Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια νέα γαστρονομική εποχή ξεκινά για την Κύπρο, με δύο νέα εστιατόρια ενός θρυλικού σεφ

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας φέρνειστο νησί μας την κληρονομιά του θρυλικού Γάλλου σεφ με τα 32 αστέρια Michelin

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2021

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας ανακοινώνει την υπογραφή αποκλειστικής συμφωνίας μεταξύ της Ayia Napa Marina Hospitality Ltd και της Joël Robuchon International ανεβάζοντας υπερήφανα τον πήχη της γαστρονομίας στην Κύπρο. Ο Γάλλος σεφ Joël Robuchon, που απεβίωσε το 2018, παραμένει παγκοσμίως γνωστός ως ο «σεφ του αιώνα», κατέχοντας το ρεκόρ των περισσότερων βραβεύσεων με αστέρια Michelin Guide. Ως αληθινός οραματιστής ο σεφ Robuchon έφερε επανάσταση στο fine-dining, με την απλότητα, τη συνέπεια και την αριστεία που τον χαρακτήριζε. Χρησιμοποιώντας υλικά της υψηλότερης ποιότητας, κατάφερε να εξυψώσει το καλό φαγητό σε νέα επίπεδα, δημιουργώντας συνεχώς εξαίσια πιάτα.  

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε στο Λονδίνο, περιλαμβάνει το άνοιγμα δύο φημισμένων εστιατορίων στην καρδιά της εμπορικής ζώνης της Μαρίνας Αγίας Νάπας, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του καλού φαγητού να σαγηνεύσουν τον ουρανίσκο τους. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία περιλαμβάνει το εκλεπτυσμένο fine dining εστιατόριο L’Atelier Robuchon (https://jrobuchon.com/), μια θεατρικά στημένη ανοιχτή κουζίνα όπου βραβευμένα πιάτα ετοιμάζονται και ψήνονται μέχρι την τελειότητα μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, καθώς και το εκλεκτό Le Deli Robuchon (www.ledelirobuchon.co.uk), ένα casual και παράλληλα εκλεπτυσμένο delicatessen για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Έχοντας στο ενεργητικό του 32 αστέρια Michelin για τα εστιατόρια του, ο Joël Robuchon υπήρξε ο πιο διακεκριμένος σεφ στην ιστορία του Michelin Guide. Δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένα συστατικά των οποίων η γεύση είναι καθοριστικής σημασίας, κατάφερε να φέρει την επανάσταση στη «μοντέρνα κουζίνα». Σε ηλικία 50 ετών αποσύρθηκε από τις κουζίνες και ξεκίνησε να ταξιδεύει, συγκεντρώνοντας έτσι νέες εμπειρίες και επιρροές, κυρίως από την Ασία. Το διάστημα που πέρασε στην Ιαπωνία επηρέασε εμφανώς το στυλ μαγειρέματός του, ιδιαίτερα στις υφές των πιάτων του. Κατά την επιστροφή του στην Ευρώπη δημιούργησε ένα νέο concept εστιατορίου, το L'Atelier de Joël Robuchon, εμπνευσμένο από την εμπειρία του sushi counter.

Το φημισμένο ανά το παγκόσμιο L’Atelier de Joël Robuchon, τυχαίνει τεράστιας αναγνώρισης και σεβασμού από τους απανταχού λάτρεις του καλού φαγητού στις κύριες πόλεις στις οποίες λειτουργεί – από το Παρίσι, το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, μέχρι το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο και τη Γενεύη. Με το περιβόητο σερβίρισμα του σεφ Joël Robuchon - που φέρει την υπογραφή του υιοθετώντας μια δελεαστική και φρέσκια προσέγγιση στη γαλλική κουζίνα υψηλής ποιότητας - το φημισμένο και κομψό εστιατόριο στο οποίο πρωταγωνιστεί το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, το L'Atelier de Joël Robuchon βραβεύτηκε το 1994 ως το «Καλύτερο Εστιατόριο στον κόσμο» από το International Herald Tribune, ενώ το 2012 το εστιατόριο του Παρισιού συμπεριλήφθηκε στη λίστα των Top 50 του Restaurant magazine ως το 12ο καλύτερο στον κόσμο. 

Το Le Deli Robuchon προσφέρει έναν απλό και συνάμα εκλεπτυσμένο χώρο για όλες τις ώρες της μέρας με επιλογή για eat in ή takeaway, σερβίροντας καφέ, πρόγευμα, μεσημεριανό, δείπνο, σνακς και είδη ζαχαροπλαστείου. Το Le Deli διαθέτει επίσης μια επιλεγμένη γκάμα από κρασιά, τσάι, τυριά, αρτοσκευάσματα και ψωμιά, όλα χειροποίητα και φτιαγμένα με τα πιο ποιοτικά υλικά. Πολλά από τα προϊόντα στο deli είναι αυτά που επέλεξε και αγκάλιασε ο ίδιος ο Joël Robuchon. Το αρτοποιείο (boulangerie) που υπάρχει στον χώρο, διαθέτει φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα - από ψωμί μπανάνας με μασκαρπόνε και καραμελωμένα αμύγδαλα, κουάκερ με ξηρά φρούτα και σπόρους chia μέχρι και παραδοσιακό χειροποίητο κρουασάν. Μια ποικιλία από ζεστά και κρύα σάντουιτς θα είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως για παράδειγμα η περίφημη μπαγκέτα Jambon-Beurre με το πασίγνωστο βούτυρο του Robuchon ή το Le Croque à la truffe, και το Saint-Nectaire and truffle. Θα υπάρχει επίσης μια επιλογή από σαλάτες, απογευματινό τσάι, πιατέλες τυριών και αλλαντικών, καθώς και ένα εκλεκτό gourmet coffee bar και ένα χώρο λιανικής πώλησης προϊόντων με ετικέτα της εταιρείας. Στο Deli θα υπάρχει επίσης και ένα υπαίθριος χώρος, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα υψηλής ποιότητας φαγητά και ποτά κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου ή να απολαύσουν τα κοκτέιλ και finger food στο εξωτερικό μπαρ μέχρι αργά το βράδι. 

Με το πολυπόθητο άνοιγμα δύο τέτοιων εστιατορίων παγκοσμίου φήμης στην Κύπρο, η Μαρίνα Αγίας Νάπας στοχεύει να γίνει το νέο hot spot για dining και ο απόλυτος προορισμός γαστρονομίας, αναβαθμίζοντας σημαντικά τον γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου. Τα δύο νέα εστιατόρια στοχεύουν να προσελκύσουν επισκέπτες από κάθε γωνιά του νησιού αλλά και ολόκληρου του κόσμου, για να τους προσφέρουν την απόλυτη απολαυστική εμπειρία απαράμιλλης ποιότητας και φινέτσας. 

Τόσο το L'Atelier Robuchon, όσο και το Le Deli Robuchon, θα ανοίξουν τις πόρτες τους εντός του 2022 στην εμπορική ζώνη, στο κέντρο της μαρίνας, προσφέροντας γραφική θέα στην προκυμαία. Καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα γίνουν πόλος έλξης, καθιστώντας την εμπορική ζώνη την καρδιά της ψυχαγωγίας για ψώνια, φαγητό και διασκέδαση. 

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η Μαρίνα Αγίας Νάπας έχει επάξια κερδίσει τη φήμη μιας από τις πιο σημαντικές αναπτύξεις στην περιοχή της Αμμοχώστου, καθώς και του πιο φιλόδοξου αναπτυξιακού έργου στην Κύπρο γενικότερα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενισχύουμε τις παγκοσμίου κλάσεως υπηρεσίες μας, με τέτοια αναγνωρίσιμα και υψηλού κύρους brands όπως το Joel Robuchon», υπογραμμίζει ο κ. Naguib Sawiris, Πρόεδρος της Μαρίνας Αγίας Νάπας.

«Η συνεργασία με την ομάδα της Μαρίνας Αγίας Νάπας είναι ευχάριστη και αποτελεσματική. Ο επαγγελματισμός, η επιμέλεια και η έμφαση στις λεπτομέρειες που επέδειξε η ομάδα, αποτελούν απόδειξη ότι εμπιστευόμαστε το brand μας στα σωστά άτομα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αναπτύσσοντας τα έργα εν καιρώ Covid με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, και τα καταφέραμε. Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το φιλόδοξο έργο και ανυπομονούμε να αγκαλιάσουμε τη ζεστή φιλοξενία του νησιού. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και θα κερδίσουμε τις καρδιές τους», δήλωσε ο Ziad Joumblat, President Managing Director της Joël Robuchon International.

Μια επίσημη τελετή και δεξίωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021, όταν οι συνθήκες και η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψουν, προσφέροντας στους καλεσμένους την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. 
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close