Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2023
Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 θα καταγραφεί στην Κύπρο η πανσέληνος Οκτωβρίου, αν δεν θέλεις να την απολαύσεις απ' το σπίτι, πιο κάτω σου δίνουμε 4 προτάσεις που μπορεί να σου κάνουν το "κλικ".
Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας
Πάμε στην οροφή του Νέου Δημαρχείο Λευκωσίας για μια... αστροβραδιά! Το Αστεροσκοπείο των Φροντιστηρίων Φάκα μάς προσκαλεί να παρακολουθήσουμε μαζί το φαινόμενο της μερικής έκλειψης της Σελήνης, η οποία θα είναι ορατή απ'' όλη την Κύπρο. Θα προηγηθεί διάλεξη με θέμα τη διαστημική εποχή μέσα απ' τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο , η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και θα είναι προσαρμοσμένη για όλες τις ηλικίες. Θα πραγματοποιηθεί αστρονομική παρατήρηση της έκλειψης της Σελήνης και άλλων ουράνιων σωμάτων δια τηλεσκοπίου.
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας. Ελεύθερη είσοδος. Περισσότερα εδώ.
Πλανητάριο
Το Πλανητάριο υποδέχεται την Έκλειψη της Σελήνης με ένα μαγικό τρόπο! Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μελωδίες από Ακορντεόν στο Πλανητάριο». Ζήστε μια μουσική βραδιά στο Dome του Πλανηταρίου με μελωδίες από ταλαντούχους ακορντεονίστες που θα σας ταξιδέψουν μέχρι τη Σελήνη! Περιμένοντας την Έκλειψη της Σελήνης, δείτε στο Θόλο τις προβολές που υπάρχουν διαθέσιμες - εισιτήρια και online. Στο Satellite Square του Πλανηταρίου, κάνουμε αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια μας από τις 20:00 μέχρι και τις 23.00 που θα δούμε τη Σεληνιακή Έκλειψη (το φαινόμενο αρχίζει στις 21:00) η οποία θα προβληθεί και στα Video Walls του Πλανηταρίου!
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Επισκοπειό, επ. Λευκωσίας. Είσοδος: Δωρεάν thecyprusplanetarium. Πληρ. 22 278700.
Sea Kayaking
Η ομάδα του Salonica View, διοργανώνει μια μοναδική εμπειρία Sea Kayaking στην Ακτή Κυβερνήτη κάτω από το φως του φεγγαριού. Θα μαζευτούμε στην Ακτή Κυβερνήτη. Εκεί θα μας περιμένουν τα καγιάκ μας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (σωσίβια, καγιάκ, κουπιά). Αφού ετοιμαστούμε και κάνουμε ένα μικρό μάθημα, θα ξεκινήσουμε να κωπηλατούμε κάτω από το φως του φεγγαριού. Τα καθαρά νερά και η θαλάσσια ζωή δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για μια εμπειρία θαλάσσιου καγιάκ. Η ακτογραμμή που θα περάσουμε είναι μοναδική, τα απότομα βράχια που δημιούργησε η θάλασσα και η αλμύρα με το πέρασμα των αιώνων κάνει την περιπέτειά μας πιο μυστηριώδη και συναρπαστική. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τη μαγεία που προσφέρει η πανσέληνος στην παραλία.
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Ακτή Κυβερνήτη, επ. Λεμεσού, 18.00. Εισιτήριο: €35. Περισσότερα εδώ.
Συναυλία κάτω απ΄την πανσέληνο
Ο Δήμος Λεμεσού μάς προσκαλεί σε μία μαγική συναυλία κάτω απ΄την πανσέληνο. Μια βραδιά με τη ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ Χρυσάνθη Αθανασίου (κιθάρα-τραγούδι), Δημήτρης Παναγιώτου (κιθάρα-τραγούδι), Άκης Παναγιώτου (μπουζούκι-τραγούδι). Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στις 7.30 μ.μ. στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου (ανατολική άκρη παραλιακής επίχωσης).
>> Σάββατο 28 Οκτωβρίου, Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, Λεμεσός, 19.30. Ελεύθερη είσοδος.
Σχετικά
H Ανδρομάχη τραγουδά (για καλό σκοπό) στη Λευκωσία
Στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτυ που οργανώνει το House of Angels by Maria Gonata
Καλωσορίσατε στο Cap Bohème, το πρώτο Signature Dinner Show στο Club του Cap St Georges Hotel & Resort
Ξεκινήστε τη βραδιά με σαμπάνια, καθώς το Club ζωντανεύει
Χριστούγεννα στην Ορμήδεια 2025: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Αυτή την Κυριακή, το χωριό γεμίζει με φως, μουσική και γιορτινή διάθεση!
1ο Paralimni Christmas Shopping Festival: Όλα όσα θα συμβούν το Σάββατο στο Παραλίμνι
Ολόκληρη η αγορά του Παραλιμνίου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο Christmas Open Mall και μας καλεί να το ανακαλύψουμε κάνοντας τις αγορές μας και στηρίζοντας την τοπική αγορά
Δωρεάν κρασί κ.ά. στην «Πλατεία Χριστουγέννων» στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς
Η πλατεία μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο χαρά, δράσεις και γιορτινή διάθεση!
Ο Κάθηκας, για ένα διήμερο, θα κερνά (τοπικό) κρασί στην πλατεία
Χριστουγεννιάτικη Κρασοκαζάνυξη στην Κάθηκα, με τη σύμπραξη τριών οινοποιείων
"Το Σπίτι των Ξωτικών" θα στηθεί στο Πραστείο Κελλακίου
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Eudaimonia Festive Edition στο Οινοποιείο Τσιάκκα
Η πιο κομψή, ζεστή και γιορτινή συνάντηση του Δεκεμβρίου – μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Christmas Fest στον Άγιο Δομέτιο με μουσικές, τραγούδια και φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μία μέρα γιορτής για μικρούς και μεγάλους
H Τερσεφάνου ετοιμάζεται να φωταγωγήσει τις γειτονιές της με συναυλία και κεράσματα
Ο Κύπριος Τραγουδιστής Χρίστος Τελεβάντος, πρόκειται να πλαισιώσει την εκδήλωση
Όλα όσα θα γίνουν στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Δήμου Στροβόλου στο Πάρκο Ακρόπολης
Ένα διήμερο γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Η «Σταχτοπούτα» του Προκόφιεφ ζωντανεύει στη σκηνή από το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας
Με περισσότερους από 65 ταλαντούχους νέους χορευτές, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά