Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2024
Με τις διακοπές του Πάσχα να πλησιάζουν, οι Κύπριοι έχουν ήδη οργανωθεί για τα ταξιδάκια τους ενώ ρίχνουν το βλέμμα τους και στα πακέτα για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Μιλώντας στο SigmaLive o Επίτιμος Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Άκης Κελεπέσιης, μας ανέφερε πως «υπάρχει ζήτηση για τα ταξίδια το φετινό Πάσχα, η οποία είναι αυξημένη συγκριτικά με το 2019 πριν δηλαδή από την πανδημία, αλλά σε πιο χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την περσινή χρονιά η οποία χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετική. Οι Κύπριοι φέτος είναι πιο συγκρατημένοι», είπε ο κ.Κελεπέσιης.
Σύμφωνα με τον Άκη Κελεπέσιη, ο πρώτος προορισμός που επιλέγουν οι Κύπριοι το Πάσχα είναι η Ελλάδα αφού το Πάσχα είναι το «Πάσχα των Ελλήνων».
Συγκεκριμένα ανάμεσα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Αθήνα, η Κέρκυρα, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη».
Όσο αφορά τα ταξίδια στην υπόλοιπη Ευρώπη οι Κύπριοι επέλεξαν οργανωμένα ταξίδια σε Παρίσι και πιο μεμονωμένα στο Λονδίνο.
Σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων για την περίοδο του Πάσχα, ο κ.Κελεπέσιης είπε πως «οι τιμές έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρσι, είναι καλές».
Ερωτηθείς, αν οι Κύπριοι άρχισαν ήδη να κάνουν τις κρατήσεις τους για την περίοδο του καλοκαιριού, μας είπε ότι « Οι Κύπριοι άρχισαν να κάνουν κρατήσεις σε οργανωμένα ταξίδια, κρουαζιέρες με πρωταγωνιστές τα Ελληνικά νησιά και μετέπειτα σε προορισμούς όπως Ευρώπη, Ασία και Αμερική.
Τέλος, ερωτηθείς για το αν οι τιμές είναι πιο «τσιμπημένες» φέτος , δήλωσε ότι «για το καλοκαίρι οι τιμές φαίνεται είναι ελάχιστα πιο αυξημένες συγκριτικά με το 2023 λόγω της ακρίβειας που παρατηρείται σε όλα».
Σχετικά
Το ΡΙΚ απαντά στις αντιδράσεις για το "Jalla"
Θανάσης Τσώκος: "Οι αντιδράσεις από ειδικούς και φίλους του διαγωνισμού είναι στην ολότητα τους θετικές"
Θύελλα αντιδράσεων για το Jalla: Επιστολή πολιτών στο ΡΙΚ για τη Eurovision - Ζητούν απόσυρση του τραγουδιού και videoclip
Καταγγέλλουν ότι το videoclip της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision 2026 προσβάλλει την παράδοση της χώρας
Χάνουν έδαφος τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων το 2026 -Προορισμός η Ευρώπη
Συγκρατημένη εμφανίζεται η διεθνής ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων το 2026, με την Ευρώπη να διατηρεί ισχυρή θέση χάρη στην εικόνα ασφάλειας και την αυξανόμενη απαίτηση για ευέλικτα και εμπειρικά ταξίδια
Άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων για το μεγαλύτερο Ιταλικό τσίρκο "Atmosphere" που βρίσκεται στην Κύπρο
Πώς να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας
Keep Growing – Diageo και Johnnie Walker Black Label υλοποιούν πρόγραμμα αναδάσωσης πυρόπληκτων περιοχών στην Κύπρο
Το πρόγραμμα ενισχύει τη φιλοδοξία Spirit of Progress της Diageo
Solo Travel: Οι προορισμοί που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων το 2026
Έρευνα δείχνει ότι οι solo ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα στις πολιτιστικές δραστηριότητες, το φαγητό και την προσιτή τιμή
Βροχές και καταιγίδες μέχρι Παρασκευή – Στο σκηνικό και η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η Cyta παρέδωσε δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους νικητές των Cyta & soeasy Rewards
Χαμόγελα, ενθουσιασμός και… ηλεκτρική ενέργεια!
Διάσημο νησί της Ιταλίας βάζει κανόνες στους τουρίστες από το επόμενο καλοκαίρι
Αλλαγές αφορούν ήδη και τους ξεναγούς που πρέπει να χρησιμοποιούν ασύρματα ακουστικά και όχι μεγάφωνα
Η Cyprus Airways ανακοίνωσε εκπτώσεις για ταξίδια σε ρομαντικούς προορισμούς
Ταξίδια για δύο με έκπτωση από την Cyprus Airways