Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2024
Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στις 19.00, εγκαινιάζεται στην γκαλερύ Αποκάλυψη, στη Λευκωσία, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Σιακαλλή, με τίτλο “Determined To Fly”.
Γεννημένη στην Αμμόχωστο, η Έλενα Σιακαλλή κατοικεί, μετά την προσφυγιά, στην Λεμεσό. Από μικρή την συνέπαιρνε η εικαστική δημιουργία και μετά τις σπουδές στο θέμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ στην Μ. Βρετανία, δεν έπαψε ποτέ να μαθητεύει στην τέχνη, το ψηφιδωτό, την αγιογραφία αλλά και την ζωγραφική, την οποία διδάχτηκε και από τον διαπρεπή Κύπριο ζωγράφο Αντρέα Μακαρίου.
Αυτή είναι η τρίτη της ατομική έκθεση ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.
Εδώ και χρόνια είναι ενεργό μέλος του ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ «Τέχνη δίχως Σύνορα», του οποίου είναι και αντιπρόεδρος από το 2018 έως και σήμερα.

Η Έλενα Σιακαλλή σε αυτή την ατομική της έκθεση, με τίτλο “Determined To Fly” καταγράφει σε καμβά, με ακρυλικά χρώματα και ενίοτε με μικτά υλικά, προσωπογραφίες γυναικών, καθώς και πορτραίτα διάσημων καλλιτεχνικών φυσιογνωμιών αλλά και ανωνύμων μορφών της καθημερινότητας. Ανάμεσά τους περιβάλλει μία εναλλακτική απεικόνιση πουλιών και πεταλούδων.
Από τις προσωπογραφίες αυτές, οι οποίες είναι περιβεβλημένες από μονοχρωματικά πλαίσια, διχρωματικά φόντα σε πρισματικές αναπτύξεις και άλλες, γραμμικά κάθετες, εναλλαγές, ξεδιπλώνεται μία ενδοσκοπική θεώρηση της ανθρώπινης φιγούρας.
Η ζωγράφος, μέσα από τις προσωπογραφίες της στα έργα της και με την παρουσία φτερωτών όντων (πουλιά, πεταλούδες), δίνει στον θεατή του έργου της τα σύμβολα της ελευθερίας, της αποφασιστικότητας και της επίτευξης στόχων και ευτυχίας. Όλα αυτά με μία μοναδικότητα και ξεχωριστή ταυτότητα που επιτυγχάνεται μέσα από τις χρωματικές και γραμμικές επιλογές της.
ΕΛΕΝΑ ΣΙΑΚΑΛΛΗ
Έκθεση ζωγραφικής "Determined To Fly"
10 Απριλίου έως 27 Απριλίου 2024

-
Αποκάλυψη
10 Απριλίου - 27 Απριλίου 2024
Σχετικά

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Θρησκευτική Παράδοση»
Μία έκθεση του καλλιτέχνη Πανίκου Παναγή Χατζηδάκη και συμμετεχόντων καλλιτεχνών

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία


15 (ξεχωριστές) εικόνες από την έκθεση που πρέπει να δεις αυτό το καλοκαίρι
Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης "Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί”, που φιλοξενείται στο υπέροχο Almyra Hotel

«Το μήνυμα των χρυσαλλίδων»: Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Αρχαίο Κάστρο Κολοσσίου
Σε επιμέλεια της Στέλλας Χριστοφή


«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Κλείνει σήμερα η έκθεση με τις σπάνιες φωτογραφίες των Κυπρίων στην Αίγυπτο
«Το Ταξίδι για την Ιθάκη» – Φωτογραφική Έκθεση και Αναμνήσεις των Κυπρίων της Αιγύπτου (1920–1970)

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Η Cypria Auctions επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή δημοπρασία
Μια δημοπρασία που δεν αναδεικνύει απλώς έργα τέχνης, αλλά ανοίγει περάσματα σε κόσμους πνευματικούς, συμβολικούς και εσωτερικούς.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Η Κύπρος φιλοξενεί έργα περισσότερων από 150 καλλιτεχνών από κάθε γωνιά του κόσμου
Μια πολύ σημαντική έκθεση, με θέμα "Τεχνικές Χαρακτικής"