Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2024
Μπορεί το καλοκαίρι να μην ήρθε ακόμη, αλλά εμείς ήδη τσεκάραμε το ταβερνάκι Στα Ούζα μας στην Πλατεία Ηρώων το οποίο επέστρεψε ξανά... και φάγαμε όλα όσα πρέπει κι εσύ να δοκιμάσεις!
Ακριβώς, λοιπόν, πάνω στην πλατεία Ηρώων, ανάμεσα στον Άρη και το Μαντάμ, βρίσκεται το ελληνικό μεζεδοπωλείο, ονόματι Στα Ούζα μας!
Το μαγαζί που ξεκίνησε μια σταλιά και σιγά σιγά, λόγω δημοφιλίας, μεγάλωσε, και άπλωσε τα ξύλινα τραπέζια του μέχρι τη μέση της πλατείας, "τρέχει" από τα γεννοφάσκιά του ο Παύλος, ο οποίος φροντίζει για όλα! Από την προμήθεια των πρώτων υλών, την υποδοχή, την επίβλεψη της κουζίνας, μέχρι ακόμα και το σέρβις αν χρειαστεί!

Τα "Ούζα" μας λοιπόν επέστρεψαν για τη σεζόν μόλις την περασμένη Παρασκευή 1η Μαρτίου κι εμείς δεν χάσαμε χρόνο. Επισκεφθήκαμε το μικρό μαγαζί με τα ξύλινα τραπέζια και τη ρετρό διάθεση... και σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Τόσο για την ατμόσφαιρά του, τη φιλική εξυπηρέτηση, τις τιμές, την εμπειρία, αλλά κυρίως για τα πιάτα του! Όλα δοκιμασμένα και εκλεκτά.
Ακολουθώντας λοιπόν τη φιλοσοφία των μεζεδοπωλείων, όπως αυτά καθιερώθηκαν στην Ελλάδα, ο χώρος αυτός είναι το απόλυτο στέκι για να συναντηθείς με φίλους, σε ένα χαλαρό παρεΐστικο περιβάλλον, απολαμβάνοντας μεζεδάκια, κρασάκι, ουζάκι και τον παλμό της περιοχής!
Το μενού του, που δεν διαφοροποιήθηκε πολύ, περιλαμβάνει τις κλασικές ποικιλίες κρεατικών αλλά και θαλασσινών που μπορούν να συνοδεύσουν ευχάριστα ούζο, τσίπουρο ή μπίρα αναλόγως με τα γούστα του καθενός.

Εμείς επιλέξαμε τους κρεατομεζέδες και παραγγείλαμε για αρχή μία σαλάτα ντάκο, που πραγματικά ήταν από τις καλύτερες που έχουμε φάει τελευταία, αλλά και χωριάτικη, με ντομάτα, αγγούρι, μαύρες ελιές, φέτα και φυσικά αλοιφές όπως μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή (καυτερή τόσο όσο έπρεπε) και τζατζίκι.
Ακολούθως στο τραπέζι μας έφτασαν τυροκροκέτες αλλά και πεντανόστιμοι σπανακοκεφτέδες, κατσικίσιο τυρί σε φύλλο κρούστας με μέλι, που είναι πάντα στις επιλογές μας, και θεϊκό σπετζοφάι!
Τσιμπολογάμε λοιπόν από όλα, μαζί και ταγανές τηγανητές πατατούλες, και περιμένουμε τα κρεατικά, τα οποία κατέφθασαν σε άριστο χρόνο και ήταν πεντανόστιμα! Σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σε σμίλες, καλοψημένα, ζουμερά και μαλακά, που συνοδεύονταν από ζεστές πιτούλες, γιαούρτι και μία υπέροχη σαλάτα με αγγουράκι, κρεμμύδι και αρωματικά.
Για το τέλος, μας έφεραν σπιτική πορτοκαλόπιτα, από τα χέρια μαμάς!

Προς το παρόν, τα τραπεζάκια περιορίζονται μπροστά από το μαγαζί, σε μία "προφυλαγμένη" θα λέγαμε αυλή. Το καλοκαίρι η δράση μεταφέρεται απέναντι, στην ξακουστή πλατεία!
Εμείς πάντως μέχρι τότε, σίγουρα θα ξαναπάμε!
(99345195) Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.
Ανοιχτά κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο!
Σχετικά

The Grand Pairing Series: Βραδιές υψηλής γαστρονομίας και οίνου στο COR
Η υψηλή γαστρονομία του σεφ Chris συναντά τις σπάνιες ετικέτες κρασιών του οινοποιείου Zambartas

Σε αυτά τα 10 μαγαζιά ψήνονται οι νοστιμότερες πίτσες του νησιού
Iδιαίτερες συνταγές, ψήσιμο στον ξυλόφουρνο και υπέροχο περιβάλλον σε 10 μαγαζιά της Κύπρου

H Αραδίππου αποκτά το δικό της Kawacom’s
Στον εμπορικό δρόμο της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου

Γαστρονομική εμπειρία με τον διπλά βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Alex Dilling
Δύο βραδιές υψηλής γαστρονομίας με τον διεθνούς φήμης chef

10 χαλαρά στέκια για ζουμερό σουβλάκι στη Λευκωσία
Από τις παραδοσιακές γειτονιές μέχρι τα πιο μοντέρνα στέκια, η Λευκωσία ξέρει καλά τι σημαίνει ζουμερό σουβλάκι

Δημοφιλές ταβερνάκι στο χωριό, μετακόμισε σε νέο χώρο
Η πιο νόστιμη μετακόμιση της χρονιάς, έγινε στην Αγία Άννα

6+1 νόστιμα μαειρκά της Λευκωσίας για μαμαδίστικα πιάτα
Απολαμβάνουμε λατρεμένα μαγειρευτά και πιάτα κατσαρόλας από την κυπριακή κουζίνα

TasteAtlas: Δύο ελληνικά γλυκά στις 10 κορυφαίες θέσεις του κόσμου
Δύο γλυκές γεύσεις από Σίφνο και Κρήτη μπήκαν στη δεκάδα του κόσμου

Το θρυλικό καφέ της ορεινής Κύπρου, με τους πιο διάσημους λουκουμάδες, κατεβάζει ρολά
Αυτούσια η ανακοίνωση

Δείπνο-εμπειρία στο ολοκαίνουριο Ρους
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις από τη νέα εποχή του εμβληματικού εστιατορίου στο κέντρο της Λευκωσίας

Το φθινόπωρο έχει γεύση Starbucks: Pumpkin Spice, Tiramisu και Matcha σε μοναδικούς συνδυασμούς
Eπιστροφή των γεύσεων που όλοι περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία

Το φαγητό συναντά το κρασί στο "Παντοπωλείο"
Μια ιδιαίτερη βραδιά που παντρεύει τις μεσογειακές γεύσεις με τα εξαίρετα κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας