Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023
To Kέντρο Φωτογραφίας 6x6 φιλοξενεί στην Κύπρο έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η διεθνής φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots, στις 22 Σεπτεμβρίου 2023.
Πρόκειται για μια δημοφιλή φωτογραφική πλατφόρμα με εκατομμύρια ακόλουθους ανά το παγκόσμιο, η οποία διοργανώνει φωτογραφικά "challenges" και αναδεικνύει φωτογράφους και το έργο τους μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα διαδικτυακής ψηφοφορίας.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν δύο εκθέσεις -με τίτλο “Η αγαπημένη σου φωτογραφία” και "Τέχνη σε Ασπρόμαυρο", που θα τρέχουν παράλληλα τόσο σε μορφή έντυπων φωτογραφιών όσο και σε ψηφιακή μορφή, μέσα από οθόνη.
Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην κατηγορία “ Η αγαπημένη σου φωτογραφία” αναδείχθηκαν μέσα από 75 εκατομμύρια ψήφους παγκοσμίως, και σε αυτή διαγωνίστηκαν 72 χιλιάδες φωτογραφίες από 43 χώρες. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από 706 μέλη της πλατφόρμας.
Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην κατηγορία "Τέχνη σε Ασπρόμαυρο", αναδείχθηκαν από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 44 χιλιάδες φωτογραφίες από 41 χώρες, και οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από 61 εκατομμύρια ψήφους. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από 550 μέλη της πλατφόρμας.
Τα εγκαίνια της διπλής αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, και ώρα 7μ.μ., ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου. Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 19:00 - 21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00 - 18:00
Είσοδος Ελεύθερη
Σχετικά με την πλατφόρμα GuruShots:
Η πλατφόρμα GuruShots είναι σχεδιασμένη για να δίνει στους ανθρώπους ένα χώρο για να εκθέσουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Στόχος είναι να γίνει η ενασχόληση με τη φωτογραφία ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες για να αναδείξει κανείς το ταλέντο του. Επιπλέον, η πλατφόρμα GuruShots προσφέρει την δημοσίευση σχολίων για τις φωτογραφίες από άλλους χρήστες και φυσικά την ευκαιρία να παρουσιαστούν οι φωτογραφίες που συγκέντρωσαν τις πιο πολλές ψήφους σε γκαλερί και περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Κατά μέσο όρο, η πλατφόρμα GuruShots λαμβάνει 6 δισεκατομύρια ψήφους κάθε μήνα, με πέραν των 50 νέων φωτογραφικών προκλήσεων και προσφέρει πέραν των 800 χιλιάδων δολαρίων σε βραβεία, ενώ πραγματοποιεί εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο σε εβδομαδιαία βάση!
To Kέντρο Φωτογραφίας 6x6 βρίσκεται στην οδό Βασιλείου Μακεδόνος 30, στη Λεμεσό και υπηρετεί την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από τακτικές εκθέσεις, σεμινάρια, μαθήματα, και ποιοτικές εκτυπώσεις.
Eπικοινωνία: www.centreforphotography6x6.com, info@cyprus6x6.com,
T: +357 25354810, Facebook | Instagram: 6x6 Centre for Photography
*Κεντρική εικόνα: Atlantic Puffin - G.Shyam Chojnacki - Ireland GURUSHOTS
-
Κέντρο Φωτογραφίας 6x6
22 Σεπτεμβρίου - 24 Σεπτεμβρίου 2023
Σχετικά
From Vision to Legacy :Έκθεση Φωτογραφίας στο CVAR με αφορμή τα 125χρονα της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν στις 10 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, στις 18:30.
«Η λιθογραφία και η εξέλιξη της»: Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια
Παρουσιάζονται σπουδαία έργα καλλιτεχνών από πολλές χώρες
Τα διεθνώς γνωστά EX-LIBRIS, εκτίθενται στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια Λεμεσού
Την έκθεση επιμελήθηκε η Hélène Reeb
"Studiolo": Νέα ατομική έκθεση από τον Πάρη Σεργίου στον Διάτοπο
Σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα
Η έκθεση του Αλέξανδρου Γιωρκάτζη, με τίτλο «Layers of Love»
Στον πυρήνα της, η έκθεση αυτή γιορτάζει τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας
Πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για τη διάσωση ψηφιδωτών
Ο λόγος για το πρόγραμμα «Αποτύπωση, Ανάδειξη και Αντιγραφή Ψηφιδωτών από Εκκλησιαστικούς και άλλους Χώρους Υψηλής Πολιτιστικής Αξίας»
Έκθεση με έργα του Ανδρέα Καραγιάν στη Γκαλερί Γκλόρια
Το έργο του χαρακτηρίζεται από έντονη αισθησιακή και καβαφική διάσταση
«Nicosia International Airport»: Η έκθεση φωτογραφίας του Άντρου Ευσταθίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
Η έκθεση παρουσιάζει μια φωτογραφική σειρά του Άντρου Ευσταθίου που καταγράφει τον εγκαταλελειμμένο χώρο του πρώην αεροδρομίου της Λευκωσίας
Πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες τα εγκαίνια της έκθεσης «Καιρός» της Κυπριακής Προεδρίας
Στο κύριο κτίριο του Συμβουλίου «Justus Lipsius» με την επιμέλεια του Κύπριου σχεδιαστή, Μιχάλη Αναστασιάδη.
«365 Ανατολές στον Κάππαρη»: Έκθεση φωτογραφίας του Κυριάκου Κυριάκου
Ο πρώην δημοσιογράφος και χειμερινός κολυμβητής εκθέτει
Στον κόσμο της Φρίντα Κάλο – Beyond the Icon: Η διεθνής έκθεση πάει στην Αθήνα
Οι σημαντικές στιγμές της ζωής, της τέχνης και της ανατρεπτικής σκέψης της μέσα από ψηφιακή τεχνολογία αιχμής.
Παναγιώτης Πασάντας & Γιώργος Γεροντίδης ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις
Μια συνάντηση δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών στην γκαλερύ Αποκάλυψη