Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2014
Στο Καϊμακλί την Τρίτη του Πάσχα στις 22 Απριλίου (από τις 16.00) θα στηθεί ένα μεγάλο Πασχαλινό Πανηγύρι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Τραγούδια από την μπάντα του 71ου Συστήματος Προσκόπων, η οποία θα παιανίζει από το Γραμμικό Πάρκο διαμέσου της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, μέχρι το Πολιτιστικό Κέντρο "ΜΥΛΟΙ" και την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας. Παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμούς (Αυγοδρομίες, σακουλοδρομίες, σχοινί, διτζιήμι, ζίζιρος, καμήλα) στην πλατεία της εκκλησίας Αγ. Βαρβάρας, χορό από την Ομάδα χορού Ανοιχτού σχολείου του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας υπό την καθοδήγηση της κ. Αντρης Σιάλου, τραγούδια από τη Χορωδία Δήμου Λευκωσίας υπό την Διεύθυνση του κ. Κούλλη Θεοδώρου, παραδοσιακά τραγούδια ποίηση και χορούς από το Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. Ανοικτό θα είναι επίσης και το Εργαστήρι Υφαντικής της Τζούλιας Αστραίου, όπου η ίδια θα επεξηγεί την Παραδοσιακή Τέχνης της Υφαντικής, στο φιλότεχνο κοινό.
Στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΜΥΛΟΙ", από την άλλη, το Ελληνικό Κυπριακό Θέατρο σκιών Καραγκιόζης του Χριστόδουλου Αντωνίου Πάφιου θα παρουσιάσει το έργο: "Ο Μεγαλέξανδρος και το θεριό". Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί ακόμα έκθεση φιγούρων και φωτογραφίας του Χριστόδουλου Αντωνιάδη Πάφιου. Ενώ η Καλλιρόη Παπαδάκη θα διδάσκει την παραδοσιακή τεχνική της κατασκευής κοσμημάτων. Στο χώρο θα πωλούνται κοσμήματα της καλλιτέχνιδας για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο λαϊκός τεχνίτης Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο οποίος θα παρουσιάσει την τεχνική κατασκευής του αυλού της Κύπρου τα παραδοσιακά "πιθκιαύλια".
Σημείωσε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς διάφορα εδέσματα από διάφορους συνδέσμους.
Σχετικά

Γιόρκιν Πρότζεκτ ΙΙΙ: Σύγχρονη ματιά στα κυπριακά λαϊκά παραμύθια
Μουσική, εικαστικές τέχνες και συλλογική δημιουργία ενώνουν τη νέα γενιά Κυπρίων καλλιτεχνών για μια πολυδιάστατη εμπειρία παράδοσης
9 δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες για όλους, στον Δήμο Στροβόλου
Δωρεάν δραστηριότητες για όλους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Be Active

Περπατώντας την Ιστορία του Καλοπαναγιώτη: Ένας βιωματικός περίπατος με το People of Cyprus
Ανακαλύψτε την αστική κληρονομιά και τις αλλαγές που έφερε η πολιτική συνοχής της Ε.Ε.

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Oktoberfest Extravaganza στο City of Dreams Mediterranean
Απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από εκλεκτές μπύρες και αυθεντικές γερμανικές λιχουδιές

Cyprus Wine Masterclass Series στο Kamara Hall
Η μαγεία του κυπριακού αμπελώνα αποκαλύπτεται μέσα από τη σειρά των Wine Masterclass Series by WINECORE, που πραγματοποιείται στο κομψό και φιλόξενο χώρο του Kamara Hall

Ολική Έκλειψη Σελήνης: Μια μαγευτική Κυριακή στο Πλανητάριο
Ένα δημιουργικό εργαστήριο για τους μικρούς μας φίλους, με αφορμή την έκλειψη Σελήνης!

Η ολική έκλειψη Σελήνης, ορατή από το Αστεροσκοπείο Τροόδους στα Αγρίδια
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φαινόμενο με τηλεσκόπια, αλλά και να συμμετάσχει σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

100 Χρονια "Κίμων" Ξυλοτύμπου - Η κληρονομιά της παράδοσης στα Κοκκινοχώρια
Η εκδήλωση περιλαμβάνει τους αυθεντικούς παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς, όπως χορεύονταν τα παλαιότερα χρόνια στην περιοχή

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο
Εμπειρίες, εκδηλώσεις και αποδράσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου

Tα Σάββατα μπορείς να πας (ξανά) δωρεάν εκδρομή στις κοινότητες του Ακάμα
Επανέρχεται η δωρεάν εκδρομή της ΕΤΑΠ στον Ακάμα από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Καλωσορίζουμε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου με διάφορες εκδηλώσεις