Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2024
Θερμοκρασίες καλοκαιριού βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο. Στο Μεσημέρι και κάτι φιλοξενήθηκε ο Α’ Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Μούσκος, ο οποίος εξήγησε ότι τις επόμενες μέρες θα υποχωρήσουν οι ψηλές θερμοκρασίες.
Αρχικά ανέφερε ότι πολύς κόσμος πήγε θάλασσα το τριήμερο καθώς η θερμοκρασίες ήταν πάνω από 30 βαθμούς. «Σήμερα έχουμε 33 βαθμούς. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι του Ιουνίου και όχι του Απριλίου».
Συμπλήρωσε ότι είναι μια θερμή αέρια μάζα. «Συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια έχουμε τέτοια φαινόμενα με θερμή μάζα περίπου 10 βαθμούς πάνω από τις κανονικές θερμοκρασίες».
Σημείωσε ότι θα υποχωρήσει αυτή η αέρια μάζα. «Την Πέμπτη θα έχουμε μείωση τεσσάρων βαθμών στο εσωτερικό και 2-3 βαθμούς στα παράλια».
Ακόμη είπε ότι το Σάββατο θα πέσει ακόμη 3-4 βαθμούς. «Ίσως να έχουμε 25 βαθμούς όμως θα είμαστε πάνω από τις μέσες τιμές».
Ο κ. Μούσκος μίλησε και για τη σκόνη τονίζοντας ότι σήμερα είναι περισσότερη κοντά στην επιφάνεια. «Στις περισσότερες περιοχές είναι στο κίτρινο, ενώ στην Πάφο είμαστε στο πορτοκαλί».
Επεσήμανε ότι από την Παρασκευή και μετά θα υποχωρήσει και η σκόνη μαζί με την αέρια μάζα. «Πρέπει να κάνουμε υπομονή».
Σημείωσε ότι το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε θερμοκρασίες πάνω από τους 42 βαθμούς. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Πέρσι είχαμε σπάσει κάθε ρεκόρ τον Ιούλιο. Για 17 συνεχόμενες μέρες είχαμε θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε κάτι το ίδιο».
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα έχουμε ένα μακρύ και πολύ ζεστό καλοκαίρι. «Ας ελπίσουμε ότι θα είναι πιο ήπιο από πέρσι».
Σχετικά
Πάσχα στην ορεινή Κύπρο, με διαμονή σε ένα πολυτελές Boutique Hotel
Ένα αξέχαστο Πάσχα γεμάτο παραδόσεις, γεύσεις, μουσική και αυθεντική φιλοξενία.
Ισπανία: Γιατί η Χώρα των Βάσκων είναι το ιδανικό μέρος να ταξιδέψεις το 2026
Στη Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, θα ζήσετε την τέχνη, τον πολιτισμό και θα απολαύσετε την καλύτερη γαστρονομία στον κόσμο.
Προορισμοί για τις πιο όμορφες πασχαλινές αναμνήσεις
Από την Κέρκυρα μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, τον Πρωταρά, τη Λεμεσό και την Πάφο, η Louis Hotels είναι αυτό το Πάσχα η κορυφαία επιλογή για ένα διάλειμμα γεύσεων και εμπειριών
Ένα Πάσχα γεμάτο μοναδικές στιγμές στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Λεμεσός
Αυτό το Πάσχα, κάθε στιγμή μετατρέπεται σε μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.
5 προορισμοί στην Ελλάδα για μία οικογενειακή απόδραση το Πάσχα
Χαλαροί, γαλήνιοι προορισμοί στην πιο όμορφη πλευρά της ελληνικής φύσης περιμένουν τους επισκέπτες για ένα κατανυκτικό Πάσχα
Λεμέσια 2026: 48+ λόγοι για να ζήσεις την απόλυτη αθλητική εμπειρία
Η διοργάνωση επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, για να χαρίσει δυνατές εμπειρίες μέσα από ένα πλούσιο και πολυδιάστατο αθλητικό καλεντάρι
Βροχερό και με ισχυρούς ανέμους το σκηνικό του καιρού – Επιστρέφει η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το πρώτο trailer της σειράς Harry Potter: Πότε κάνει πρεμιέρα
Τον νεαρό Χάρι υποδύεται ο Ντόμινικ ΜακΛάφλιν, με τον Άλαστερ Στάουτ στον ρόλο του Ρον και την Αραμπέλα Στάντον να παίζει τον ρόλο της Ερμιόνη
Αεροπορικά εισιτήρια: Ο πόλεμος φέρνει αυξήσεις έως και 560% σε Ευρώπη και Ασία
Στον αέρα τα σχέδια εκατομμυρίων ταξιδιωτών
Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι 7 ταξιδιωτικές τάσεις που αναμένεται να διαμορφώσουν το 2026
Οι ειδικοί συγκέντρωσαν προβλέψεις για την πορεία του κλάδου και κατέληξαν σε επτά βασικές τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν το επόμενο έτος
Το Trainspotting γίνεται μιούζικαλ και ανεβαίνει στο West End
Το Trainspotting γίνεται μιούζικαλ και κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο West End τον Ιούλιο, με τον Irvine Welsh να υπογράφει τη διασκευή