Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024
Η Φίνος Φιλμ με ένα βίντεο σε ανάρτησή της στο facebook τιμά τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2020.
Ο Κώστας Βουτσάς άφησε στις 02:24 τα ξημερώματα της Τετάρτης (26.02.2020) την τελευταία του πνοή μετά την πολυήμερη μάχη που έδινε στην Εντατική του νοσοκομείου Αττικόν.

"Ο Κώστας Βουτσάς έβαλε τη σφραγίδα του σε κωμωδίες, οι οποίες απέκτησαν διαχρονική αξία και προβάλλονται αδιάλειπτα από τη μικρή οθόνη.
Η Φίνος Φιλμ αποτέλεσε για αυτόν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της καριέρας του, αφού γύρισε μαζί της 30 ταινίες – τις περισσότερες που γύρισε ηθοποιός σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Από την πρώτη του ταινία με τον Φίνο, "Η Κυρά μας η Μαμμή" (1958), ο Κώστας είχε το χάρισμα να ερμηνεύει αβίαστα, πληθωρικά και αληθινά. Η περίοδος της καθιέρωσης και της αναγνώρισης ήρθε τη δεκαετία του ΄60 όταν θα πρωταγωνιστήσει σε θρυλικές κωμωδίες, με τις ατάκες του να αφήνουν εποχή: "Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;", "Κααατίνα σαλααμάκι" και τόσες άλλες.
Οι καρπαζιές που έριχνε στον Τζανετάκο και στον Τζεβελέκο δημιουργούν… "σχολή καρπαζιάς", ενώ η σκηνή που τραγουδάει το περίφημο "Φσστ μποινγκ" στο μιούζικαλ "Κάτι να Καίει" προκαλεί πανζουρλισμό στις αίθουσες.

Υποδύεται διάφορους τύπους ρόλων με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα και γίνεται ένας από τους μεγάλους σταρ του Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ. Μερικοί από τους ρόλους που μένουν αξέχαστοι είναι ο μικροαστός φουκαράς στο "Ανθρωπάκι", ο Κωνσταντινοπολίτης μαμάκιας στη "Νύχτα Γάμου", ο τεμπέλης γιος στη "Χαρτοπαίχτρα", ο λαϊκός ποδοσφαιριστής στο "Μια Κυρία στα Μπουζούκια", ο μικροαπατεώνας στον "Γόη", ο Άραβας γιαλαντζί στον "Ξυπόλητο Πρίγκηψ", και φυσικά ο γιος Ράμογλου με το κότερο στο "Κορίτσια για Φίλημα".
Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη μέρα που έφυγε μακριά μας και τον θυμόμαστε με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα από τη διαδρομή του στην FF".
Σχετικά

Αυτή την εβδομάδα στο σινεμά: δύο νέες ταινίες που αξίζει να δεις
Η μεγάλη οθόνη υποδέχεται φρέσκες ταινίες που υπόσχονται να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και νέες εμπειρίες στο σινεφίλ κοινό

Πέθανε ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Ο Ρέντφορντ υπήρξε για δεκαετίες ένας από τους πιο αγαπητούς πρωταγωνιστές του αμερικανικού κινηματογράφου

Το ντοκιμαντέρ "The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause" επιστρέφει στην Κύπρο για μία ακόμη αποκλειστική προβολή
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση για την υγεία των γυναικών

GoetheKino: Ζητήματα Οικογένειας, με προβολές βραβευμένων ταινίων
Μια σειρά προβολών και συζητήσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε γύρω από τις σχέσεις στην οικογένεια

The Super Mario Galaxy Movie: Ο Μάριο επιστρέφει και μας πάει… στο διάστημα!
Από το Βασίλειο των Μανιταριών στα άστρα – η πιο επική περιπέτεια ξεκινά το 2026.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Σύλβιας Νικολαΐδου και Νικόλας Ιορδάνου κέρδισαν το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας
Η δημιουργική ομάδα από την Πάφο παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον συμβολισμό και τη σημασία του αλατιού στην ιαπωνική κουλτούρα

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη