Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2024
Ξεχάστε το Legacy. Ο Τζέιμς Γκαν αποκάλυψε ότι η νέα ταινία του για τον διάσημο υπερήρωρα θα έχει τίτλο απλά, «Superman». Όπως έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram με την οποία ανακοίνωσε την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων «Όταν τελείωσα το πρώτο προσχέδιο του σεναρίου, ονόμασα την ταινία Superman: Legacy. Όταν κλείδωσε το τελικό νραφτ, ήταν ξεκάθαρο ότι ο τίτλος ήταν SUPERMAN. Ερχόμαστε τον Ιούλιο του 2025».
Στην ίδια ανάρτηση κοινοποίησε ένα κοντινό πλάνο με το logo του Superman από την ταινία (η οποία τελικά δεν έχει τίτλο Superman: Legacy, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί).
Οι νιφάδες χιονιού που πέφτουν στο «S» παραπέμπουν σε μια σκηνή από το The Fortress of Solitude, το αρκτικό Φρούριο της Μοναξιάς του Superman.
«Superman» ήταν βεβαίως ο τίτλος της πρώτης ταινίας του 1978, με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Ριβ, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ (αν και στις ΗΠΑ ήταν επίσης γνωστή ως Superman: The Movie).

Τον ρόλο του Κλαρκ Κεντ/Σούπερμαν αναλαμβάνει ο 30χρονος ηθοποιός Ντέιβιντ Κόρενσουετ με Λόις Λέιν τη βραβευμένη με Emmy για την ερμηνεία της στη σειρά «The Marvelous Mrs. Maisel»Ρέιτσελ Μπρόσναχαν, η οποία θα ενσαρκώσει τη δημοσιογράφο του Daily Planet. Στον ρόλο του κακού της ιστορίας Λεξ Λούθορ, ο Νίκολας Χουλτ.
Το «Superman» -η η πρώτη ταινία πάνω στον Σούπερμαν μετά από μία δεκαετία και το «Man of Steel» σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ, με τον Χένρι Κάβιλ- θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 11 Ιουλίου του 2025.
Σχετικά

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο Νίκολας Κέιτζ σε τρέιλερ ταινίας τρόμου για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το "The Carpenter's Son" εμπνέεται από το απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά

«The Woman in Cabin 10» με την Κίρα Νάιτλι – Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix έχει τρέιλερ
Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μπεστ σέλερ μυθιστoρήματος της Βρετανίδας Ρουθ Γουέαρ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η νέα Άγκαθα Κρίστι».