Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2024
Βροχές αναμένονται μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Αρχικά σήμερα, στα δυτικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Σταδιακά ωστόσο και κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά περιόδους, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και στο ανατολικό μισό του νησιού.
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Αρχικά σήμερα, στα δυτικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σταδιακά ωστόσο και κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά περιόδους, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, παρόλο που στα ανατολικά, αρχικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη, σύντομη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, είναι πιθανό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά, σύντομα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.
Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ χαμηλές νεφώσεις που θα αναπτύσσονται παροδικά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Από την Κυριακή και μετά, στην ατμόσφαιρα, θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη.
Η θερμοκρασία μέχρι και την Κυριακή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά
Οι στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νησιά και τις παράκτιες περιοχές
Παρουσίαση κατά την υψηλού επιπέδου Διάσκεψη στην Κύπρο
Οκτώ ελληνικά νησιά-διαμάντια για ήρεμες διακοπές το 2026
Από τις Κυκλάδες έως το Ιόνιο, αυτά τα νησιά προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες χωρίς πολυκοσμία, λέει ο Independent
Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον Ιούλιο
Σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, αθλητικά αφιερώματα και βραδιές κωμωδίας που περιμένουμε στην streaming πλατφόρμα τον έβδομο μήνα του έτους.
ParaliesLive: Δες live τι συμβαίνει σε 18 παραλίες του Πρωταρά
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας παρουσιάζει τη νέα πλατφόρμα ParaliesLive
Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος-Έρχεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους