Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2024
Από το πρωί σήμερα η Κύπρος βρίσκεται σε ρυθμούς Καρναβαλιού, ωστόσο οι εκδηλώσεις στους δήμους του νησιού θα αρχίσουν επίσημα αργά το απόγευμα.
Δες αναλυτικά πιο κάτω:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου
6.00 μ.μ. Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.
«The latin way of pop» Η pop και soul μουσική μασκαρεύονται και χορεύουν σε ρυθμούς από την Κούβα μέχρι και την Βραζιλία. Marguerita Freeks- τραγούδι, Γιώργος Μορφίτης- πιάνο και ενορχηστρώσεις, Αντρέας Ροδοσθένους- ηλεκτρικό μπάσο, Οδυσσέας Τουμάζου- κιθάρα, Ανδρέας Στεφάνου- τύμπανα, Ρόδος Παναγιώτου- κρουστά.
7.00 μ.μ. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Βασιλική οικογένεια, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, , τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού ξεκινούν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, σε πομπή και θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Προπορεύονται οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου και οι Κανταδόροι Αρίονες.
7.30 μ.μ. Η Βασίλισσα της Λεμεσού, το κόσμημα της Μεσογείου εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία της για να ακολουθήσει η τελετή στέψης.
Ακολουθεί ένα καρναβαλίστικο πάρτι με τραγούδι και χορό από το αγαπημένο σε όλους Πασχάλη, με τραγούδια από τις δεκαετίες 60ς, 70ς, 80ς, 90ς μέχρι και σήμερα
Εδώ Λεμεσός! Κοπιάστε όλοι μεταμφιεσμένοι!
Τα άρματα των κανταδόρων καθώς και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού μαζί με τις ομάδες μαζορέττων θα παρελάσουν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο μέχρι το τέρμα της οδού Ανεξαρτησίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ
Η Επιτροπή Καρναβαλιού Αμμοχώστου και ο Δήμος Παραλιμνίου διοργανώνουν την εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης η οποία περιλαμβάνει την παρουσίαση του φετινού Βασιλιά του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2024, Δημήτρη «Πέπε» Τσιερκέζου, άφθονο φαγητό, ποτό και διασκέδαση με ζωντανή μουσική από το μουσικό σχήμα "ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ". Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 με μουσική από Dj και φυσικά τα οργανωμένα σύνολα θα αναλάβουν το «τσίκνωμα», πωλώντας παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, όπως σουβλάκια, λουκάνικα, κοκορέτσι και σεφταλιές. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο γεγονός της βραδιάς, η άφιξη και παρουσίαση του φετινού Βασιλιά του Καρναβαλιού, Δημήτρη "Πέπε" Τσιερκέζου, ο οποίος θα παραλάβει το σκήπτρο του περσινού βασιλικού "ζεύγους", Χριστιάνας Σιοπαχά και Κώστα Φλουρέντζου. Η βραδιά θα συνεχιστεί με φαγητό, ποτό και διασκέδαση με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ». Συμμετέχει το Dançando School of Dance. Διοργάνωτές είναι η Επιτροπή Καρναβαλιού Αμμοχώστου και ο Δήμος Παραλιμνίου.
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας διοργανώνει με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας Τσικνοπέμπτη στους Πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου. Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με μουσική, φαγητό, ποτό, γλυκά, καρναβαλίστικη παρέλαση και εργαστήρια για παιδιά. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με ξέφρενη διάθεση, αστείρευτο κέφι και τρελό ξεφάντωμα στην καρδιά της Λευκωσίας, στους Πεζόδρομους της οδού Λήδρας και Ονασαγόρου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ με την Βασίλισσα του Καρναβαλιού του Δήμου Αγλαντζιάς επάνω στο άρμα της και την Φιλαρμονική του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Θα παρελάσουν στους Πεζόδρομους των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου και θα μεταδώσουν σε όλους τον ρυθμό του καρναβαλιού με κέφι, χορό και διασκέδαση. Στις 7.00 μ.μ. τη σκυτάλη της διασκέδασης παίρνει η μουσική μπάντα ΑΛΑΛΟΥΜ που με πολύ κέφι θα διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους μέχρι τις 10 το βράδυ. Εργαστήρια για τα παιδιά θα απασχολήσουν ευχάριστα τους μικρούς μας φίλους, βοηθώντας τους να φτιάξουν τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν τσιμπήματα όπως σουβλάκια, πουρέκια, ζιβανία, κρασί και μπύρα.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ
Επτά περίπου χιλιάδες καρναβαλιστές και πέραν των 50 ομάδων και αρμάτων θα συμμετάσχουν στη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στην Πάφο, σύμφωνα με τον συντονιστή των εκδηλώσεων του καρναβαλιού Γιώργο Κουννά. Στις 17:00 ο βασιλιάς καρνάβαλος θα κάνει την είσοδο του στην πόλη. Φέτος είναι εμπνευσμένος από την Αίγυπτο και τους Φαραώ. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους Kings και τον Έλληνα τραγουδιστή Πάνο Καλίδη.
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ
Στην Πόλη Χρυσοχούς ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη με τσικνομαγειρέματα, ποτό και διασκέδαση αλλά και με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 16.00, στον χώρο στάθμευσης δίπλα στο "Mikis Tavern", στην πλατεία Πόλεως Χρυσοχούς.
Σχετικά
Μόλις ανακοινώθηκε το Christmas Shopping Festival
Όλα όσα υα συμβούν στο Παραλίμνι, το Λευκό Σάββατο
Αυτά είναι όλα όσα θα συβούν στη Λεμεσό τα φετινά Χριστούγεννα
O Δήμου Λεμεσού έφταξε το πρόγραμμα του για τις γιορτές
Η Λακατάμεια ετοιμάζει ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Με 94 περίπτερα γεμάτα με ξεχωριστές δημιουργίες, λιχουδιές και δώρα για όλους!
H Λόφου ανάβει τα φώτα των γιορτών και κερνά ζεστή σούπα
Χριστούγεννα στην όμορφη Λόφου!
Εβδομάδας του Δέντρου με δωρεάν δεντράκια σε όλους και άλλες εκδηλώσεις
Όλα όσα θα γίνουν από τις 7 – 13 Δεκεμβρίου
Η Οδός Χριστουγέννων θα στηθεί στον Παλαιό Στρόβολου
Ένα διήμερο Χριστογεννιατικό Φεστιβάλ που θα σε βάλει στο πνεύμα των γιορτών
Γιορτάστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο 11ο Χριστουγεννιάτικο Art Market του Technopolis 20!
Mια μέρα γεμάτη δημιουργία και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Classics in the City III: Η Λευκωσία θα γεμίσει κλασικά αυτοκίνητα!
Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων στην Καρδιά της Λευκωσίας
Το «Τοπούι» στο Πάρκο Ηλιούπολης θα μεταμορφωθεί σε ένα ολοκληρωμένο χριστουγεννιάτικο χωριό
Το «Τοπούι του Άγιου Βασίλη» στοχεύει στην παροχή μίας ζεστής, οικογενειακής και γιορτινής εμπειρίας για κατοίκους και επισκέπτες
"Η μαγεία των Χριστουγέννων" με τον ΠΑΣΥΚΑΦ
Μια γιορτινή ημέρα αγάπης για όλη την οικογένεια
Το Βουνί μπαίνει σε χριστουγεννιάτικο mood
Ανάβει τα φώτα του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου
To Ipsonas Christmas Wonderland 2025 ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Θεατρικές παραστάσεις, Graffiti, παρουσιάσεις από διάφορες σχολές και ομάδες της Κύπρου, Live μουσικές βραδιές, Dj's, Eatting Challenge, Ταχυδακτυλουργός, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και πολλά άλλα…