Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024
Το είχε προαναγγείλει πριν από σχεδόν δύο χρόνια ως το μεγάλο του όνειρο, το πρότζεκτ με το οποίο δήλωνε παθιασμένος και το οποίο, όπως είχε πει πριν από έναν χρόνο στο Deadline, είχε στα σκαριά από το 1988.
Ο Κέβιν Κόστνερ συνυπογράφει το σενάριο, σκηνοθετεί, κάνει την παραγωγή και πρωταγωνιστεί στο «Horizon: An American Saga», που θα κυκλοφορήσει στους αμερικανικούς κινηματογράφους το καλοκαίρι, σε δύο μέρη, το πρώτο στις 28 Ιουνίου και το δεύτερο στις 16 Αυγούστου.
Πρόκειται για μία ιστορία για την Άγρια Δύση, το Old West και το «πώς κερδήθηκε -και χάθηκε- με το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα τόσων ανθρώπων, μία περιπέτεια που διαδραματίζεται με φόντο τα τέσσερα χρόνια του Αμερικανικού Εμφυλίου, από το 1861 έως το 1865, ένα συναισθηματικό ταξίδι σε μια χώρα η οποία είναι σε πόλεμο με τον εαυτό της, βιωμένη υπό το πρίσμα οικογενειών, φίλων και εχθρών που όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τι σημαίνει πραγματικά να είσαι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη.
Είναι η τέταρτη σκηνοθεσία του Κόστνερ μετά την εισπρακτική επιτυχία «Open Range» (στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Άγραφος Νόμος της Δύσης») το 2003 και την πολυβραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Dances With Wolves» («Χορεύοντας με τους Λύκους») του 1990, στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν παραγωγός και σκηνοθέτης.
Η ταινία, που επαναπροσδιόρισε το γουέστερν και στην οποία ο ήρωας της ήταν ένας τραυματισμένος υπολοχαγός στον Αμερικανό Εμφύλιο, απέσπασε επτά Όσκαρ, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.
«Γύρισα το Χορεύοντας με τους Λύκους σε 106 μέρες. Γύρισα την ταινία που βλέπετε αυτή τη στιγμή σε 52», είπε ο Κόστνερ μιλώντας στους δημοσιογράφους για την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις ταινίες της saga.
Ο ρόλος του στην ταινία δεν έχει αποκαλυφθεί, όπως ούτε των συμπρωταγωνιστών του, Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζίνα Μαλόουν, Ντάνι Χιούστον, σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα πρόσωπο με βίαιο παρελθόν.
Σε κάθε περίπτωση, οι υποχρεώσεις του Κόστνερ στο φιλόδοξο Horizon, το πρώτο τρέιλερ του οποίου μόλις κυκλοφόρησε, θεωρείται η αιτία απομάκρυνσης του από το «Yellowstone». Η σειρά θα επιστρέψει με τα τελευταία της επεισόδια τον Νοέμβριο στο Paramount Network, αλλά παραμένει ασαφές εάν ο Κόστνερ θα εμφανιστεί στα επεισόδια του δεύτερου μέρους της πέμπτης σεζόν.
Σχετικά

Αυτή την εβδομάδα στο σινεμά: δύο νέες ταινίες που αξίζει να δεις
Η μεγάλη οθόνη υποδέχεται φρέσκες ταινίες που υπόσχονται να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και νέες εμπειρίες στο σινεφίλ κοινό

Πέθανε ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Ο Ρέντφορντ υπήρξε για δεκαετίες ένας από τους πιο αγαπητούς πρωταγωνιστές του αμερικανικού κινηματογράφου

Το ντοκιμαντέρ "The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause" επιστρέφει στην Κύπρο για μία ακόμη αποκλειστική προβολή
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση για την υγεία των γυναικών

GoetheKino: Ζητήματα Οικογένειας, με προβολές βραβευμένων ταινίων
Μια σειρά προβολών και συζητήσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε γύρω από τις σχέσεις στην οικογένεια

The Super Mario Galaxy Movie: Ο Μάριο επιστρέφει και μας πάει… στο διάστημα!
Από το Βασίλειο των Μανιταριών στα άστρα – η πιο επική περιπέτεια ξεκινά το 2026.

Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Σύλβιας Νικολαΐδου και Νικόλας Ιορδάνου κέρδισαν το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Δράμας
Η δημιουργική ομάδα από την Πάφο παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον συμβολισμό και τη σημασία του αλατιού στην ιαπωνική κουλτούρα

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη