Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2024
Το παιδί που ανταμώσαμε όταν νικήσαμε την ενοχή, τον φόβο και τον πόνο μας. Εκείνο το παιδί που μιλάει για απλότητα, αγάπη, φαντασία, αποδοχή και θάρρος.
Ο Κλινικός Ψυχολόγος Γιάννης Αθανασόπουλος παρουσιάζει στην Κύπρο μια ομιλία – μοίρασμα. Δεν θα μας μιλήσει για κατηγορίες και όρους. Δεν θα μπει στη διαδικασία να μας πει τι ξέρει, μα τι νιώθει, στα κοινά μας σημεία. Αυτό που νιώθουμε. Τα ίδια. Ψυχή ολόκληρη, στο μαζί. Ένα συλλογικό ασυνείδητο που γέμισε φως.
Σε έναν κόσμο όπου όλα κινούνται με οδηγίες χρήσης, το «Παιδί που ανταμώσαμε» εναντιώνεται σε κλισέ αυτοβελτίωσης.

Δεν μιλά για τους 10 λόγους που μπορεί να έχουμε κατάθλιψη ούτε για τους 10 τρόπους ώστε να βρούμε τον άνθρωπο μας. Αρνείται το «εσύ φταις» και συγχωρεί το «εγώ φταίω», γίνεται εκείνη η εσωτερική αναζήτηση του ανθρώπου που περνά μέσα από τους τρεις βασικούς του πυρήνες: τον Φόβο, την Ενοχή και τον Πόνο, για να βρεθεί ξανά, στην Αγάπη. Το «Παιδί που ανταμώσαμε» δεν προλογίζει την ευκολία του να υπάρχουμε και δεν επικροτεί το «σκέψου θετικά».
Αντιθέτως μας ταξιδεύει μέσα στις κοινές μας αγωνίες και μας προκαλεί να σκεφτούμε αν αντέχουμε να δούμε έξω και πέρα από το «ΕΓΩ ΞΕΡΩ» και το «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ», για να καταφέρουμε να πούμε ότι τελικά, το φως του κόσμου μοιράστηκε παντού επειδή κοιτάξαμε κατάματα το σκοτάδι μέσα μας, και γύρω μας.
Το "Παιδί που ανταμώσαμε" δεν είναι ένα εσωτερικό Παιδί… Είναι ο αληθινός ενήλικας με την αυθεντικότητα, την απλότητα και την ευαλωτότητα του.
Παρασκευή 29 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 19.00. Εισιτήρια: Ticketmaster.cy.
-
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών
29 Μαρτίου 2024
Σχετικά
Ο συγγραφέας Θάνος Σταθόπουλος παρουσιάζει στη Λευκωσία την «Πρόσληψη Τροφής»
Μια ανοιχτή συζήτηση για τη δεκαετία του 1980, τις εκλεκτικές συγγένειες και την προσωπική του διαδρομή στη γραφή, στη γιορτή και στο πένθος.
Στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας θα στηθεί μία όμορφη γιορτή με παιχνίδια, φαγητό, μουσική και διασκέδαση
Η Γιορτή Αγάπης και Ανθρωπιάς που διοργανώνει το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου επιστρέφει και φέτος
Τα κλασικά αυτοκίνητα βγαίνουν στους δρόμους για το 4ο Φθινοπωρινό Ράλι Κλασικού Αυτοκινήτου
Μια ξεχωριστή φθινοπωρινή διαδρομή, από το Σωματείο Παλαιού Αυτοκινήτου ΛΕΣΠΑ – ΦΙΠΑ, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα
Rainbow Mermaids: Ένα φαντασμαγορικό drag show έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Οι Rainbow Mermaids παρουσιάζουν το «True Colours» σε Λεμεσό και Λευκωσία, συνδυάζοντας ζωντανό podcast, μουσική, χιούμορ, λάμψη και ελεύθερη έκφραση.
Πέντε φθινοπωρινές εκδηλώσεις στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς
Από την παράδοση και το θέατρο μέχρι το Φεστιβάλ Αβοκάντο και τη μουσική, η περιοχή υποδέχεται το φθινόπωρο με ένα πλούσιο πρόγραμμα.
30 σπουδαίες διεθνείς παραγωγές και δημιουργοί έρχονται το φθινόπωρο στην Κύπρο
Σημαντικοί καλλιτέχνες, διεθνείς παραγωγές, θέατρο, μουσική, όπερα και χορός συνθέτουν μια από τις πλουσιότερες πολιτιστικές ατζέντες της χρονιάς.
Ο «Δον Κιχώτης» ζωντανεύει σε ένα μεγαλειώδες μπαλέτο κάτω από τα αστέρια της Πάφου
Το Εθνικό Μπαλέτο της Σλοβενίας παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την ολοκληρωμένη παραγωγή του διάσημου έργου, με φόντο το επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.
Οι εκρηκτικοί Los Vivancos έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Επτά αδέλφια ενώνουν το φλαμένκο με τον σύγχρονο χορό, τα ακροβατικά, τις πολεμικές τέχνες και τη ζωντανή μουσική, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Ο John Cleese των Monty Python για πρώτη φορά ζωντανά στην Κύπρο
Ο θρυλικός δημιουργός των Monty Python και του Fawlty Towers παρουσιάζει στις 10 Νοεμβρίου 2026, στο Στάδιο Ελευθερία, το «Last Time To See Me Before I Die» για μία και μοναδική βραδιά!
Το Cyberness επιστρέφει στη Λεμεσό με μια δημιουργική «όαση»
Περισσότεροι από 150 δημιουργοί και τοπικά καταστήματα συναντούν μουσική, street food, εργαστήρια και οικογενειακές δραστηριότητες σε ένα διήμερο με ελεύθερη είσοδο
Μια νυχτερινή ποδηλατική διαδρομή για καλό σκοπό στο Φικάρδου
Το «Ποδηλατικός Περίπατος – Νυχτερινό Ride» μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε το χωριό πάνω σε δύο τροχούς, στηρίζοντας το «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Πεζοπορία στο μονοπάτι της Περσεφόνης, μέσα στην καρδιά του Τροόδους
Μια φθινοπωρινή εξόρμηση που συνδυάζει άσκηση, γνωριμία με την κυπριακή φύση και στήριξη του έργου της Terra Cypria