Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2024
Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ παροδικά, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από την Παρασκευή.
Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ παροδικά, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα δυτικά, τοπικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος από χαμηλές νεφώσεις, ενώ αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και κατά περιόδους κυρίως συννεφιασμένος, από χαμηλές αλλά και ψηλές νεφώσεις, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη, ασθενής βροχή. Κατά τις αυγινές και βραδινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων, ιδιαίτερα σε περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Κατά τις αυγινές και βραδινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Το Σάββατο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται παροδικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, ενώ το Σάββατο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά.
Σχετικά

2 ελληνικά νησιά στα φθηνότερα του κόσμου για διακοπές
Όσο οι ξένοι τουρίστες θεωρούν καλές τις τιμές που συναντά κανείς στα 2 αυτά νησιά, τόσο θα διατηρούν την ακρίβειά τους και θα γίνονται απλησίαστα

Επιστρέφει το εισιτήριο των 5 ευρώ για επίσκεψη στη Βενετία
Η μόνη διαφορά φέτος είναι πως όσοι επισκέπτες αγοράσουν τα εισιτήριό τους τελευταία στιγμή —72 ώρες πριν επισκεφτούν τη Βενετία— θα πληρώσουν διπλάσια τιμή.

Gdańsk & Sopot: Η απρόσμενη ομορφιά της Βόρειας Πολωνίας
Ανακάλυψε τις κρυφές γοητείες, την ιστορία και τη θαλασσινή αύρα δύο μαγευτικών πόλεων της Βαλτικής

Οι καλύτερες σειρές του Netflix για το 2025 μέχρι τώρα
Τι καλό είδαμε μέχρι στιγμής στη δημοφιλή ψηφιακή πλατφόρμα

LIVE: Το Σάββατο πιθανότατα η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Έφυγε τη Δευτέρα του Πάσχα από τη ζωή, λίγες ώρες αφότου απευθύνθηκε για τελευταία φορά στους χιλιάδες πιστούς Καθολικούς

«Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος – Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση