Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2024
Με τις διακοπές του Πάσχα να πλησιάζουν, οι Κύπριοι έχουν ήδη οργανωθεί για τα ταξιδάκια τους ενώ ρίχνουν το βλέμμα τους και στα πακέτα για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Μιλώντας στο SigmaLive o Επίτιμος Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Άκης Κελεπέσιης, μας ανέφερε πως «υπάρχει ζήτηση για τα ταξίδια το φετινό Πάσχα, η οποία είναι αυξημένη συγκριτικά με το 2019 πριν δηλαδή από την πανδημία, αλλά σε πιο χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την περσινή χρονιά η οποία χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετική. Οι Κύπριοι φέτος είναι πιο συγκρατημένοι», είπε ο κ.Κελεπέσιης.
Σύμφωνα με τον Άκη Κελεπέσιη, ο πρώτος προορισμός που επιλέγουν οι Κύπριοι το Πάσχα είναι η Ελλάδα αφού το Πάσχα είναι το «Πάσχα των Ελλήνων».
Συγκεκριμένα ανάμεσα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Αθήνα, η Κέρκυρα, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη».
Όσο αφορά τα ταξίδια στην υπόλοιπη Ευρώπη οι Κύπριοι επέλεξαν οργανωμένα ταξίδια σε Παρίσι και πιο μεμονωμένα στο Λονδίνο.
Σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων για την περίοδο του Πάσχα, ο κ.Κελεπέσιης είπε πως «οι τιμές έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρσι, είναι καλές».
Ερωτηθείς, αν οι Κύπριοι άρχισαν ήδη να κάνουν τις κρατήσεις τους για την περίοδο του καλοκαιριού, μας είπε ότι « Οι Κύπριοι άρχισαν να κάνουν κρατήσεις σε οργανωμένα ταξίδια, κρουαζιέρες με πρωταγωνιστές τα Ελληνικά νησιά και μετέπειτα σε προορισμούς όπως Ευρώπη, Ασία και Αμερική.
Τέλος, ερωτηθείς για το αν οι τιμές είναι πιο «τσιμπημένες» φέτος , δήλωσε ότι «για το καλοκαίρι οι τιμές φαίνεται είναι ελάχιστα πιο αυξημένες συγκριτικά με το 2023 λόγω της ακρίβειας που παρατηρείται σε όλα».
Σχετικά
Καιρός: Βροχές και χιόνι στο μενού - Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.