Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2023
Η ταινία "Napoleon" είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix.
Το φιλμ, μια πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη Ridley Scott, αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, την Ιωσηφίνα (την οποία υποδύεται η Vanessa Kirby), προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου.
Η ταινία απέσπασε θετικά σχόλια από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, αλλά όχι από το "σπίτι" της, τη Γαλλία. Οι κριτικοί της χώρας υπήρξαν ιδιαίτερα αυστηροί με τη μεταφορά της Ιστορίας τους στην οθόνη. Το χαρακτήρισαν "βαθιά αδέξιο" και "βαρετό", ενώ περιέγραψαν τον Ναπολέοντα του Joaquin Phoenix ως ένα "τρελό παιδί". "Οι Γάλλοι δεν χωνεύουν ούτε τους εαυτούς τους. Στο κοινό στο οποίο το έδειξα στο Παρίσι, το αγάπησαν" ήταν η απάντηση του Ridley Scott.
Θυμίζουμε ότι ο Ridley Scott και ο Joaquin Phoenix είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν για την ταινία "Gladiator" που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία το 2000.
Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου. Διάρκεια: 157'.
Σχετικά
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο με 9 επιλεγμένες ταινίες
Το Φεστιβάλ ταξιδεύει για άλλη μια χρονιά στο νησί μας, προσφέροντας στους κύπριους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους.
Προβολή της ταινίας "It Was Just an Accident"
Το φιλμ που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2025 και διεκδικεί μεταξύ άλλων το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας
Mercy
Ο Chris Pratt έχει 90 λεπτά για να αποδείξει την αθωότητά του σε μια AI-δικαστή που ο ίδιος δημιούργησε!
Father Mother Sister Brother
Η ταινία του Jim Jarmusch με ένα all-star cast που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας
The Love That Remains
Η επίσημη υποψηφιότητα της Ισλανδίας για τα φετινά βραβεία Όσκαρ
28 Years Later: The Bone Temple
Το δεύτερο μέρος της δυστοπικής τριλογίας του horror franchise είναι ακόμα πιο συναρπαστικό!
Greenland 2: Migration
Ένα έντονο post‑apocalyptic σίκουελ, σε έναν κόσμο που μάχεται να ξαναγεννηθεί!
Mission Santa: Yoyo to the Rescue
Τα Χριστούγεννα απειλούνται από έναν... χάκερ! Θα καταφέρει ένα ξωτικό να σώσει την κατάσταση;