Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024
Το είχε προαναγγείλει πριν από σχεδόν δύο χρόνια ως το μεγάλο του όνειρο, το πρότζεκτ με το οποίο δήλωνε παθιασμένος και το οποίο, όπως είχε πει πριν από έναν χρόνο στο Deadline, είχε στα σκαριά από το 1988.
Ο Κέβιν Κόστνερ συνυπογράφει το σενάριο, σκηνοθετεί, κάνει την παραγωγή και πρωταγωνιστεί στο «Horizon: An American Saga», που θα κυκλοφορήσει στους αμερικανικούς κινηματογράφους το καλοκαίρι, σε δύο μέρη, το πρώτο στις 28 Ιουνίου και το δεύτερο στις 16 Αυγούστου.
Πρόκειται για μία ιστορία για την Άγρια Δύση, το Old West και το «πώς κερδήθηκε -και χάθηκε- με το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα τόσων ανθρώπων, μία περιπέτεια που διαδραματίζεται με φόντο τα τέσσερα χρόνια του Αμερικανικού Εμφυλίου, από το 1861 έως το 1865, ένα συναισθηματικό ταξίδι σε μια χώρα η οποία είναι σε πόλεμο με τον εαυτό της, βιωμένη υπό το πρίσμα οικογενειών, φίλων και εχθρών που όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τι σημαίνει πραγματικά να είσαι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη.
Είναι η τέταρτη σκηνοθεσία του Κόστνερ μετά την εισπρακτική επιτυχία «Open Range» (στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Άγραφος Νόμος της Δύσης») το 2003 και την πολυβραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Dances With Wolves» («Χορεύοντας με τους Λύκους») του 1990, στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν παραγωγός και σκηνοθέτης.
Η ταινία, που επαναπροσδιόρισε το γουέστερν και στην οποία ο ήρωας της ήταν ένας τραυματισμένος υπολοχαγός στον Αμερικανό Εμφύλιο, απέσπασε επτά Όσκαρ, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.
«Γύρισα το Χορεύοντας με τους Λύκους σε 106 μέρες. Γύρισα την ταινία που βλέπετε αυτή τη στιγμή σε 52», είπε ο Κόστνερ μιλώντας στους δημοσιογράφους για την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις ταινίες της saga.
Ο ρόλος του στην ταινία δεν έχει αποκαλυφθεί, όπως ούτε των συμπρωταγωνιστών του, Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζίνα Μαλόουν, Ντάνι Χιούστον, σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα πρόσωπο με βίαιο παρελθόν.
Σε κάθε περίπτωση, οι υποχρεώσεις του Κόστνερ στο φιλόδοξο Horizon, το πρώτο τρέιλερ του οποίου μόλις κυκλοφόρησε, θεωρείται η αιτία απομάκρυνσης του από το «Yellowstone». Η σειρά θα επιστρέψει με τα τελευταία της επεισόδια τον Νοέμβριο στο Paramount Network, αλλά παραμένει ασαφές εάν ο Κόστνερ θα εμφανιστεί στα επεισόδια του δεύτερου μέρους της πέμπτης σεζόν.
Σχετικά
Σαμπρίνα Κάρπεντερ και Μάργκαρετ Κουόλι στο πλευρό του Τομ Χόλαντ στο biopic του Φρεντ Αστέρ
Η Κάρπεντερ θα υποδυθεί την Τζίντζερ Ρότζερς και η Κουόλι την Αντέλ Αστέρ στη νέα ταινία του Πολ Κινγκ, με τον Χόλαντ να αναλαμβάνει τον ρόλο του θρυλικού χορευτή και να ετοιμάζεται για μερικές από τις πιο απαιτητικές χορευτικές σκηνές της καριέρας του.
«Gremlins 3»: Η νέα ταινία μεταφέρεται για το φθινόπωρο του 2028
Η Warner Bros. καθυστερεί για σχεδόν έναν χρόνο την επιστροφή των Γκρέμλιν, με τον Κρις Κολόμπους να επιστρέφει στη σκηνοθεσία της τρίτης ταινίας.
Το «La Bola Negra» κερδίζει το βραβείο κοινό στο Τορόντο και οδεύει προς τα Οσκαρ
Η ισπανική ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι κατέκτησε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή που ξεκίνησε στις Κάννες.
Η Μέριλ Στριπ είναι... ο Άσλαν στη «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ
Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα. Τώρα γίνεται και ο Άσλαν. Ναι, το λιοντάρι της Νάρνια.
Ο Spider-Man εκθρονίζει το «Star Wars» από την κορυφή του αμερικάνικου box office
Το «Spider-Man: Καινούργια Μέρα» έσπασε το ρεκόρ δεκαετίας.
Οι 5 (ξεχωριστές) ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες που κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
Starlit Screens: Αυτές είναι οι must-see open-air κινηματογραφικές βραδιές της εβδομάδας (στην πόλη και στο χωριό)!
Από τις οθόνες δίπλα στο κύμα μέχρι τις δροσερές αυλές των ορεινών μας χωριών, σημείωσε τις μέρες και προγραμμάτισε τη δική σου έξοδο
3 βραδιές, 10 χώρες, 15 ταινίες και αμέτρητοι τρόποι να μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Λευκωσία από τις 22–24 Σεπτεμβρίου 2026
Βραβεία Emmy 2026: Όλοι οι νικητές και οι υποψήφιοι
Τα Βραβεία Emmy αναγνωρίζουν τις καλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές της προηγούμενης χρονιάς
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.