Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2023
Την κουζίνα του Henry's, της ναυαρχίδας των εστιατορίων του ομίλου Columbia Restaurants στη Λευκωσία, μοιράστηκε στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο ως προσκεκλημένος της εταιρείας για ένα pop-up event παρουσίασης degustation menu.

Η επίσκεψη τού εξαιρετικά δημοφιλούς τηλεοπτικού σεφ στο νησί μας, δεν μπορούσε παρά να αποτελέσει μεγάλη είδηση στον γαστρονομικό χώρο. Εξ ου και εμείς σπεύσαμε να δοκιμάσουμε τα πιάτα του!
Το μενού ήταν ουσιαστικά μία σύμπραξη του διάσημου σεφ και της ομάδας του εστιατορίου Henry's, πίσω από τα πιάτα του οποίου βρίσκεται η δημιουργική σεφ Κωνσταντίνα Ιωάννου.

Το Check in Cyprus είχε την ευκαιρία λοιπόν να βρεθεί στο πραγματικά κατάμεστο από κόσμο, πανέμορφο Henry's στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε ένα exclusive dinner, και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως φύγαμε συνολικά με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Δείπνο αξιώσεων
Τα δείπνα που ετοίμασε ο Πάνος Ιωαννίδης σε συνεργασία με την ομάδα του Henry's ήταν αντιπροσωπευτικά του ταμπεραμέντου τους, ενώ το μενού 6 σταδίων που παρουσίασαν συνδύαζε αρμονικά το ιταλικό στοιχείο με τις μεσογειακές επιρροές, τις εκλεπτυσμένες γεύσεις με άποψη και τις σύγχρονες τεχνικές. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε στο πλαίσιο του event είχαν σωστή ροή, καθαρό γευστικό χαρακτήρα, ισορροπίες και εντάσεις, τρίπτυχο που εγγυάται την επιτυχία τέτοιου τύπου εκδηλώσεων, πόσω μάλλον όταν απευθύνονται σε ένα απαιτητικό κοινό.

Και για να απαντήσω από πριν το ερώτημά σου, ναι, ο Πάνος Ιωαννίδης πέρασε από όλα (σχεδόν) τα τραπέζια, καλωσόρισε τον κόσμο και συνομίλησε μαζί του... απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του.
Τώρα για να περάσουμε στο προκείμενο, δηλαδή τα πιάτα, η "καλησπέρα του σεφ" δόθηκε με το Αμούς Μπους, μία τριφολάτα άγριων μανιταριών σε τραγανό ριζότο με φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα (tuber aestivum) και κρέμα από παρμεζάνα παλαίωσης 36 μηνών, το οποίο εξυπηρετούσε ακριβώς τον σκοπό του, δηλαδή να μας προϊδεάσει για το χαρακτήρα του γεύματος που θα ακολουθούσε! Ένα πιάτο γευστικό, με την τρούφα να χαρίζει τα αρώματά της.

Το σέρβις, εξαιρετικό, από ανθρώπους επαγγελματίες, φιλόξενους και φιλικούς, και το (κυπριακό) κρασί που επιλέξαμε από την ειδική λίστα που έφτιαξαν ώστε να ταιριάζει με τα πιάτα, μοναδικό.
Το ορεκτικό που ακολούθησε ήταν ελκυστικό στο μάτι και στη γεύση, δροσερό, ισορροπημένο και με τη σωστή οξύτητα. Φρέσκο στρείδι και χτένι με νότες λεμονιού και εσπεριδοειδών, απαλή κρέμα μάραθου και αυγά από πέστροφα.

Η συνέχει δόθηκε με τη σούπα ‘’La Panzanella”. Σορμπέ με ντοματίνια Tomberrie, φράουλα και χειροποίητη focaccia, που άρεσε πολύ σε όλους!
Το Ραβιόλι με guanciale, κρόκο αυγού, φασκόμηλο και θρυμματισμένο sour dough μάς ταξίδεψε στην Τοσκάνη, και μας προετοίμασε ιδανικά για το κυρίως, που αποτελούσε ένα συνοθύλευμα Κύπρου και Ιταλίας, το οποίο πραγματικά αποδείχθηκε πολύ ενδιαφέρον. Porchetta affumicata με σάλτσα εσπρέσο, βανίλια Μαδαγασκάρης, κρέμα από παστινάκι και ψητά νεκταρίνια σε Κουμανταρία.

Η αποδομημένη λεμονόπιτα, με θυμάρι, «τραγανό» μέλι και sorbet από φρούτα του δάσους αποτέλεσε το ιδανικό κλείσιμο για το πλούσιο και εμπνευσμένο μενού, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για όλους όσοι επισκέφθηκαν το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου το Henry's.
Στο τέλος τσουγκρίσαμε τα ποτήρια με το λιμοτσέλο που έφτιαξαν οι bartender του μαγαζιού, το οποίο συνοδεύτηκε με τα υπέροχα σοκολατάκια της Columbia Restaurants! Καλύτερα δεν γινόταν!
Σχετικά
To πρωτότυπο not-Orange κρασί του Οινοποιείου Ζαμπάρτας
Το Single Vineyard not-Orange που αξίζει να γνωρίσεις
Τις Παρασκευές απολαμβάνουμε All You Can Eat (Sushi & More) δίπλα στο κύμα
Η Αγία Νάπα σου δίνει την επιλογή για φρέσκο σούσι συνοδευόμενο από την καλύτερη θέα του νησιού
Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού
Το καλύτερο gastropub του νησιού για το 2025, επιστρέφει για τη σεζόν
Η διαχρονική και αγαπημένη επιλογή του Πρωταρά, η οποία στα φετινά Cyprus Eating Awards έλαβε το βραβείο για το Καλύτερο Grill Bar / Pub
Η Ελένη σού σερβίρει brunch στην καρδιά της Πιτσιλιάς, στο εστιατόριο του χωριού της
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Δύμες, ονόματι Casa De Δυμών, θα πας για είδη σχάρας, brunch, καφέδες, ποτά και γλυκά σε μια όμορφη και φιλόξενη ατμόσφαιρα με υπέροχη θέα!
Ένα δείπνο με όλα όσα φέρνει η άνοιξη, στο Ρους
Στις 31 Μαρτίου, απολαμβάνουμε ένα δείπνο με 6 πιάτα, τοπικά υλικά και μοντέρνα κυπριακή ματιά
Brunch στο χωριό σε 10 υπέροχα στέκια με άρωμα παράδοσης
Από γραφικά καφενεία μέχρι όμορφες αυλές σε ορεινά χωριά της Κύπρου, αυτά τα στέκια σε περιμένουν για χαλαρό brunch με θέα τη φύση και γεύσεις γεμάτες παράδοση
20 ταβερνάκια στα χωριά για ανοιξιάτικες εξορμήσεις την Κυριακή στο βουνό
Παραδοσιακές ταβέρνες σε ορεινά χωριά της Κύπρου, με αυθεντικές γεύσεις, όμορφα τοπία και τη φιλοξενία που κάνει κάθε εκδρομή ακόμα πιο απολαυστική.
Διάσημο pasta project ανοίγει νέο κατάστημα σε πολυσύχναστη λεωφόρο
Κι αυτή τη φορά δεν θα βρίσκεται εντός πολυκαταστήματος (mall)
«Χτυπούσε, τραυμάτιζε και έσπρωχνε»: Σοκ με τις καταγγγελίες κατά του σεφ του Noma του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής σεφ του Noma, ενός από τα εστιατόρια με την υψηλότερη βαθμολογία στον κόσμο εδώ και χρόνια, έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση
Αγαπημένο στέκι στο χωριό αλλάζει πρόσωπο και γίνεται μποέμ steak house κάθε Τετάρτη
Μια νέα γευστική εμπειρία σε ένα λιθόκτιστο χώρο γεμάτο ατμόσφαιρα, με ζωντανή μουσική, καλό κρασί και μεζέδες εμπνευσμένους από την κυπριακή κουζίνα
Δύο βραβευμένοι σεφ και ένας Master Sommelier, σε ένα άκρως «γευστικό ραντεβού» στη Λευκωσία
Οι σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς και Jack Γιαννακού "συμπράττουν" με τον Master Sommelier Σωτήρη Νεοφυτίδη