Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2024
Η ταβέρνα Κλόκκος στην Ξυλοφάγου της επαρχίας Λάρνακας έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας, μας ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι την απόφαση των ιδιοκτητών της να ολοκληρώσουν τον κύκλο της! Έναν κύκλο που ξεκίνησε το 2008, κερδίζοντας το κοινό της χάρη στην παραδοσιακή φιλοξενία και το καλό φαγητό της. Κι όταν μιλάμε για καλό φαγητό, εννοούμε αυθεντικές κυπριακές συνταγές και σπιτικούς μεζέδες. Στα συν βάλε και τις πολύ καλές τιμές της, που ικανοποιούσαν κάθε βαλάντιο, καθώς και τις ειδικές προσφορές που ανακοίνωνε πολύ συχνά, όπως το all you can eat!
Tα καλά νέα λοιπόν είναι ότι επιστρέφει. Και τα ακόμη καλύτερα είναι ότι αυτή η επιστροφή φέρνει μαζί της κι ένα ανανεωμένο όνομα, νέα ιδιοκτησία, και νέο μενού, πράγμα που σημαίνει νέες γαστρονομικές εμπειρίες!
Το μαγαζί πλέον θα ονομάζεται "Ταβέρνα Ντίνος 563", θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, και το μενού της θα αποτελείται από καθαρές κυπριακές γεύσεις.
Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, τα ηνία της οποίας θα έχει ο σεφ Κωνσταντίνος, ο οποίος ύστερα από χρόνια στις κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατορίων της Αγίας Νάπας, θέλησε μαζί με τη σύζυγό του Μύρια, να υλοποιήσουν το όνειρό τους, φτιάχνοντας τη δική τους ταβέρνα!
Ο χώρος, όπως μας ανέφερε η Μύρια, έχει υποστεί μικρές αλλά εμφανείς αλλαγές, στη διαμόρφωση αλλά και στα χρώματα, όπου κυριαρχεί το μαύρο, ενώ μελλοντικά σκοπεύουν να αλλάξουν περισσότερα πράγματα!
Το μενού, θα περιλαμβάνει κυρίως κυπριακούς μεζέδες, φτιαγμένους με ντόπια υλικά από παραγωγούς της περιοχής, τους οποίους οι νέοι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να στηρίξουν εξ ολοκλήρου. Στόχος ωστόσο είναι στο άμεσο μέλλον να προστεθούν επιπλέον πιάτα, λίγο διαφοροποιημένα.
H ταβέρνα θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Τρίτης) από τις 17.30-24.00 ενώ τις Κυριακές θα φιλοξενεί εκδηλώσεις όπως γενέθλια, βαφτίσεις, αρραβώνες κ.λπ. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα φιλοξενήσε και το πρώτο της live με τους Σόνια Παράσχου και Άγγελο Μιχαήλ!
(99 547547) Φρίξου Παναγιώτου 8, Ξυλοφάγου.
Σχετικά

Ο διάσημος Ιταλός σεφ και κριτής του MasterChef Italia, Giorgio Locatelli, έρχεται Κύπρο για τη γιορτή της Λευκής Τρούφας
Μαζί του και ο προμηθευτής τρούφας του σεφ, Carlo Caporicci, που θα μοιραστεί τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού

25 χρόνια «Κυρά Γιωργένα»: Μια ιστορία γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και διασκέδαση
Η αγαπημένη ταβέρνα της Λάρνακας γιορτάζει ένα τέταρτο του αιώνα με αυθεντικές συνταγές, φιλοξενία και στιγμές που έγιναν αναμνήσεις

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις τραπέζι στους 7 Λινούς
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις κι εντυπώσεις από ένα χώρο που έχει καταφέρει να γίνει το πιο πολυσυζητημένο τραπέζι της επαρχίας Λεμεσου

25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καψής, ο άνθρωπος πίσω από τη «Στοά του Δημήτρη»
Η Λευκωσία αποχαιρετά έναν άνθρωπο που σφράγισε με το έργο του την τοπική γαστρονομική ιστορία

Οι πιο λαμπερές νέες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου
Fine dining εμπειρίες, casual concepts, αυθεντικές κουζίνες και δυνατά ονόματα αλλάζουν το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.

Η Νεφέλη, η Ελισάβετ, η Αθηνά και η Στέφανη έφτιαξαν ένα πολύ χαριτωμένο καφέ-ζαχαροπλαστείο μέσα στη φύση
O ιδανικός προορισμός για καφέ, γλυκό, αλμυρό ή ένα χαλαρό απόγευμα μέσα στη φύση

Πρώτες εικόνες από το Khora, το ολοκαίνουριο εστιατόριο της Λευκωσίας
Πότε αναμένεται το opening της νέας άφιξης

Cyprus Wine Expo - Oenognosia 2025: Η μεγάλη γιορτή του κρασιού έρχεται στη Λευκωσία
100+ οινοποιεία από Κύπρο, Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν εκατοντάδες ετικέτες κρασιού και θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις μας

Όλοι μιλούν γι’ αυτό: Η νέα άφιξη του νησιού, με υπογραφή σεφ Andrew Tzo
Πρώτες εικόνες από τη νέα, πολυαναμενόμενη άφιξη της Λεμεσού, που μόλις άνοιξε τις πόρτες της

Η Chocolate Week επιστρέφει στο Colors Café
Η τέχνη της σοκολάτας επιστρέφει με νέες δημιουργίες και γεύσεις

Η Λευκωσία απολαμβάνει τα διάσημα γλυκά σε σχήμα φρούτων στο νέο ζαχαροπλαστείο της πόλης
Μοιάζουν με φρούτα… αλλά δεν είναι! Kι όμως έγιναν viral!