Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024
Η γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό παρουσιάζει τη νέα ατομική εικαστική έκθεση του Βαλεντίνου Βασιλείου, υπό τον τίτλο Be the hacker of your fuc(king) mind. Ο καλλιτέχνης εξετάζει εκ νέου είδωλα που ανήκουν τόσο στην ποπ κουλτούρα, όσο και σε θρησκευτικές και εθνικές κουλτούρες, και φέρουν ένα σημαντικό συμβολικό φορτίο, με στόχο να δημιουργήσει ανατρεπτικά σχόλια με αναφορές σε ζητήματα της μεταμοντέρνας συνθήκης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 19.30 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Ο Βαλεντίνος Βασιλείου είναι Κύπριος καλλιτέχνης με έδρα τη Λεμεσό. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε σημαντικούς εικαστικούς θεσμούς, όπως η Μπιενάλε της Φλωρεντίας. Αντλώντας έμπνευση από τα βιώματά του και από την οξυδερκή παρατήρηση κοινωνικών ζητημάτων, το έργο του Βαλεντίνου λειτουργεί ως ένας στοχασμός πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα. Kάνοντας χρήση κυρίως μικτών τεχνικών και ακρυλικών, εξερευνά θέματα που κυμαίνονται από την προσωπική ταυτότητα σε ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις. Η έκθεση Be the hacker of your fuc(king) mind προσκαλεί το κοινό να αναλογιστεί την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης συνθήκης και να εμπλακεί σε έναν ουσιαστικό διάλογο σε σχέση με τους κόσμους που κατοικούμε.
Πληροφορίες
Εγκαίνια Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 19.30, γκαλερί Exhibit8, Λεμεσός.
Διάρκεια: 1-16 Μαρτίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 10:00 – 23:00/ Σάββατο: 12 – 23:00
Σχετικά

Η Κύπρος φιλοξενεί έργα περισσότερων από 150 καλλιτεχνών από κάθε γωνιά του κόσμου
Μια πολύ σημαντική έκθεση, με θέμα "Τεχνικές Χαρακτικής"

"Unseen Gaze": Μια εικαστική αποκάλυψη που εντυπωσίασε τον επιστημονικό και καλλιτεχνικό κόσμο
Το Ινστιτούτο Κύπρου προσκαλεί το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και την τέχνη

«CUTS 2025»: Η έκθεση των τελειόφοιτων από το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ
Μία ομαδική έκθεση από νέα ταλέντα

Έκθεση φωτογραφίας «Ένας χρόνος στην Ινδία του 1960» μέσα από τον φακό της Nomi Rowe
Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, Λεμεσός
The Icons: 10 εικόνες από τα εγκαίνια της έκθεσης της Αντωνίας Ηρωίδου στη Λεμεσό
H έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις

Chroma: Η πρώτη ατομική έκθεση στην Κύπρο της Βρετανίδας εικαστικού Jessie Woodward
Έργα γεμάτα έντονα χρώματα και αφαιρετική διάθεση

Δημοπρασία Έργων Τέχνης από τον Οίκο Δημοπρασιών Καπόπουλος
Ο Οίκος Δημοπρασιών Καπόπουλος, διοργανώνει ζωντανή δημοπρασία Έργων Τέχνης στην γκαλερί Kapopoulos fine arts, στην Λευκωσία, την Τετάρτη 28 Μαΐου και ώρα 19.00 μ.μ.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Κύπρο έκθεση από τη διεθνή φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots
Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, στη Λεμεσό

Ατομική Έκθεση του Μιχάλη Παντελίδη στο Μουσείο Πιερίδη
Η έκθεση αναδεικνύει τη συνύπαρξη μόδας, πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης τέχνης

5 από τα (υπέροχα) έργα της Αντωνίας Ηρωίδου που θα δούμε στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Κύπρο
Τα έργα βρίσκονται ήδη στο νησί μας!

Ύδωρ και οίνος: Το καλλιτεχνικό residency που θα "στηθεί" στον Καλοπαναγιώτη
24 διεθνείς δημιουργοί, σε Μονή Λαμπαδιστή και Ενετικό Γεφύρι Καλοπαναγιώτης

Έφυγε από τη ζωή ο Aσσιώτης ναΐφ δημιουργός, Κυριάκος Κάσιαλος
O γιος του Πατέρα της Ναΐφ Ζωγραφικής Μιχαήλ Κκάσσιαλου.