Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2024
Το αριστούργημα του Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά» έγινε σειρά στο Netflix.
Ο Αουρελιάνο Μπουενδία κοιτάζει απαθής το εκτελεστικό απόσπασμα. Αυτή είναι η πρώτη σκηνή της σειράς «Εκατό χρόνια μοναξιά» που γυρίστηκε για την πλατφόρμα Netflix και προβλήθηκε σήμερα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από τον θάνατο του συγγραφέα, του Νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. «Στο φανταστικό χωριό Μακόντο, η οικογένεια Μπουενδία αντιμετωπίζει έναν αδύνατο έρωτα, το παρελθόν της και μια κατάρα που την καταδικάζει. Η σειρά που βασίζεται στο αριστούργημα του Μάρκες θα προβληθεί από το Netflix φέτος» ανέφερε η πλατφόρμα σε ανάρτησή της στο Χ.
Σε αυτήν τη σύντομη ανακοίνωση, που συμπίπτει με τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Κολομβιανού συγγραφέα στην κατοικία του στο Μεξικό, δεν διευκρινίστηκε πότε θα είναι η πρεμιέρα. Η προσαρμογή του βιβλίου για την τηλεόραση είχε ανακοινωθεί το 2019 αλλά μόλις σήμερα προβλήθηκαν οι πρώτες εικόνες.
«Σε αυτό το πρώτο πλάνο, η φωνή του Αουρελιάνο Μπαμπιλόνια που αποκρυπτογραφεί τα θρυλικά γραπτά του Μελκίαδες μας οδηγεί στο Μακόντο, με την εικόνα του συνταγματάρχη Αουρελιάνο Μπουενδία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, να θυμάται εκείνο το μακρινό απόγευμα που ο πατέρας του τον είχε πάει να γνωρίσει τον πάγο», εξηγεί το Netflix.
Εκατό χρόνια μοναξιά σε 46 γλώσσες
Το βιβλίο εκδόθηκε στις 30 Μαΐου 1967 και αφηγείται, σε 20 κεφάλαια, την ιστορία του χωριού Μακόντο (εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του συγγραφέα στη βόρεια Κολομβία) και των επτά γενεών της οικογένειας Μπουενδία, αναμιγνύοντας φαντασία και ρεαλισμό. Εκείνη η πρώτη έκδοση τυπώθηκε σε 8.000 αντίτυπα. Σήμερα το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα.
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που γεννήθηκε στην Αρακατάκα το 1927 και ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος, είναι ίσως ο βασικός εκπρόσωπος του λατινοαμερικάνικου μαγικού ρεαλισμού, του λογοτεχνικού κινήματος που άνθισε στη Λατινική Αμερική τον 20ό αιώνα. Ο ίδιος ανέκαθεν διαφωνούσε με τη μεταφορά του «Εκατό χρόνια μοναξιά» στην οθόνη, επειδή δεν πίστευε ότι το βιβλίο θα μπορούσε να «συμπυκνωθεί» για την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο.
Η σειρά έχει την έγκριση της οικογένειας Μάρκες και γυρίστηκε από την Κολομβιανή Λάουρα Μόρα (βραβείο Χρυσό Κοχύλι στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν το 2022) και τον Αργεντίνο Άλεξ Γκαρσία Λόπες.
Το «Εκατό χρόνια μοναξιά» είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα οπτικοακουστικά σχέδια στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, με τη συμμετοχή των καλύτερων καλλιτεχνών και τεχνικών από την Κολομβία και άλλες χώρες. Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στα ισπανικά, στην Κολομβία, με τη στήριξη της οικογένειας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ανέφερε το Netflix.
Σχετικά
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»
Οι 25 καλύτερες ταινίες για να δείτε στο Netflix πριν φύγει το 2025
Συγκεντρώσαμε τις 25 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στην πλατφόρμα του Netflix.
Συννεφιασμένο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά η πρόγνωση
Σήμερα, Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του θρυλικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο
Η οροφή του Berengaria παίρνει ξανά την τελική της μορφή, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τον χώρο
Αυτή είναι η νέα Λαϊκή Αγορά της Δερύνειας - Πότε θα λειτουργήσει
Νέα εποχή για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής
Δωρεάν στάθμευση για την εορταστική περίοδο στον Δήμο Στροβόλου
Μέχρι την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2026,
Πρόβλεψη για νέες βροχοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι «αρχιτέκτονες» του AI το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time
Η AI, σύμφωνα με το TIME, έχει αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ρόλο - Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για καταιγίδες με ισχύ από τις 13:00 ως τις 16:30 σήμερα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.