Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2024
Μετά από τη sold out εμφάνιση τους με τον John Malkovich στο Ηρώδειο το 2022, το διάσημο, μουσικό χιουμοριστικό ντουέτο Igudesman & Joo έρχεται στην Κύπρο για μία παράσταση.
Ο Aleksey Igudesman και ο Hyung-ki Joo έχουν κατακτήσει τον κόσμο με τις μοναδικές, ξεκαρδιστικές θεατρικές παραστάσεις τους που συνδυάζουν το χιούμορ με την κλασική αλλά και την ποπ μουσική, συγκεντρώνοντας πάνω από 35 εκατομμύρια επισκέψεις στο YouTube. Μέσα από τα πανέξυπνα "mash-ups", οι δυο βιρτουόζοι μουσικοί, ο βιολιστής Igudesman και ο πιανίστας Joo, αναμειγνύουν μουσικά είδη και στυλ, με χορταστικές δόσεις χιούμορ και θεατρικότητας.
Το κοινό θα απολαύσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα όπως: «Από τον Μότσαρτ με αγάπη», «Ο Ραχμάνινοφ μόνος του» και «Ένας πολύ γαλάζιος Δούναβης», δοσμένα μέσα από τη χαρακτηριστική, χιουμοριστική οπτική των δύο μουσικών.
Ο Aleksey Igudesman και ο Hyung-ki Joo, έχουν εμφανιστεί ως ντουέτο και ως σολίστ με ορχήστρες δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες σε πολλές από τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου και σε διεθνή φεστιβάλ. Μια πλειάδα των μεγαλύτερων ονομάτων της κλασικής μουσικής όπως οι: Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova και Julian Rachlin, έχουν συμμετάσχει στα μουσικά τους σκετς. Έχουν συνεργαστεί επίσης με ηθοποιούς όπως ο John Malkovich και ο Sir Roger Moore.
Ο Aleksey Igudesman συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης Hans Zimmer και ο πολυβραβευμένος με Grammy τραγουδιστής Bobby McFerrin, ενώ ο Hyung-ki Joo, συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis) και επιλέχθηκε από τον Billy Joel για να ενορχηστρώσει και να ηχογραφήσει τις κλασικές συνθέσεις του CD που έφτασαν στο No.1 των Billboard Charts.
«Εξαιρετικά αστείοι, ιδιαίτερα πρωτότυποι και δεξιοτέχνες» John Malkovich

Για την παράσταση “A little Nightmare Music”
Πάνω που πίστευες ότι όλα τελούσαν υπό ασφάλεια… ξεκινά η συναυλία. Η μουσική είναι θαυμάσια. Ούτε μια καρφίτσα δεν θα τολμούσε να πέσει. Ξαφνικά, χτυπάει ένα κινητό και αρχίζει η τρέλα. Ο πιανίστας χάνει το χέρι του, ο βιολιστής, καθώς κουρδίζει, αποκοιμιέται και αργότερα ξυπνά στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου, μεταμορφωμένος σε χορευτή Riverdance. Όταν ο πιανίστας επιστρέφει, το πιάνο είναι κλειδωμένο και του ζητά να χρησιμοποιήσει την πιστωτική του κάρτα. Στο μεταξύ, ο βιολιστής χάνει το δοξάρι του μέσα σε μια ηλεκτρική σκούπα και ο συνεργάτης του μιλάει στο τηλέφωνο ενώ διαβάζει ένα χαρτί, τρώει και παίζει πιάνο ανάποδα. Την ίδια στιγμή. Αυτοί και πολλοί άλλοι «εφιάλτες» ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια και στα αυτιά του κοινού.
Η παράσταση “A little Nightmare Music”, είναι μια μοναδική, αριστοτεχνική παράσταση γεμάτη μαγευτική μουσική και εξωφρενικό χιούμορ. Προσφέρεται για κοινό ηλικίας 8 έως 88 ετών. Αυτό το σόου, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει και θα σας ξεσηκώσει είτε είστε λάτρης της κλασικής μουσικής είτε λατρεύετε τις διασκευές και μόνο στο άκουσμα του Μότσαρτ.
“A little Nightmare Music”
Πέμπτη, 11 Απριλίου στις 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com
Διατίθεται περιορισμένος αριθμός early bird εισιτηρίων μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
11 Απριλίου 2024
Σχετικά

Το Γκρούφαλο: Η μαγική, μουσική θεατρική παράσταση για παιδιά βασισμένη στα επιτυχημένα βιβλία
Tων Τζούλια Ντόλαντσον και Άξελ Σέφλερ

Πρεμιέρα για την θεατρική παράσταση "Το πάρτι γενεθλίων" του Χάρολντ Πίντερ
Ανεβαίνει από την ομάδα "Σόλο για τρεις"

Δύο δωρεάν παραστάσεις για το έργο «Το γατάνιν» του σπουδαίου Κύπριου ποιητή και συγγραφέα
Σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου

«Black Money»: Μια τρελή κωμωδία με συνεχείς ανατροπές, πυροβολισμούς, καταστροφές και πολύ γέλιo
Όλα τα έσοδα θα δοθούν για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λατσιών-Γερίου

"Win-Win": Το ψυχολογικό δράμα των Στέλιου Θεοχάρους & Χριστίνας Βραχίμη ανεβαίνει στο Κτήριον 53
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε δύο διπλανά δωμάτια ξενοδοχείου, καθώς μια νέα υγειονομική κρίση ξεσπά

"Το Πρώτο Ραντεβού" με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου στην Λεμεσό
Μία stand-up comedy παράσταση με απόλυτη ειλικρίνεια και γέλιο

«18/9»: Ένας συγκλονιστικός μονόλογος ταξιδεύει από την Αθήνα στην Κύπρο
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η εμβληματική δίκη για τη ναζιστική οργάνωση.

Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου 2025: Όλοι οι νικητές και οι διακριθέντες
Περισσότερα από 50 σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση

“Το Τικ και το Τακ”: Μετά από τις sold out εμφανίσεις τα γαϊδουράκια επιστρέφουν ξανά
Παιδική θεατρική παράσταση με σκηνοθεσία που υπογράφει η Πέννυ Φοινίρη

Αυτοσχεδιάζουμε επί σκηνής μαζί με "Τα Κόζια" χωρίς σενάριο και όρια
Μια μοναδική εμπειρία, όπου οι ιδέες μεταμορφώνονται σε κωμωδία

«Στο Μπούστο Μας»: Μια stand up comedy παράσταση με τρεις αταίριαστες προσωπικότητες
Δύο παραστάσεις χωρίς ηθοποιούς

"40+Βγαίνω": Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση του Θανάση Αλευρά στην Κύπρο
Ο Θανάσης Αλευράς επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο πιο… ανώριμος αλλά και πιο σέξι από ποτέ!