Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2024
Λόγω ελαφράς χιονόπτωσης, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους) είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, τόσο στις ορεινές, όσο και στις αστικές περιοχές, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους, δεν παρατηρείται οποιοδήποτε άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ενημέρωση για οδικά έργα που διεξάγονται σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο και που ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία ΕΔΩ.
Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, που καλούνται να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.
Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία Αυγή, θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Πέμπτη.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές. Τα φαινόμενα, κατά τόπους ενδέχεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα βόρεια παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα στα βόρεια θα είναι ταραγμένη και παροδικά μέχρι κυματώδης, στα ανατολικά ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές. Τα φαινόμενα, κατά τόπους ενδέχεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα μεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο αρχικά στα βόρεια παράλια θα πνέουν βορειοανατολικοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα βόρεια θα είναι ταραγμένη και παροδικά μέχρι κυματώδης, στα ανατολικά ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ δεν αποκλείεται και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα, κατά τόπους ενδέχεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Από το απόγευμα και μετά, αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού. Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.
Η θερμοκρασία την Τετάρτη, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.
Σχετικά
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»
Οι 25 καλύτερες ταινίες για να δείτε στο Netflix πριν φύγει το 2025
Συγκεντρώσαμε τις 25 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στην πλατφόρμα του Netflix.
Η περιοχή που κλέβει τις εντυπώσεις φέτος με τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμό της
Συναρπαστικός ο Χριστουγεννιάτικος Διάκοσμος του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Συννεφιασμένο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά η πρόγνωση
Σήμερα, Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς