Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2023
Το νησί Ulko-Tammio στη Φινλανδία είναι το πρώτο που ζητά από τους επισκέπτες του να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους.
Το φινλανδικό νησί «στα ανοικτά των ακτών της Hamina, θα είναι μια περιοχή χωρίς κινητά τηλέφωνα αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Mats Selin, ειδικός στον νησιωτικό τουρισμό στο Visit Kotka-Hamina.
«Θέλουμε να παροτρύνουμε τους επισκέπτες να απενεργοποιούν τις έξυπνες συσκευές τους και να απολαύσουν πραγματικά τα νησιά», συνέχισε.
Ένα από τα 41 εθνικά πάρκα της Φινλανδίας, το Ulko-Tammio είναι ακατοίκητο, όμως φιλοξενεί πολλά σπάνια πουλιά και φυτά, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να εντοπίσουν κάνοντας πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού, παρατηρώντας από τους ειδικούς πύργους, που υπάρχουν εκεί.
Η συμμετοχή στην «ψηφιακή αυτή αποτοξίνωση» για τους τουρίστες στο Ulko-Tammio είναι εθελοντική. Το νησί εξάλλου διαθέτει λειτουργικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, και έτσι ο πειρασμός θα είναι πάντα παρών.
Ωστόσο, το προσωπικό της Parks & Wildlife Finland, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του νησιού ελπίζει ότι η εκστρατεία για διακοπές χωρίς κινητά στόχο έχει να πείσει τους τουρίστες να ασχοληθούν με τη χλωρίδα, την πανίδα και τους φίλους τους και όχι με αναρτήσεις στα social media.
«Το να απενεργοποιείς το τηλέφωνό σου, να εξερευνάς τη φύση και να συναντάς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο είναι βέβαιο ότι θα τονώσουν τη διάθεση και την ευεξία σου», δήλωσε ο ψυχολόγος και διευθυντής ερευνών στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας.
«Ξοδεύουμε αμέτρητες ώρες κάνοντας scrolling στις ροές των social media, οπότε αν κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τις ψηφιακές συσκευές, τότε αυτό σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερο χρόνο για νέες εμπειρίες».
Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν τις νύχτες τους στο νησί χωρίς τηλέφωνα μέσα σε σκηνές ή σε μικρά σπιτάκια που έχει η Parks & Wildlife Finland.
Τα νησιά όπως το Ulko-Tammio στον Ανατολικό Κόλπο της Φινλανδίας είναι συνήθως προσβάσιμα μέσω ιδιωτικού σκάφους, πορθμείου ή θαλάσσιου ταξί.
Πηγή: LiFO
Σχετικά
Το φράγμα στο Πέρα Πεδί υπερχείλισε και οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές (βίντεο)
Οι βροχές των τελευταίων ωρών ξεχειλισαν το φράγμα της ορεινής Λεμεσού
Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή θέματα του checkincyprus.com για το 2025
Τι διάβασαν οι αναγνώστες περισσότερο από τον νούμερο ένα οδηγός διασκέδασης στην Κύπρο τη χρονιά που φεύγει
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος- Σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Παίρνει μορφή το νέο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία (εικόνες)
Το κτίριο αρχίζει να αποκτά το τελικό του σχήμα, όπως φαίνεται από τις εικόνες
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και σφοδρούς ανέμους
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού - Η πρόγνωση μέχρι την Πρωτοχρονιά
Αναλυτικά η πρόγνωση
Οι 10 πόλεις με την καλύτερη νυχτερινή ζωή - Πάρτι, χορός και διασκέδαση
Πόσα μπαρ και παμπ έχει κάθε προορισμός ανά 100 χλμ. Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα. Το κόστος για τα ποτά. Ποιες νυχτερινές δραστηριότητες είναι διαθέσιμες.
Η Πολωνία ανεβαίνει στην κορυφή των χειμερινών προορισμών για τους Ευρωπαίους
Η Πολωνία συγκαταλέχθηκε φέτος στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για σύντομες αποδράσεις την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
Οι κορυφαίοι προορισμοί του κόσμου για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Εκεί όπου η τελευταία νύχτα του χρόνου γίνεται πραγματική εμπειρία
Οι ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση για τις γιορτές- Η θέση της Αθήνας
Το κλείσιμο του 2025 φέρνει υψηλή ζήτηση όσον αφορά τη ζήτηση στη βραχυχρόνια μίσθωση στα τέλη της χρονιάς- αρχές του 2026
«Παγώνει» το βράδυ η Κύπρος- Αναλυτικά οι θερμοκρασίες ανά περιοχή
Απόψε η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά
Ο 9χρονος τερματοφύλακας χωρίς... παλάμη στις "24 Ώρες Μαζί"
Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στις 18:50 στο Σίγμα