Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024
Γεννημένος στη Λεμεσό, ο πολυσυζητημένος σεφ, Κωνσταντίνος Δημοσθένους, μετά από την επιτυχημένη διεθνή του πορεία στον χώρο της μαγειρικής, επιστρέφει στη βάση του και οδηγεί τη γευστική απόλαυση ένα βήμα παρακάτω.
Πολλές ήταν οι συζητήσεις για το πού θα βρίσκεται ο σεφ τη φετινή σεζόν, με τον ίδιο να μας εκπλήσσει ευχάριστα, επιστρέφοντας σ' ένα οικείο για τον ίδιο χώρο, στην κουζίνα του Amaracus στο Minthis Resort στην περιοχή της Πάφου. Όπως επισημαίνει, έχοντας εργαστεί και στο παρελθόν για τον όμιλο Aphrodite Hills Resort, η διοίκηση της κουζίνας του φημισμένου εστιατορίου τη δεδομένη χρονική περίοδο ήταν ένα challenge που ανάλαβε με μεγάλη χαρά, όρεξη και πάθος.
Με εμπειρία σε διεθνείς κουζίνες και θητεία στη βασιλική κουζίνα της Σαουδικής Αραβίας, ο Κωνσταντίνος έχει μια εντυπωσιακή πορεία στη διεθνή γαστρονομία.
Όλοι γνωρίζουμε πως κανείς δεν επισκέπτεται ένα εστιατόριο για να γευτεί το βιογραφικό ενός σεφ. Η μετουσίωση αυτού σε πράξη είναι το ζητούμενο και αυτό που κρίνει και εκτιμά ο κόσμος. Ένα καλό βιογραφικό μπορεί σίγουρα να αποτελέσει ουσιαστικό εφόδιο για να γίνει κάποιος αρχικά αποδεκτός στον χώρο της εστίασης, όμως το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι αυτό που τελικά μετράει.
Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα τον σεφ που αδιαμφισβήτητα αποτελεί το φετινό "talk of the town".
Το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν είναι το καλύτερό του, γι’ αυτό και μπήκε από πολύ μικρή ηλικία στην κουζίνα, προκειμένου να τρώει κάτι που ετοίμαζε επιτόπου. Από νωρίς ήταν ξεκάθαρο ότι ο Κωνσταντίνος θα ακολουθούσε τον κόσμο της μαγειρικής, έτσι τελειώνοντας το σχολείο άρχισε τις σπουδές του στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Αφού τέλειωσε τη σχολή, έφυγε για το Λονδίνο και παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων στο ..., αποκτώντας τον τίτλο του Executive Chef.
Κατά τα τέλη του 2018, φεύγει για τη Σαουδική Αραβία στην κουζίνα του παλατιού. Μια "life changing" εμπειρία, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν, αφού του χάρισε τη δυνατότητα να ταξιδέψει και να μαγειρέψει για κάποιες από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του πλανήτη και να πειραματιστεί με γεύσεις και υλικά από όλο τον κόσμο.
Όπως είναι γνωστό όμως, ο σεφ γνωρίζει πολύ καλά και τις δύο όψεις του νομίσματος που λέγεται fine dining & street food. Το 2020, επιστρέφοντας από τις βασιλικές κουζίνες, δημιουργεί ένα νέο και αρκετά πρωτοποριακό concept για τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς, το δικό του πλέον Food Project. Ένα "project" που έμαθε στους Κύπριους ότι το street food μπορεί να είναι ευφάνταστο, προσιτό και θρεπτικό σε όλους, δίνοντας νέες γευστικές επιλογές για κάθε στιγμή της μέρας. Ο κόσμος είχε αγκαλιάσει τόσο το νέο του εγχείρημα όσο και τον ίδιο το σεφ, αφού καθημερινά βρισκόταν στο χώρο και απολάμβανε τη συναναστροφή του με τους θαμώνες του μαγαζιού. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το Food Project ως ένα από τα ομορφότερα ταξίδια της ζωής του.
Σχετικά

Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
Και όχι δεν είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.

Δύο βραδιές στην Κύπρο φωτισμένες με αστέρια Michelin
Ο Chef Θάνος Φέσκος, κάτοχος δύο αστεριών Michelin, συναντά τον επίσης βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Chef Παύλο Κυριάκη

Το Jamie’s Italian στη Λευκωσία παρουσιάζει: Wine Gathering με το Οινοποιείο Zambartas
Mια ευχάριστη συνάντηση με επίκεντρο το κυπριακό κρασί

Το Olio (από το Σάββατο) μπαίνει... σε νέα εποχή!
Το Olio υπόσχεται ένα μοναδικό dining experience... με νέο μενού υπογεγραμμένο από τον σεφ Νίκο Ψηλό, νέα εικόνα και ελληνικούς ρυθμούς

Ανοίγει σήμερα το νέο, πολυαναμενόμενο all day στέκι της Στασικράτους
Μια φρέσκια άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας φέρνει μαζί της εκλεκτό καφέ, μεσογειακές γεύσεις, after work drinks και lounge βραδιές με κρασί και signature cocktails

Τον Πατρικό ξεσηκώνεται από την Τερσεφάνου και προσγειώνεται στη Λευκωσία
Για ένα μόνο βράδυ, στήνουν την κουζίνα τους στο δρομάκι της Τρικούπη και ετοιμάζουν 4 ξεχωριστά πιάτα

AMANO Kitchen Bar - Νέα γαστρονομική εποχή με τον Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλο ως Consultant & Culinary Director
Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία.

Το Φαρμακείον της Φανερωμένης είναι η νέα… “θεραπευτική” στάση για καφέ και ποτό στην πόλη
Ένα νέο café bar με ιστορία, έρχεται να δώσει στην περιοχή της Φανερωμένης γεύση, άρωμα και νέα αίσθηση!

A Night of New Tastes: Το αγαπημένο εστιατόριο Akakiko μας σύστησε τις νέες προσθήκες του μενού σε ένα ξεχωριστό gathering
Μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο Akakiko του Hilton Nicosia

Μάθαμε πότε ανοίγει το Khora, το νέο ελληνικό εστιατόριο της πρωτεύουσας
Το νέο εστιατόριο της Λευκωσίας, δέχεται ήδη κρατήσεις

Pinolo: Επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά το Pasta Week!
Από 20 έως 26 Οκτωβρίου, το αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο Pinolo, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με ένα sharing menu που σε ταξιδεύει στην καρδιά της Ιταλίας!

Πομιλορού: Η νέα γευστική «απογείωση» στην πόλη!
Το νέο ψητοπωλείο–μαγειρείο φέρνει τις παραδοσιακές συνταγές στην πόρτα σου μέσω Foody — ζεστές, αυθεντικές και φτιαγμένες με μεράκι.