Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Καλό φαγητό και υπέροχη θέα, σε μία βεράντα στο χωριό

Το φαγητό στην Περνιά θα σου χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία.

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2021

Μοιράζοντας την απόσταση από τη Λευκωσία (από την οποία απέχει 45χλμ.) και τη Λεμεσό (που βρίσκεται μόλις 42χλμ. μακριά), θα βρεις το ήρεμο και γαλήνιο χωριό Ασκάς, που έχει καθιερωθεί στη διαδρομή πολλών από εμάς ως γαστρονομικός προορισμός. 

Σταθερό σημείο γευστικής αναφοράς, το εστιατόριο Περνιά, το οποίο μας εκπλήσσει κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, με το εύγευστο φαγητό του αλλά και την πανέμορφη τοποθεσία του. 

Παραδοσιακό και γραφικό, το εστιατόριο Περνιά δημιούργησαν δύο αδέλφια, ο Χάρης και ο Κωνσταντίνος, οι οποίοι μεγαλώνοντας στον όμορφο και γραφικό Ασκά, θέλησαν να αναδείξουν τον τόπο τους και να διατηρήσουν αναλλοίωτες τις γεύσεις και την παράδοσής τους. Ο ένας μάγειρας και ο άλλος οινολόγος, φαίνεται ότι αξιοποίησαν στο έπακρον τις γνώσεις και το πάθος τους, τη δημιουργικότητα και την αγάπη τους για την κυπριακή κουζίνα και το χωριό τους, και με πολύ σκληρή δουλειά δημιούργησαν έναν προορισμό γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα χωριού. 

Εδώ θα πάρεις θέση στη ολόδροση βεράντα, που παρόλο που είναι αρκετά μεγάλη και συνήθως γεμάτη κόσμο, επικρατεί μια διακριτική ησυχία, η οποία σου επιτρέπει να απολαμβάνεις απρόσκοπτα ηρεμία αλλά και τους ήχους της φύσης. Και σαν έρθει η ώρα να παραγγείλεις, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις γεύσεις που σίγουρα δεν θα βρεις εύκολα αλλού. Πεντανόστιμο χοιρινό στιφάδο γάστρας, αρνάκι στη γάστρα, καθώς επίσης και κουνέλι που λιώνει στο στόμα (κι αυτό φτιαγμένο σε παραδοσιακή πήλινη γάστρα, σιγοψημένο με το δικό τους κρασί κουμαντάρια). 

Τις Κυριακές και τις αργίες, στην Περνιά θα απολαύσεις καλοψημένη σούβλα. Αρνίσια, χοιρινή ή κοτόπουλο σούβλα μαριναρισμένη με φρέσκα βότανα του βουνού, σίγουρα θα απογειώσεις τις αισθήσεις κάθε μερακλή της γεύσης.
Απαραίτητο, βέβαια, συνοδευτικό, το καλό ντόπιο κρασί (κόκκινο ή ροζέ), ή ακόμα και η παραδοσιακή ζιβανία όπως και η ζιβανία του γλυκάνισου, τα οποία αποτελούν όλα προϊόντα δικής τους παραγωγής που απαραίτητα πρέπει να δοκιμάσεις.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο εστιατόριο Περνιά θα απολαύσεις αυθεντικά νόστιμα παραδοσιακά φαγητά σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, αλλά και αυθεντική φιλοξενία.

(99414016 & 22642565) Γρήγορη Αυξεντίου 24, 2752 Ασκάς, επ. Λευκωσίας.
Ώρες λειτουργίας: Τετ-Σ 12.00-22.00 & Κ 12.00-18.00. Ανοικτό και όλες τις αργίες. 
Website: www.perneia.net
Facebook: Perneia Restaurant  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close