Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023
Οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι οι Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας που στοχεύουν στην προώθηση της πολυγλωσσίας στην Κύπρο και συμβάλλουν στην πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ Κύπρου, Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας, θα πραγματοποιηθούν από τις 01- 16 Νοεμβρίου για 7η συνεχόμενη χρονιά. Χαιρόμαστε επίσης που φέτος οι Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας θα παρουσιαστεί ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων οι οποίες σχετίζονται με τη γερμανική γλώσσα και την κουλτούρα των τριών γερμανόφωνων χωρών, όπως συναυλίες κλασικής μουσικής, προβολές ταινιών, γαστρονομικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Οι διοργανωτές σας προσκαλούν να λάβετε μέρος και να πάρετε μια γεύση από τις γερμανόφωνες χώρες:
Το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου διοργανώνει διαγωνισμό βίντεο για νεαρούς μαθητές γερμανικών με θέμα "Mein Tag mit Superkräften" (Η μέρα μου με υπερδυνάμεις). Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί ένα διαδικτυακό εργαστήριο για την παραγωγή βίντεο με smartphones. Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 9η Νοεμβρίου 2023. Το Ινστιτούτο Γκαίτε σας προσκαλεί επίσης σε μια συζήτηση με τον μεταφραστή λογοτεχνίας, Θόδωρο Βότσο και τη βραβευμένη Κύπρια συγγραφέα, Κωνσταντία Σωτηρίου, με τίτλο "Διαμεσολαβώντας μεταξύ δύο πολιτισμών". Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 7μμ στο ARTos House στη Λευκωσία.
Συνδυάζοντας ποίηση και μουσική η Γερμανική Πρεσβεία διοργανώνει την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου στο εντυπωσιακό περιβάλλον της Γκαλερί Α.Γ. Λεβέντη μια διαφορετική εκδήλωση με τίτλο "Verklärte Nacht - Μεταμορφωμένη Νύχτα" με μουσική από ένα εξαιρετικό σεξτέτο. Μαζί με το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), η Γερμανική Πρεσβεία προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-12 ετών σε ένα ταξίδι στη Γερμανία και την πολιτιστική της κληρονομιά το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου. Με εικονογραφημένους χάρτες, διαδραστικά παιχνίδια και ανάγνωση παραμυθιών, η εκδήλωση υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους μικρούς σε ηλικία συμμετέχοντες.
Η Πρεσβεία της Αυστρίας έχει τη χαρά να προβάλει το δράμα "Άλμα και Όσκαρ" (2022) σε σκηνοθεσία Dieter Berner, το οποίο αφηγείται την ιστορία της Grande Dame της βιεννέζικης κοινωνίας Άλμα Μάλερ, η οποία ερωτεύεται τον ζωγράφο Όσκαρ Κοκόσκα. Καθώς το πάθος τους μεγαλώνει, απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο που έχουν χτίσει για τον εαυτό τους και να πάρει μαζί του και τους δύο. Το Φεστιβάλ Νέας Μουσικής Κύπρου παρουσιάζει το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το αυστριακό συγκρότημα Zeitfluss Ensemble και υπόσχεται μια βραδιά επαναστατικών μουσικών εμπειριών. Γνωστοί για τις υποδειγματικές ερμηνείες τους, οι Zeitfluss Ensemble θα εντρυφήσουν στα καινοτόμα έργα των Κύπριων συνθετών, παρουσιάζοντας ένα δυναμικό μείγμα παραδοσιακών και σύγχρονων ηχοχρωμάτων.
Φέτος, η Πρεσβεία της Ελβετίας σας προσκαλεί σε προβολές ταινίας και σε μια γαστρονομική εκδήλωση: Η δραμεντί του 2022, "Die goldenen Jahre" (Golden Years) θα προβληθεί στο Ριάλτο της Λεμεσού στις 3 Νοεμβρίου και στο Πάνθεον της Λευκωσίας στις 9 Νοεμβρίου στα ελβετικά γερμανικά και με αγγλικούς υπότιτλους - Μια ιστορία με οικουμενικό θέμα: συνταξιοδότηση και γάμος, συμβατικός ή ατομικιστικός τρόπος ζωής και το θάρρος για προσωπική αλλαγή. Για μια γαστρονομική εμπειρία, ο Κύπρο-Ελβετικός Σύνδεσμος διοργανώνει οικογενειακό γεύμα με Bratwurst την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στη Λευκωσία.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: https://www.wddscyprus.com/ και στο Facebook: www.facebook.com/CypWddS
Σχετικά

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο, με τον Άντι Σέρκις να επιστρέφει ως Gollum

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Οι βραβεύσεις
Τελευταίο καρέ με δυνατές ιστορίες και ξεχωριστές βραβεύσεις

Η ταινία «Σκαθαροζούμης 3» πήρε το πράσινο φως από την Warner
Η Warner δεν αφήνει το πνεύμα του Σκαθαροζούμη να αναπαυθεί εν ειρήνη και φωνάζει το όνομά του άλλες τρεις φορές για μια ακόμα τρίτη ταινία

«One to One: John & Yoko»: Ένα ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι μετά τους Beatles
«Υποτίθεται ότι είμαι το πρόσωπο που διέλυσε τους Beatles, το ξέρετε;», λέει η Γιόκο Όνο για όσα βίωσε μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.



Το Mission Impossible 8 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για τρίτη φορά στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ.

Cyprus Film Days 2025: Ημέρες γεμάτες εικόνες, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη οθόνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά στην ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει η φετινή διοργάνωση.

Οι Κάννες τιμούν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Με Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του