Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2023
Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση, η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.
Ειδικότερα, «μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως περιοχές του εσωτερικού και τα ορεινά, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα».
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, αλλά μέχρι το απόγευμα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι μέχρι ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό το απόγευμα να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος για να επανέλθει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

5 πανέμορφα και «ανεξερεύνητα» ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές αυτό το καλοκαίρι
Αν λοιπόν αυτό το καλοκαίρι θέλετε και εσείς κάτι περισσότερο… ανεξερεύνητο, πάρτε ιδέες!

Αυτή είναι η νεά Κορεάτικη σειρά του Netflix που αξίζει να δεις
Μία ιδιαίτερα μυστηριώδης σειρά

Η Louis Hotels διακρίθηκε με δύο βραβεία στα Cyprus Tourism Awards της Boussias Cyprus
Ένα διαχρονικό ταξίδι αφοσίωσης, αισθητικής και ποιοτικής φιλοξενίας!

“Naked flying”: Η «γυμνή πτήση» είναι το νέο trend στο ταξίδι – και δεν είναι αυτό που φαίνεται
Ξέχνα τις βαλίτσες, τις ουρές στο check-in και τις χρεώσεις για αποσκευές

Πέθανε ο ηθοποιός Γεράσιμος Μιχελής - Ήταν ο «κακός» στη σειρά Παρά Πέντε
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Ανακαλύψαμε τρία υπέροχα σπιτάκια, για διαμονή σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πάφου
Ένα κατάλυμα με τρία μοναδικά σπιτάκια για να απολαύσεις τις διακοπές σου στο χωριό

Άνοιξε το πρώτο μουσείο στην Ασία αφιερωμένο στον Κριστιάνο Ρονάλντο
Το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο (Cristiano Ronaldo) στην Ασία άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 7 Ιουλίου στο Χονγκ Κονγκ.

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σειράς «Harry Potter» – Η πρώτη φωτογραφία του νέου Χάρι
Μαζί με την επίσημη έναρξη των γυρισμάτων, το HBO ανακοίνωσε και νέο κύμα ηθοποιών που προστίθενται στο καστ

Κυρίως αίθριος ο καιρός σήμερα - Πού και πότε αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


WhatsApp: Η νέα λειτουργία που προστατεύει από παρενόχληση
Η πλατφόρμα ιδιοκτησίας Meta εισάγει σημαντική αναβάθμιση ιδιωτικότητας – οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν χωρίς να αποκαλύπτουν τον αριθμό τους

Ένα 24ωρο βασιλικής απόδρασης στο Royal Apollonia
Όταν η Λεμεσός σε κακομαθαίνει με θέα, spa και fine dining σε πεντάστερο περιβάλλον