Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2024
Αφιερωμένη στα νήματα της μόδας, αλλά και στα νήματα του χρόνου που συνδέουν ανθρώπους και παραδόσεις διά μέσου των αιώνων, είναι η επίδειξη μόδας που διοργανώνεται από το International Women's Club of Cyprus και το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19:00, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. Tα έσοδα θα διατεθούν για την ανάπτυξη θεραπευτικών εικαστικών προγραμμάτων στους Χώρους Φιλοξενίας του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).
Η επίδειξη μόδας με τον τίτλο «Νήματα» θα παρουσιάσει τις δημιουργίες φοιτητριών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Frederick που σπουδάζουν ή αποφοίτησαν από το πρόγραμμα Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας. Τα ρούχα που δημιούργησαν οι νέοι σχεδιαστές και οι νέες σχεδιάστριες, αντλούν έμπνευση από την κυπριακή παράδοση, με αναφορές στο λευκαρίτικο κέντημα, στα μοτίβα του φυτιώτικου υφαντού, στις αλατζιές, στις δαντέλες και στα υφάσματα της παραδοσιακής κυπριακής στολής, επιχειρώντας να τα μεταφέρουν στη σύγχρονη εποχή.
Οι φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν για μια συλλογή επαγγελματικού επιπέδου, υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας κ. Ελένης Τζιρκαλλή και της διδάσκουσας κ. Ντόρις Κάιλος, μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του Προγράμματος Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας. «Οι φοιτήτριες μας εργάστηκαν μεθοδικά και δημιουργικά για αυτή τη σειρά ενδυμάτων. Μέσα από αρχειακή έρευνα για την παραδοσιακή κυπριακή στολή, μελετώντας μοτίβα, υφάσματα και μορφές, ανταλλάσσοντας ιδέες και αναπτύσσοντας συνέργειες, κατέληξαν σε μια σειρά από σπουδαίες προτάσεις όπου η παράδοση συναντά το σήμερα. Ευχαριστούμε πολύ το IWCC για τη συνεργασία που κατέληξε σε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα», αναφέρει η συντονίστρια του Προγράμματος Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας, κ. Ελένη Τζιρκαλλή.

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του Πανεπιστημίου Frederick είναι να προσφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του ευκαιρίες να εργαστούν στον τομέα τους, σε πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες, να γνωρίσουν καταξιωμένους/ες επαγγελματίες και να προετοιμαστούν εμπειρικά για το μελλοντικό τους επάγγελμα. Για αυτό τον λόγο, το Πανεπιστήμιο ανέπτυξε την παιδαγωγική πρωτοβουλία FULL (Frederick University Living Lab) η οποία βασίζεται σε μια φοιτητοκεντρική προσέγγιση μάθησης και διδασκαλίας. Η πρωτοβουλία FULL συνδυάζει τη συμμετοχική και βιωματική μάθηση με την υλοποίηση ενός πρότζεκτ, σε συνεργασία με οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς. Οι φοιτητές και φοιτήτριες προετοιμάζονται με τις κατάλληλες γνώσεις αλλά και τις απαραίτητες δεξιότητες, αξίες και συμπεριφορές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μελλοντικές προκλήσεις.
Στην επίδειξη μόδας θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι φοιτήτριες Βερόνικα Αδαμίδου, Ραφαέλα Αργυρού, Αγνή Γεωργίου, Αριάνα Lindez Rimaite, Meida Mikalauskaite και Δήμητρα Παρασκευά, οι
απόφοιτες Μάγδα Αποστόλου, Αγγέλα Μιχαήλ, Dima Nikolaeva και Ειρήνη Μιχαήλ και ο απόφοιτος Σάββας Καζαντζής.

Εισιτήρια πωλούνται στην τιμή των €20 και είναι διαθέσιμα εδώ. Για κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα 24722520, 96039610, ή 99536533.
-
Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας
17 Μαΐου 2024
Σχετικά
Το Προεδρικό Μέγαρο ανοίγει τις πόρτες του στους πολίτες
Η πρώτη οργανωμένη εικαστική ξενάγηση φέρνει το κοινό κοντά σε σημαντικά έργα Κυπρίων δημιουργών, σπάνιες αρχαιότητες και ένα ξεχωριστό ψηφιακό ταξίδι στον χρόνο
Η Μαριλένα Ζωδιάτου φέρνει το «The Very Normal Comedy Show» σε τρεις πόλεις
Η Κύπρια comedian σχολιάζει όσα θεωρούμε απολύτως φυσιολογικά, σε έξι βραδιές με stand-up, φαγητό, ποτό και meet & greet
Μια δωρεάν γιορτή για τα μεταναστευτικά πουλιά στο Πάρκο Αθαλάσσας
Παρατήρηση και δακτυλίωση πουλιών, τηλεσκόπια και κυνήγι θησαυρού στο δάσος για μικρούς και μεγάλους.
«Two Stories One Table»: Ελληνικές και Κυπριακές Γεύσεις Συναντιούνται στο Mare Paphos αυτό το Σάββατο
Μια βραδιά με ξεχωριστές ελληνικές και κυπριακές γεύσεις για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη γυναίκα του Πόντου έρχεται στην Πάφο
Μουσική, χορός και λόγος φωτίζουν τη δύναμη και την αξιοπρέπεια της γυναίκας που κράτησε ζωντανές τη μνήμη και την παράδοση
Η «Οδός Χριστουγέννων» επιστρέφει στη Λεμεσό για ένα γιορτινό διήμερο
Χριστουγεννιάτικο παζαράκι, μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις
Ο συγγραφέας Θάνος Σταθόπουλος παρουσιάζει στη Λευκωσία την «Πρόσληψη Τροφής»
Μια ανοιχτή συζήτηση για τη δεκαετία του 1980, τις εκλεκτικές συγγένειες και την προσωπική του διαδρομή στη γραφή, στη γιορτή και στο πένθος.
Rainbow Mermaids: Ένα φαντασμαγορικό drag show έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Οι Rainbow Mermaids παρουσιάζουν το «True Colours» σε Λεμεσό και Λευκωσία, συνδυάζοντας ζωντανό podcast, μουσική, χιούμορ, λάμψη και ελεύθερη έκφραση.
Πέντε φθινοπωρινές εκδηλώσεις στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς
Από την παράδοση και το θέατρο μέχρι το Φεστιβάλ Αβοκάντο και τη μουσική, η περιοχή υποδέχεται το φθινόπωρο με ένα πλούσιο πρόγραμμα.
30 σπουδαίες διεθνείς παραγωγές και δημιουργοί έρχονται το φθινόπωρο στην Κύπρο
Σημαντικοί καλλιτέχνες, διεθνείς παραγωγές, θέατρο, μουσική, όπερα και χορός συνθέτουν μια από τις πλουσιότερες πολιτιστικές ατζέντες της χρονιάς.
Ο «Δον Κιχώτης» ζωντανεύει σε ένα μεγαλειώδες μπαλέτο κάτω από τα αστέρια της Πάφου
Το Εθνικό Μπαλέτο της Σλοβενίας παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την ολοκληρωμένη παραγωγή του διάσημου έργου, με φόντο το επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.
Οι εκρηκτικοί Los Vivancos έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Επτά αδέλφια ενώνουν το φλαμένκο με τον σύγχρονο χορό, τα ακροβατικά, τις πολεμικές τέχνες και τη ζωντανή μουσική, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε Λευκωσία και Λεμεσό.