Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2024
Είναι φέτος η 15η Έκθεση του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων. Όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, η ίδια πετυχημένη φόρμουλα.
Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Τα μέλη του Συνδέσμου με τα χρόνια έχουν γίνει πιο έμπειροι καλλιεργητές και αυτό αντανακλάται στα φυτά που εκτίθενται στην Έκθεση. Παράλληλα με την Έκθεση γίνεται και διαγωνισμός. Ο κριτής του διαγωνισμού φέτος θα είναι ο κ. Jakub Jilemicky, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στις Haworthias, Gasterias και Conophytum τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, ταξιδεύοντας στη Νότια Αφρική και κυνηγώντας με την κάμερα του ενδιαφέροντα και σπάνια φυτά. Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές χώρες και φωτογραφίες του φιλοξενούνται σε διάφορες δημοσιεύσεις.
Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα!
Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το οκτασέλιδο φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα.
Πολλά παχύφυτα, εκτός του ότι προσφέρονται για συλλέκτες, είναι κατάλληλα για τους κυπριακούς κήπους. Είναι πανέμορφα και έχουν μικρές απαιτήσεις σε νερό, λιπάσματα, ψεκάσματα και περιποίηση. Υπάρχουν χιλιάδες είδη παχύφυτα, άλλα κατάλληλα για κάλυψη εδάφους, άλλα αναρριχητικά, άλλα θαμνώδη, άλλα με διαστάσεις μικρών δένδρων. Ο κήπος σας δεν χρειάζεται να είναι φυτεμένος μόνο με παχύφυτα. Συνδυάζονται υπέροχα με άλλα ξηρανθεκτικά Μεσογειακά φυτά. Επίσης πολλά παχύφυτα μπορούν να αντέξουν με ευκολία πολύ δύσκολους χειμώνες, αλλά και στην αλμύρα της θάλασσας.
Είσοδος Ελεύθερη στο χώρο των πωλήσεων, Είσοδος €1 στον εκθεσιακό χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Ειρήνη Θέμις στο 96 570050 ή στο irenethemis@hotmail.com
Κυριακή 12 Μαΐου, Εκθεσιακός Χώρος Σπηλιών, Πάρκο Ακρόπολης, 10:00-19:00.
-
Πάρκο Ακροπόλεως
12 Μαΐου 2024
Σχετικά

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη στάση της χρονιάς
Σκεπαστός χώρος γεμάτος αγορές, γεύσεις και δράσεις για όλη την οικογένεια
Εβδομάδα Δεκαπενταύγουστου στο χωριό Μηλικούρι
Μια σειρά εκδηλώσεων με παιχνίδια τόμπολας, χορό και παραδοσιακές γεύσεις

Καλοκαίρι στα Καμινάρκα: Γέλιο, παράδοση και μαγεία στο χωριό
Πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραδοσιακές γεύσεις

Κάμπος & Τσακκίστρα: Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου στα χωριά της Κύπρου
Το καλοκαίρι γιορτάζουμε με παράδοση και μουσική

Κάνουμε check in σε 42 χωριά της Κύπρου, για μοναδικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις
Ιδανική ευκαιρία για αποδράσεις στην κυπριακή ύπαιθρο

Οι Γερακιές αναπαριστούν τον κυπριακό παραδοσιακό γάμο σε μία τετραήμερη δράση
Παρουσιάζονται έθιμα όπως το ζύμωμα του ψωμιού, η προετοιμασία του φαγητού και τα γαμήλια τραγούδια

Τι γίνεται φέτος το καλοκαίρι στη Βαβατσινιά
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που φέρνει το καλοκαίρι στο χωριό

Ο Φαρμακάς φοράει τα καλοκαιρινά του και φέτος
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και κινηματογράφος

Επισκέψου το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Βάσας Κοιλανίου με ζωντανή μουσική
Ανακάλυψε το πλήρες πρόγραμμα του καλοκαιριού


Έντεχνη – Ροκ βραδιά στον Αγρό κάτω από τα αστέρια του καλοκαιριού
Μία μοναδική μουσική εμπειρία με αγαπημένους ήχους και ελεύθερη είσοδο
