Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2023
Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση, η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.
Ειδικότερα, «μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως περιοχές του εσωτερικού και τα ορεινά, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα».
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, αλλά μέχρι το απόγευμα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι μέχρι ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό το απόγευμα να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος για να επανέλθει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Νιώσε τον παλμό των Χριστουγέννων στο ΝΥΧ Hotel Limassol
To ΝΥΧ σε καλωσορίζει στη μαγεία των Χριστουγέννων, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές
Πάμε να γιορτάσουμε τη λάμψη της μαγείας των Χριστουγέννων πάνω στη θάλασσα!
Η Μαρίνα Λεμεσού ανάβει τα φώτα των γιορτών

Διακοπές με άρωμα Χριστουγέννων για όλα τα γούστα από τη Louis Hotels!
Μοναδικές επιλογές σε ξενοδοχεία σχεδιασμένα αποκλειστικά για ενήλικες αλλά και για οικογένειες


«Το Πάρκο της Χαράς» είναι έτοιμο να γεμίσει παιδικές φωνές και παιχνίδια
Ένα πάρκο γεμάτο παιχνίδια



Ζήσε τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα δίπλα στη θάλασσα
Στο ξενοδοχείο Annabelle θα βιώσεις μια one of a kind γιορτινή εμπειρία

Οι πιο ακριβές και οι πιο φτηνές πόλεις για το 2023
Με το κόστος ζωής να έχει εκτοξευθεί στα ύψη, κάποιες (μεγαλου)πόλεις κρατούν τα ηνία (της ακρίβειας).



Μία τριήμερη χριστουγεννιάτικη αγορά με δωρεάν ζεστά κάστανα, συναυλία και παιχνίδια
Όσα θα ζήσουμε στο Κίτι