Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2024
Κατά διαστήματα εντοπίζουμε πολλά και διαφορετικά μαγαζιά -είτε αυτά είναι ταβερνούλες είναι σουβλατζίδικα- εντός και εκτός πόλεως, με το καθένα να παρουσιάζει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Εκείνο, όμως, που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το φαγητό να είναι ποιοτικό και να προσφέρεται σε λογικές τιμές.
Αν μάλιστα σερβίρεται και σε έναν περιποιημένο χώρο, ατμοσφαιρικό, με φιλική εξυπηρέτηση, τότε το σκηνικό φαντάζει ιδανικό.
Στοιχεία που θα βρεις στο σχετικά νέο σουβλατζίδικο της Λευκωσίας, ονόματι In Craticula (που στα λατινικά σημαίνει "επί σχάρας"), το οποίο άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στον Άγιο Ανδρέα, σε έναν περιποιημένο χώρο στολισμένο με δίσκους βινυλίου και καρό τραπεζομάντιλα.
Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις ποιοτικό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, νόστιμη σεφταλιά, ολόφρεσκια σαλάτα, αυθεντικό γιαούρτι, ζεστή πιτούλα, αλλά και μερικά άλλα νόστιμα πιάτα όπως συκώτι βοδινό, αρνίσια παϊδάκια, ραχοκοκαλιά αρνίσια κρασάτη και χαλλούμι, όλα φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες.
Αν όμως είσαι του μεζέ, προτείνουμε να δοκιμάσεις τον κυπριακο μεζέ που σερβίρει με μόλις €16 το άτομο και περιλαμβάνει πιάτα όπως χοιρινό σουβλάκι, σεφταλιά, κοτόπουλο σουβλάκι, συκώτι βοδινό, και παϊδάκι αρνίσιο.
Σημείωσε ακόμα ότι εδώ θα βρεις και θα απολαύσεις τόσο χορτοφαγικό μεζές (€15 το άτομο) με επιλογές όπως χαλλούμι, πιπεριά, ντομάτα, μελιτζάνα και μανιτάρι, όσο και βίγκαν μεζέ (€15 το άτομο) με πιάτα όπως κολοκύθι, πιπεριά, ντομάτα, μελιτζάνα, μανιτάρι και φαλάφελ.
Το φαγητό σου θα το συνοδεύσεις με ελληνικά και κυπριακά κρασιά, ούζο, τσίπουρο, μπύρες και άλλα οινοπνευματώδη.
(22771133) Κρόνου 2, Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-22.30.
*κεντρική εικόνα αρχείου
Σχετικά
Bugatsas: Το νέο all-day food concept που θέλει να κάνει τη μπουγάτσα το επόμενο μεγάλο street-food trend
Το μαγαζί που ήρθε για να δώσει ένα νέο attitude σε ένα γνώριμο comfort food, τη λατρεμένη μπουγάτσα
Το μαειρκό που στρώνει το καθημερινό κυπριακό τραπέζι στα καλύτερά του
Ο Φίλιππος και η Μόνικα μαγειρεύουν όπως στο σπίτι μας
Το Brod έκλεισε έναν κύκλο – Μάθαμε τι ετοιμάζει (γνωστός σεφ) στη λεωφ. Μακαρίου
Τι έρχεται στη θέση του; Ένα νέο all-day με bakery, brunch και μεσογειακό lunch
RESERVA 52 LOUNGE: Μια all-day γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της Λευκωσίας
Iδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας -από τον πρωινό καφέ και το lunch, μέχρι το δείπνο, τα after-work drinks και τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις
O σεφ Σταυρής ετοιμάζει ένα "δυνατό" steak night
Η βραδιά για τους λάτρεις του καλού κρέατος επιστρέφει στο Stavris Kitchen
Τις Κυριακές πάμε για steak, pasta και κρασί στο βουνό
Στο ALMA στην Κυπερούντα, οι Κυριακές αποκτούν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον
Αυτή η πιτσαρία αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο - Και δεν βρίσκεται στην Ιταλία
Δεν βρίσκεται ούτε στη Νάπολη ούτε στη Νέα Υόρκη, αλλά στο Λονδίνο, και αναδείχθηκε η καλύτερη πιτσαρία στον κόσμο
Το Tocayo παρουσιάζει τη νέα σειρά «Experimental Cocktails»
Καινοτομία, Σύγχρονη Μιξολογία και Culinary Ακρίβεια
Σεπτέμβριος στο Λατσί: χαλαρές μέρες, θάλασσα και ηλιοβασιλέματα στο Island Beach Bar
Το ημερολόγιο μπορεί να λέει ότι το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, αλλά στο Λατσί υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες που μοιάζουν ακριβώς με καλοκαίρι
Γνωστό ταβερνάκι στις 25 του μήνα θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Ωστόσο αφήνουν ένα μικρό teaser για τον χειμώνα, προαναγγέλλοντας πως κάτι καινούργιο «μαγειρεύεται»
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έρχεται στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένα νέο all-day spot ετοιμάζεται να δώσει διαφορετικό ρυθμό στις εξόδους μας, μεταφέροντάς μας από το χαλαρό brunch μέχρι τα βραδινά drinks και τα DJ sets