Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2023
Ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να επηρεάσουν την Κύπρο.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, ενώ απόψε αναμένονται βροχές.
Η πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής ψηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο, χαμηλή πίεση αλλά και ασταθείς καιρικές συνθήκες, αρχίζουν να επηρεάζουν πρόσκαιρα το νησί και ιδιαίτερα τα δυτικά, από απόψε το βράδυ. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία υποχωρεί προοδευτικά από αύριο.
Αρχικά σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σταδιακά ωστόσο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργά το απόγευμα, στο δυτικό μισό του νησιού ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και σταδιακά μέχρι το βράδυ, κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε κυρίως νοτιοδυτικούς ως βορειοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα, στα δυτικά και στα βόρεια θα καταστεί τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, στο δυτικό μισό του νησιού, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές μέχρι βορειοδυτικές διευθύνσεις, στο εσωτερικό ασθενείς, 3 Μποφόρ και στα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο, οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα στα δυτικά, στα βόρεια και στα νότια, θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.
Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει πτώση, για να συνεχίσει ωστόσο να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και την Πέμπτη μη αξιόλογη μεταβολή.
Σχετικά

Πέθανε ο ηθοποιός Μπραντ Έβερετ γνωστός από το Grey's Anatomy
Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Λος Άντζελες



H ευρωπαϊκή πόλη που χαρακτηρίστηκε ως το «πιο ευτυχισμένο» μέρος στον κόσμο για διακοπές
Με εξαιρετικό φαγητό και άφθονους χώρους πρασίνου που προσφέρουν μια χαλαρωτική διαμονή

Η εμβληματική αίθουσα εκδηλώσεων, Ledra Ball Room, του Hilton Nicosia επέστρεψε πλήρως ανακαινισμένη!
Ένας εντυπωσιακός χώρος, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο οποίος φιλοξενεί αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μία ζωή

Η Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 22 προορισμούς, με τιμές από €22 (μόνο για σήμερα)
Ryanair Flash Sale: Πτήσεις από Πάφο με έως και 15% έκπτωση!


Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς