Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2014
Το ποδήλατο είναι διασκέδαση, είναι υγεία και είναι… και πολύ της μόδας! Και δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να δοκιμάσεις καινούργιες διαδρομές, από την άνοιξη, ούτε όμως και καλύτερος τρόπος για να ασκηθείς προκειμένου να είσαι σε φόρμα το καλοκαίρι! Οι ποδηλατοδρόμοι πάντως που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις πόλεις και επαρχίες του νησιού μας, σε ωθούν να τους… ακολουθήσεις!
Στη… Λευκωσία Εκατοντάδες ποδηλατιστές χρησιμοποιούν το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου Ποταμού, που ξεκινά από τη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Ανθούπολη και καταλήγει στο πανέμορφο δάσος με ευκαλύπτους πίσω από το Γιώρκειο. Ποδηλατόδρομο διαθέτει επίσης το ενός χιλιομέτρου Γραμμικό Πάρκο στο Καϊμακλί, στο χώρο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, η Αγλαντζιά στο Πλατύ, ενώ δεκάδες είναι και αυτοί που επιλέγουν το Πάρκο Αθαλάσσας με τις πολλές διαφορετικές διαδρομές, τόσο σε άσφαλτο όσο και off-road. Αν σε βολεύει ωστόσο μπορείς να κάνεις ποδήλατο και Γραμμικό Πάρκο Παλλουριώτισσας, που ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο “Μπάτα” και καταλήγει στη συμβολή της οδού Μάρκου Δράκου με τη Λεωφόρο Λάρνακος ή ανάποδα και έχει απόσταση 2 χιλιομέτρων. Αν όμως δεν έχεις δικό σου ποδήλατο, μην απογοητεύεσαι. Το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων “Ποδήλατο εν δράσει” έχει σταθμούς σε όλους σχεδόν τους δήμους της πρωτεύουσας και θα σε εξυπηρετήσει αμέσως!
Στη… Λεμεσό Ο ποδηλατόδρομος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού… θα σε αναζωογονήσει! Ενώ και οι ποδηλατολωρίδες που δημιουργήθηκαν στη Δυτική Λεμεσό, από το My Mall μέχρι και το νέο κυκλικό κόμβο που οδηγεί στο νέο Νοσοκομείο, θα σε εξυπηρετήσουν το ίδιο καλά αν επιδιώκεις απλώς και μόνο την άσκηση. Στα σκαριά μάλιστα βρίσκεται και η δημιουργία 2 γραμμικών πάρκων, τα οποία θα διαθέτουν και δρόμο για τα ποδήλατα. Ο λόγος για το Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη, μέσω του οποίου θα εξωραϊστεί μια απόσταση 5.5 χιλιομέτρων από το παλαιό λιμάνι μέχρι τα βόρεια όρια του δήμου Κάτω Πολεμιδιών και από το ‘διχάλι’ νότια της Β΄ Τεχνικής Σχολής μέχρι την οδό Αγίας Φυλάξεως, αλλά και το Γραμμικό Πάρκο του ποταμού Βαθκειά στη Μέσα Γειτονιά. Αν δεν έχεις δικό σου ποδήλατο, κατά μήκος του παραλιακού ποδηλατοδρόμου και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης βρίσκονται οι περισσότεροι σταθμοί του συστήματος ‘NextBike’. Καβάλα ένα και… έφυγες!
Στη… Λάρνακα Παρόλο που δεν υπάρχει ούτε κι ένας ποδηλατόδρομος στην πόλη, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν την τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων απόσταση από τις Καμάρες έως την Αλυκή, μια διαδρομή που επιτρέπει να ποδηλατείς δίπλα στο νερό. Ωστόσο κάποιοι άλλοι ξεκινούν από το εστιατόριο ‘Mer Blue’ φτάνοντας μέχρι και τα ξενοδοχεία του Λόρδου στο δρόμο της Δεκέλειας, ενώ ποδήλατα συναντάς και στο δρόμο από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού μέχρι και τον ΚΟΤ.
Στον… Πρωταρά Η πρώτη επιλογή για βόλτα με το ποδήλατο στον Πρωταρά είναι ο παραλιακός πεζόδρομος που ξεκινά από την Περνέρα (πίσω από την ΤΕΤΥΚ) και καταλήγει στο ξενοδοχείο ‘Ναυσικά’. Ωραία διαδρομή στην περιοχή είναι και αυτή από Πρωταρά προς Κάβο Γκρέκο, ενώ αν σου αρέσει η περιπέτεια, μπορείς να επιλέξεις τα μονοπατάκια στο Κάβο Γκρέκο.
Στην… Πάφο Ούτε και στην Πάφο υπάρχει ποδηλατόδρομος, ωστόσο δημοφιλής είναι η διαδρομή που ξεκινά από την Πάφο με κατεύθυνση τον Ακάμα, μέσω Τάφων των Βασιλέων, αλλά και αυτή που ξεκινά από το Φάρο και φτάνει μέχρι τη Γεροσκήπου (παραλιακός). Πολλοί βέβαια είναι και αυτοί που πάνε και προς Άγιο Νεόφυτο, σε ένα σχετικά δύσκολο-ανηφορικό δρόμο.
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις