Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2014
Στην Οικογιορτή θα παρουσιαστούν τοπικά βιολογικά και φυσικά προϊόντα, τοπικές οικολογικές πρωτοβουλίες και... θα δοθεί η ευκαιρία για ενημέρωση και διάλογο σε καίρια θέματα οικολογίας, με κύριους άξονες την προώθηση της συνεργασίας και αλληλεγγύης, τη διακίνηση των ιδεών και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Συμμετέχουν τοπικοί παραγωγοί καθαρών και ποιοτικών φθαρτών (χωρίς χημικά φάρμακα και λιπάσματα), προϊόντων μεταποίησης που βασίζονται στην υγεία και το σεβασμό προς τη φύση, καθαρών οικολογικών προϊόντων (είδη καθαρισμού-καλλυντικά) και χειροτέχνες.
θα φιλοξενηθούν επίσης οργανωμένοι φορείς και ομάδες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα οικολογίας όπως φυσικές καλλιέργειες, δημιουργία αστικών λαχανόκηπων, ανακύκλωση, εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημέρωση σε θέματα υγείας, εκτέλεση εργαστηρίων και με τους οποίους θα μπορούν οι επισκέπτες να συζητήσουν και να λάβουν όσες πληροφορίες θέλουν για τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους.
Καθ‘ όλη τη διάρκεια της μέρας θα πραγματοποιούνται εργαστήρια παρασκευής προϊόντων, θα οργανωθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παιδική γωνιά με δραστηριότητες σχετικές με θέματα οικολογίας καθώς επίσης παρουσιάσεις στις οποίες ειδικοί θα αναπτύξουν σύντομα το θέμα τους και έπειτα να πραγματοποιείται διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκομένους.
Η Οικογιορτή αυτή οργανώνεται από σχετικές ομάδες και φορείς με βάση την αυτοοργάνωση, την εθελοντική εργασία και τη συλλογικότητα. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για να καλυφθούν όλα τα έξοδα της και να ενισχυθεί το ταμείο της πρωτοβουλίας αυτής.
Συντονίζουν οι ομάδες Αμάραντος, Ανάκυκλος Περιβαλλοντική, Έλλοβος και Κυπρίων Σπόροι, Κίνημα Ζωής Κύπρου και Ουτοπία Κολεκτίβα με τη στήριξη του Δήμου Αγλαντζιάς, του Τμήματος Δασών και του καφενείου "Το Κουκουνάρι".
Η πρώτη μεγάλη γιορτή Οικολογίας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 11 Μαΐου, από τις 11.00-19.00 στη Λευκωσία στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά (λεωφόρος Λάρνακος).
Σχετικά

Μεσαιωνικό χριστουγεννιάτικο χωριό ξανά στο ωραιότερο χωριό της Κύπρου με πλούσιο πρόγραμμα
Για 45 ημέρες γεμάτες μαγεία

Comedy, Music & Wine Party στο πέτρινο σοκάκι του οινοποιείου
Μία βραδιά όπου το κρασί θα ρέει άφθονο, το γέλιο θα αντηχεί και η μουσική θα ζεσταίνει την ψυχή

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η ΕΕΒΦΑ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποδέχονται κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Μάθαμε σε ποιο χωριό θα στηθεί φέτος το Halloumi Christmas Village
Σημείωσε τις ημερομηνίες

Ένα Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στον Καλοπαναγιώτη
Το όμορφο χωριό της Μαραθάσας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό πίνακα γιορτινής χαράς, όπου κάθε γωνιά κρύβει και μια στιγμή μαγείας

Lidl Wellness Camp 2025: Εκεί όπου η γνώση γίνεται ευεξία και η ευεξία, καθημερινή συνήθεια
Ένα διήμερο ευεξίας και καλής ζωής, στην Αγία Νάπα

Σ' αυτό το χωριό θα στηθεί και φέτος “Το σπίτι των Ξωτικών"
Tο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πραστειό Κελλακίου ετοιμάζεται να επιστρέψει...

Η Περιστερώνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα
Η Οδός Χριστουγέννων θα ανοίξει στο χωριό

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Εκθέσεις, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική και γαστρονομία


Πανηγύρι Χαράς, με παιχνίδια, δραστηριότητες, τον Μάρκο Παγδατή και ποδοσφαιριστές
Το 30ο Πανηγύρι της Χαράς, την Κυριακή στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

Το Προεδρικό Μέγαρο θα μετατραπεί ξανά σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Διήμερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου