Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2024
Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ παροδικά, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από την Παρασκευή.
Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ παροδικά, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα δυτικά, τοπικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος από χαμηλές νεφώσεις, ενώ αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και κατά περιόδους κυρίως συννεφιασμένος, από χαμηλές αλλά και ψηλές νεφώσεις, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη, ασθενής βροχή. Κατά τις αυγινές και βραδινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων, ιδιαίτερα σε περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Κατά τις αυγινές και βραδινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Το Σάββατο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται παροδικά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, ενώ το Σάββατο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά.
Σχετικά

Νέοι κανόνες οδήγησης στην ΕΕ: Τι αλλάζει για τους οδηγούς στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Μεταξύ των σημαντικών αλλαγών, είναι η τροποποίηση της διάρκειας ισχύος των αδειών

Eurovision: Αυτή είναι η τελική λίστα των υποψήφιων για την εκπροσώπηση της Κύπρου
Η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ακόμα καταλήξει στον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα

Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Οι 5 κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί στον κόσμο για το 2025
Μία λίστα γεμάτη γεύση και κουλτούρα

Οι 10 δημοφιλέστερες σειρές αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τους χρήστες του IMDb
Οι τηλεοπτικές σειρές έχουν πάρει φωτιά και αυτήν τη στιγμή οι θεατές έχουν "κολλήσει" με δέκα shows που εμφανίζονται ξανά και ξανά σε λίστες

10 πολυτελείς αποδράσεις στο βουνό: Cozy Χριστούγεννα με στυλ και ζεστασιά
Απολαύστε τις γιορτές σε ορεινά καταλύματα που συνδυάζουν πολυτέλεια, παράδοση και απόλυτη θαλπωρή, το ιδανικό σκηνικό για μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές.

Δεκαεπτά υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή χρονιά 2025-2026
Με τον φετινό κύκλο να σηματοδοτεί την ολοκλήρωση έξι ετών πορείας, ο στόχος του ιδρύματος παραμένει ο ίδιος

8 στοιχειωμένα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο στα οποία μπορείτε να μείνετε
Αυτά τα ξενοδοχεία κουβαλούν ιστορίες, μύθους και ψίθυρους από μια άλλη εποχή

10 οικονομικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στο εξωτερικό για μαγικές αποδράσεις χωρίς να «αδειάσει» το πορτοφόλι σας
Από γραφικά χωριά της Ευρώπης μέχρι φωταγωγημένες πρωτεύουσες, αυτοί οι 10 προορισμοί προσφέρουν γιορτινή ατμόσφαιρα, παραμυθένια σκηνικά και προσιτές τιμές.

Ενδεχόμενο βροχών σήμερα στην Κύπρο - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ταξίδι στην Ευρώπη: 5 οικονομικοί city break προορισμoί
Ανακαλύπτοντας 5 από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης για μία ποιοτική και προσιτή ολιγοήμερη απόδραση

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βράβευση για τον Στίβεν Κινγκ
Ο Στίβεν Κινγκ τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: ο πρώτος συγγραφέας που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο