20.30 – ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, 20.30
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 20.30
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 20.30
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 19.00
Παττίχειο θέατρο Λεμεσού:
Τρίτη 10 Οκτωβρίου 20.30
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 20.30
Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 20.30
Σε κάθε θεατή θα δίνεται στην είσοδο του θεάτρου δωρό-επιταγή αξίας 20 ευρώ για αγορές από τα καταστήματα ELECTROLINE.

*κεντρική εικόνα: Γιάννης Μαργετούσακης
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
04 Οκτωβρίου - 08 Οκτωβρίου 2023
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
10 Οκτωβρίου - 12 Οκτωβρίου 2023
Σχετικά
Σ’ εσάς που με ακούτε: Η παράσταση της Λούλας Αναγνωστάκη έκανε πρεμιέρα
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Ο τόπος εν οι άνθρωποι: Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια μνήμης, φαντασίας & συλλογικής ταυτότητας στα χωριά
Μια συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την Επιτροπή Πολιτισμού Ορεινών περιοχών Τροόδους και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων.
Αυτή είναι η καλοκαιρινή παραγωγή 2026 του ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2026 τον Ίωνα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Η θεατρική παράσταση "Τούλα" στο ARTos House στη Λευκωσία
Το έργο Τούλα ακολουθεί την εξέλιξη της εικαστικού Τούλας Λιασή ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη
15 θεατρικές παραστάσεις που κάνουν τον Φεβρουάριο τον πιο θεατρικό μήνα της χρονιάς
Από σύγχρονα ελληνικά έργα και διεθνείς επιτυχίες μέχρι πολιτικό θέατρο, κωμωδία και δυνατούς μονολόγους, η σκηνή της Κύπρου γεμίζει ιστορίες, φωνές και συγκινήσεις.
"Η κοιμωμένη του Χαλεπά" ζωντανεύει ξανά από το Θέατρο Ανεμώνα
Η παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει, σε Σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο!
«Μιαν Βολάν…» σε κυπριακή διάλεκτο και πρωτότυπη μουσική
Θεατρική παράσταση, λαϊκή παράδοση-θρίλερ της Νίτσας Θαλασσινού
«Η αγάπη μόνο δεν αρκεί»
Είδαμε την παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου από το Θέατρο Δέντρο
Η Nicosia For Art και το National Theatre Live παρουσιάζουν την κινηματογραφική προβολή της παράστασης “Dr. Strangelove” του Stanley Kubrick
Η παράσταση “Dr. Strangelove” θεωρείται μία από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών
"Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον ΘΟΚ - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Παραστάσεις από 6 Φεβρουαρίου
«Keffiyeh / Made in China» από το Θέατρο ΑντίΛογος
Ένα έργο που αναζητά την τρυφερότητα μέσα στη δίνη και τον παραλογισμό του πολέμου