Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2024
Αν κερδίσει, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Eurovision που non-binary καλλιτέχνης θα βγει νικητής.
«Είναι ένα πολύ μοναδικό τραγούδι που βρίσκεται out of the box» σχολιάζει ειδικός αναλυτής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας και ως μεγάλο φαβορί διαφαίνεται στα στοιχήματα ο non-binary καλλιτέχνης Nemo από την Ελβετία.
Η Ελβετία με το Nemo φαίνεται να βάζει πλώρη για την πρωτιά, καθώς το τραγούδι χαρακτηρίζεται από τους φαν ως «εθιστικό». Το The Code είναι ένας συνδυασμός όπερας και ραπ και αποκαλύπτει το ταξίδι του Nemo προς την εύρεση της ατομικότητάς του.
Το τραγούδι The Code που θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στην Eurovision 2024
Πώς ένα τραγούδι θα γίνει η «φωνή» της LGBTQI+ κοινότητας
«Το The Code αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά δεν αισθάνομαι τίποτα καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary», δήλωσε πρόσφατα ο 24χρονος καλλιτέχνης, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Nemo Mettler.
«Το The Code δεν χαρακτηρίζεται απλώς ως ένα τραγούδι, αλλά ως ένας ασφαλής χώρος μέσα από τον οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει την αλήθεια του. Η αλήθεια του Nemo βρίσκεται ανάμεσα στα 0 και 1 του δυαδικού συστήματος: «Κάπου ανάμεσα στο 0 και 1, εκεί βρήκα το βασίλειό μου».
«Είναι απίστευτη τιμή να εκπροσωπώ την Ελβετία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Αυτή η σκηνή προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γενεών. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα ως gender-queer άτομο να υπερασπιστώ ολόκληρη την LGBTQIA+ κοινότητα», λέει δηλώνοντας ενθουσιασμό για τη συμμετοχή του στην Eurovision.
Αν κερδίσει, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Eurovision που non-binary καλλιτέχνης θα βγει νικητής – Ποιες χώρες συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα σύμφωνα με τα στοιχήματα
Σε περίπτωση που το τραγούδι του 24χρονου Nemo αγαπηθεί περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα από το κοινό και την κριτική επιτροπή, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Eurovision που non-binary καλλιτέχνης θα βγει νικητής.
Η Κροατία, η Ουκρανία, η Ιταλία, και η Ολλανδία -πέραν της Ελβετίας- είναι οι χώρες που συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα σύμφωνα με τα στοιχήματα.
Οι προβλέψεις ειδικού αναλυτή της Eurovision
Σύμφωνα με τη Mirror, ένας ειδικός σε θέματα που αφορούν στη Eurovision είπε: «Το σκεπτικό είναι ότι αν ο Nemo κάνει όλες αυτές τις ψηλές νότες και επιδεικνύει όλα αυτά τα διαφορετικά στυλ, θα «σκοράρει» πολύ καλά με την κριτική επιτροπή. Αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι στο σπίτι, καθώς δεν έχει υπάρξει ξανά αντίστοιχη περίπτωση. Είναι ένα πολύ μοναδικό τραγούδι που βρίσκεται out of the box».
Ο καλλιτέχνης Nemo Mettler γεννήθηκε το 1999 και έδειξε από νωρίς ταλέντο στη μουσική παίζοντας βιολί, πιάνο και ντραμς. Το 2017, το σινγκλ του Nemo «Du» έγινε πλατινένιο.
Σχετικά


Πέθανε ο μαέστρος Άγις Ιωαννίδης
Ο Άγις Ιωαννίδης υπήρξε μια εμβληματική μορφή της μουσικής ζωής της Κύπρου, με σπουδαία διεθνή πορεία και αφοσίωση στην καλλιτεχνική δημιουργία

Eurovision 2026: Αυτή είναι η τραγουδίστρια που φημολογείται ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό
Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια με τις δυνατές συνεργασίες που φέρεται να πηγαίνει στον διαγωνισμό

Σοφία Αρβανίτη, Δημήτρης Μεντζέλος & Group In Therapy band, στο απόλυτο πάρτι
Το απόλυτο 80s-90s πάρτυ στην Πλατεία Αμφιθεάτρου Ιδαλίου

VMAs 2025: Μεγάλη νικήτρια η Lady Gaga με 4 βραβεία - Η λίστα με όλους τους νικητές
Ariana Grande και Sabrina Carpenter ακολούθησαν, κερδίζοντας από τρία βραβεία η καθεμία

Μάθαμε πότε κάνει πρεμιέρα ο Πάνος Κιάμος στo ανανεωμένo Notes Live
Μαζί του οι Στέφανος Πιτσίνιαγκας, Ματίνα Ζάρα και Σταυρίνα Φουντανοπούλου

«Χάρις, σε σένα»: Το μουσικό πορτρέτο της Χαρούλας Αλεξίου, στη Μικρή Σαλαμίνα του Γιαπάνη
Μία βραδιά με τη μουσική της Χάρις Αλεξίου από το Μουσικό Σύνολο «ες αεί»

Radiohead: Επιστρέφουν στην σκηνή μετά από 7 χρόνια – Οι σταθμοί της περιοδείας
Στις αρχές του μήνα ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός live άλμπουμ, με τίτλο «Hail to the Thief — Live Recordings 2003-2009», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου.

Τα τρία πρώτα "δυνατά" live στο Vinylio, μόλις ανακοινώθηκαν
Οι Έλληνες καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε στη Λεμεσό

Σελίν Ντιόν: Ο λόγος που την τελευταία στιγμή δεν εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision 2025
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Le Parisien

Η Άννα Βίσση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για 6η χρονιά
Η απόλυτη Ελληνίδα star έτοιμη να κάνει χαμό

O Δημήτρης Μπάκουλης, για πρώτη φορά με την μπάντα του, στην Κύπρο!
Ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους δημιουργούς κι εκτελεστές της γενιάς του, ο Δημήτρης Μπάκουλης, έρχεται