Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2024
Σε τέσσερις παραδεισένιους προορισμούς της χώρας μας ταξιδεύουν οι Financial Times τους αναγνώστες τους, κάνοντάς τους να ονειρεύονται διακοπές σε μοναδικής ομορφιάς προορισμούς για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.
Το αφιέρωμα των FT ξεχωρίζει τρία ελληνικά και τη Μεσσηνιακή Μάνη, τόπους «ονειρεμένους», όπως τους χαρακτηρίζει, καλώντας τους αναγνώστες να κλείσουν από τώρα το ταξίδι τους.
Από την παραδεισένια Μεσσηνιακή Μάνη που προσφέρεται για ποδηλασία μέχρι την κυκλαδίτικη πολυτέλεια της Κέας και από τη μοναδική γοητεία της Αντιπάρου μέχρι την κρητική κομψότητα, οι Financial Times, στην ηλεκτρονική τους έκδοση, προτείνουν προορισμούς και δραστηριότητες που θα γοητεύσουν τους ταξιδιώτες.

Αντίπαρος
Λευκές εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους, καταγάλανα νερά και ταβέρνες που είναι στολισμένες με βουκαμβίλιες είναι το σήμα-κατατεθέν της Αντιπάρου, όπως και των υπόλοιπων κυκλαδίτικων νησιών, που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, αναφέρουν οι Financial Times.
To μικροσκοπικό αυτό νησί προσέλκυε πάντα διάσημους επισκέπτες, από την εποχή του Λόρδου Βύρωνα, ενός από τους πολλούς θαμώνες του νησιού που χάραξαν τα ονόματά τους για τις επόμενες γενιές στην πέτρα της διάσημης σπηλιάς του νησιού, γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι το νησί προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων, από ιστιοπλοΐα και καταδύσεις μέχρι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Κέα
Στη συνέχεια, οι Financial Times ξεχωρίζουν την Κέα, χαρακτηρίζοντας το νησί «μια αχαλίνωτη εκδοχή της πολυτέλειας που προσβλέπει στο σύγχρονο ντιζάιν και στα εντυπωσιακά εστιατόρια». Το κοντινότερο στην Αθήνα νησί των Κυκλάδων, μόλις 40 λεπτά με το πλοίο, είναι επίσης δημοφιλές στους ταξιδιώτες, όπως αναφέρει η εφημερίδα, για τα μονοπάτια πεζοπορίας του, μερικά δελεαστικά σημεία κατάδυσης και την αρχαιολογική ανασκαφή στην Καρθαία, με τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα που αποκαλύφθηκαν τη δεκαετία του 1960.

Χανιά
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Financial Times κάνουν αφιέρωμα στην Κρήτη. Αυτή τη φορά επιλέγουν τα Χανιά, γράφοντας ότι το πολυσύχναστο δημιουργικό κέντρο στη βορειοδυτική ακτή του νησιού είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει κανείς τις διακοπές του και από εκεί να επισκεφθεί τις απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες και να εξερευνήσει κάθε άκρη του νησιού. Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια το νησί αναβαθμίζει τις υποδομές του, προσφέροντας καινοτόμες προτάσεις φιλοξενίας που βασίζονται στο βιομηχανικό στυλ.

Μάνη
Τέλος, οι Financial Times επιλέγουν τη χερσόνησο της Μάνης, στα νότια της Πελοποννήσου, αναφέροντας ότι εδώ και αιώνες είναι περιζήτητη για τις άκρως όμορφες συναντήσεις της με τη στεριά και τη θάλασσα, την απείραχτη γοητεία των βυζαντινών χωριών και τα υπέροχα μονοπάτια για περπάτημα. Είναι αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα, που προσέλκυσαν τον φιλέλληνα συγγραφέα Πάτρικ Λη Φέρμορ στη δεκαετία του 1960, να αγαπήσει τη Μάνη και να χτίσει το εκπληκτικό σπίτι του στην Καρδαμύλη, μια από τις πιο ατμοσφαιρικές κωμοπόλεις της.
Την ημέρα, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο σε επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια μέσα και γύρω από την Καρδαμύλη και να γευματίσετε σε τοπικά χωριά, προτείνουν οι Financial Times, πριν πάτε με βάρκα στη μέσα Μάνη - το ανεμοδαρμένο άκρο της χερσονήσου και ένα από τα νοτιότερα σημεία της ηπειρωτικής Ευρώπης, για δύο ακόμη ημέρες με ρουστίκ τοπία και εντυπωσιακές παραλίες κατά μήκος της Μεσογείου.
Πηγή: iefimerida.gr
Σχετικά

Αν θα κινηθείς σήμερα στο highway, αυτό σε αφορά
Ολιγόλεπτες αποκοπές της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο

Συννεφιασμένος ο καιρός με ισχυρούς ανέμους - Έρχεται σκόνη αύριο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πότε αναμένονται μεμονωμένες βροχές στην Κύπρο - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Aναλυτικά η πρόγνωση

5 απευθείας πτήσεις για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου κάτω από 200€
Δες τις καλύτερες επιλογές για πτήσεις τελευταίας στιγμής

Τα πιο δημοφιλή city breaks στην Ευρώπη σύμφωνα με τις αναζητήσεις στη Google
Η ζήτηση για σύντομες αποδράσεις έχει εκτοξευθεί, καλύπτοντας πλέον πάνω από το 56% του συνόλου των ταξιδιών

Η Wizz Air ανακοίνωσε νέες απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα σε μίαν ενδιαφέρουσα πόλη
Πότε ξεκινούν τα νέα δρομολόγια

Nέα στρατηγική συνεργασία για την Pafilia
Η Pafilia Property Developers ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με την Hamptons International

Το εντυπωσιακό τηλεπαιχνίδι «The Floor» με τον Γιώργο Λιανό κάνει πρεμιέρα στο Σίγμα
Κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο ΣΙΓΜΑ

Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στους Παξούς για την τέταρτη σεζόν του «Maestro»
Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα γυρίσματα για τη νέα πολυαναμενόμενη σεζόν


Μία πόλη της Ελλάδας στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δημιουργώντας ένα σκηνικό γεμάτο αυθεντικές γεύσεις και αρώματα

10 βασικές τάσεις για τα ταξίδια του 2026
Σύμφωνα με τη 10η έκδοση των Travel Predictions της Booking.com