Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2014
Με σολίστ τον Κύπριο πιανίστα Μανώλη Νεοφύτου και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Μποτίνη, το κοινό θα απολαύσει το θαυμαστό έργο ανά την υφήλιο του Samuel Barber Adagio για έγχορδα, πασίγνωστο από τις εκτελέσεις του αλλά και από τη χρησιμοποίησή του ως μουσική επένδυση σε μη μουσικά έργα όπως π.χ. στο έργο “Platoon”.
Ο σολίστ θα ερμηνεύσει το εξαιρετικά δημοφιλές και μελωδικό 2ο κοντσέρτο για πιάνο του Saint-Saens το οποίο γράφτηκε το 1968 και αποτελεί το πιο γνωστό κοντσέρτο για πιάνο του συνθέτη. Το κοντσέρτο αποτελείται από τις παραδοσιακές τρεις κινήσεις, Andante, Allegro και Presto επιτρέποντας όμως μεγαλύτερη ελευθερία στο τέμπο.
Στη συνέχεια το κοινό θα μεταφερθεί στο γεμάτο ένταση κόσμο του μουσικού εξπρεσιονισμού με τη Συμφωνία Δωματίου του Arnold Schoenberg, η οποία γράφτηκε το 1906. Αποτελείται από μία κίνηση διάρκειας 20 λεπτών αν και ο ίδιος ο συνθέτης χωρίζει αυτή την κίνηση σε πέντε μέρη: Allegro – Scherzo – Development – Adagio – Recapitulation / Finale. Ο συνθέτης ανέφερε μετέπειτα ότι το έργο αυτό ήταν η αφορμή δημιουργίας ορχήστρας δωματίου.
H συναυλία θα κλείσει με τη μεγαλοφυή εισαγωγή και το χαρούμενο σκέρτσο που έγραψε ο Mendelssohn για τη Σαιξπηρική κωμωδία, Όνειρο Θερινής Νυκτός το 1826. Η εισαγωγή εμπεριέχει αρκετά κλασικά στοιχεία και η πρώτη πράξη στην οποία δεν υπάρχουν λόγια, αρχίζει με το σκέρτσο. Το σκέρτσο λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης πράξης της κωμωδίας.
-
Θέατρο Ριάλτο
08 Μαΐου 2014
-
Κινηματοθέατρο Παλλάς
09 Μαΐου 2014
Σχετικά

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου ταξιδεύει στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Μικρή Άρκτο
Αυτή τη φορά με το solo project το οποίο κατά καιρούς παρουσιάζεΙ

Ο André Rieu γιορτάζει τα 75α γενέθλιά του με μια μαγευτική κινηματογραφική εμπειρία
«Το Όνειρο Συνεχίζεται» είναι ένα μαγευτικό πάρτι εν πλω στα νερά της γενέτειράς του

«Τα λαϊκά… αλλιώς» από τους Πέτρο και Μιχάλη Κουλουμή στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης
Μια μουσική περιπλάνηση από το χθες στο σήμερα

Ο Νίκος Μακρόπουλος έρχεται ξανά στην Κύπρο για ένα ανεβαστικό live
Ο αγαπημένος Έλληνας ερμηνεύτης επιστρέφει για μία απόλυτα διασκεδαστική εμφάνιση στο νησί

Σ' αυτό το καρναβαλίστικο πάρτι πρέπει να πας
Kontovourkis & Co Carnival Party στο Savino live

Η Παλαιά Ελιά υποδέχεται τον Μάρτιο τον σπουδαίο Γιάννη Ζουγανέλη
Σε μία μουσική παράσταση που θα συγκινήσει και θα διασκεδάσει

Η Πέγκυ Ζήνα για ένα ανεβαστικό live στην Κύπρο
Η αγαπημένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα μας χαρίσει μία μοναδική βραδιά με τις μεγάλες της επιτυχίες

O Θοδωρής Φέρρης live τον Μάρτιο στην Κύπρο
Για μία βραδιά γεμάτη με τις επιτυχίες και τα τραγούδια του

Mad Mozart: Το sold-out φαινόμενο που σαρώνει διεθνώς έρχεται στην Κύπρο
Για μία μοναδική συναυλία στη Λεμεσό

«Daibar Masal»: Η Ιστορία των Μαγισσών των Τεσσάρων Φαναριών
H Compania Flamenca Filippa παρουσιάζει το νέο έργο «Daibar Masal», μια πρωτοποριακή παραγωγή που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά στην Κύπρο


Πίσω στα 00’s Party: Φοράει τα καρναβαλίστικά του και έρχεται στη Λευκωσία να μας ξεσηκώσει!
Millennials της Λευκωσίας, ήρθε το carnival party που περιμένατε!