Η πιο πρωτότυπη στάση λεωφορείου στην Κύπρο!

Λίγες παλιές καρέκλες, μερικά λουλούδια, ένας τηλεφωνικός θάλαμος και μια ξύλινη βάση, αυτά χρειάστηκαν για την κατασκευή μιας ιδιαίτερης και μοναδικής στάσης λεωφορείων στην κοινότητα του Αγίου Θεόδωρου, στην επαρχία Λάρνακας.

Με στόχο την εξυπηρέτηση του κόσμου αλλά και τη δημιουργία όμορφων σημείων αναφοράς εντός της κοινότητας, τα συνεργεία του Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά και νέοι εθελοντές, αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να υλοποιήσουν μικρά πρότζεκτ στην περιοχή.

Ο Κοινοτάρχης του Άγιου Θεόδωρου, Ιάκωβος Στεφάνου, μίλησε στο aftodioikisi.com.cy με αφορμή την πρωτότυπη στάση και ανέφερε πως ετοιμάζονται πολλά άλλα έργα αυτού του ύφους αλλά και χαμηλού κόστους στην κοινότητα.

Όσον αφορά, στη στάση λεωφορείων, σημείωσε ότι για τη δημιουργία της χρειάστηκαν μερικές παλιές καρέκλες, τις οποίες έβαψαν λειτουργοί του Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά και εθελοντές, μια ξύλινη βάση, αρκετά πολύχρωμα λουλούδια, ενώ την τελευταία πινελιά στο χώρο έβαλε ένας παλιός τηλεφωνικός θάλαμος.

«Η συμβολή των νέων εθελοντών στην κατασκευή της συγκεκριμένης στάσης λεωφορείων ήταν καθοριστική», επισήμανε ο κ. Στεφάνου.

Έρχονται περισσότερα σημεία αναφοράς
Με γνώμονα ότι η τάση του τουρισμού στις μέρες μας έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αγίου Θεόδωρου προγραμματίζει τη δημιουργία περισσότερων μικρών σημείων αναφοράς στην περιοχή.

«Πλέον ο νέος και ο νεαρός οικογενειάρχης θέλει να πάει σε μια κοινότητα, να περπατήσει, να δει τι έχει, να κάνει τη βόλτα του και να φωτογραφηθεί σε κάτι ωραίο. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε τα λεγόμενα Instagram spot», ανέφερε.

Το Πάρκο του Κυνηγού και η τεράστια κούνια…
Το Πάρκο του Κυνηγού δημιουργήθηκε σε έναν παλιό σκυβαλλότοπο, ο οποίος έκλεισε και δενδτροφυτεύτηκε το 2014-2015 από τους νέους της περιοχής.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκατασταθεί η καρέκλα του κυνηγού, με ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων.

Την ίδια ώρα γίνονται σκέψεις για κατασκευή μιας τεράστιας κούνιας τριών μέτρων ύψους, «μια κούνια διαφορετική από ό,τι έχουμε στο μυαλό μας», ξεκαθάρισε ο κ. Στεφάνου.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30