Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

570 δωρεάν επισκέψιμα εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας σε όλη την Κύπρο (λίστα)

Αυτά είναι τα επιχορηγημένα εργαστήρια από τοΥφυπουργείοΤουρισμού

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2021

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, μας καλεί να βιώσουμε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι εμπειριών, αποκομίζοντας νέες εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές από την αυθεντική Κύπρο μέσα από το Πρόγραμμα εργαστηρίων χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 570 Δωρεάν επισκέψιμα εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας σε όλη την Κύπρο.

Η επίσκεψη, η συμμετοχή καθώς και η ξενάγηση στο χωριό / περιοχή που θα πραγματοποιούνται τα εργαστήρια, είναι ΔΩΡΕΑΝ.

H Κύπρος διαθέτει 11.000 χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού που αντικατοπτρίζονται τόσο στους Αρχαιολογικούς χώρους και στα Μνημεία, αλλά και στα στοιχεία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τα ήθη, τα έθιμα, οι τέχνες, οι παραδόσεις, οι γνώσεις και οι πρακτικές, αποτελούν στοιχεία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας ενός λαού. Η ανάδειξη και η διατήρηση αυτών των μοναδικών γνωρισμάτων της ταυτότητας μας ως αυθεντικού προορισμού, αποτελεί ένα από τους κύριους στόχους των Εργαστηρίων Χειροτεχνίας και Οινογαστρονομίας που διοργανώνει και επιχορηγεί το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Το Πρόγραμμα Εργαστηρίων Χειροτεχνίας και Οινογαστρονομίας το οποίο ακολουθεί, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εργαστηρίων με ποικίλες θεματικές.

Οι επισκέπτες, Κύπριοι και ξένοι, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν εργαστήρια χειροτεχνίας όπως εργαστήρια ζωγραφικής, κεντητικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κεραμικής, αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής, αργυροχοΐας, ξυλογλυπτικής κ.λπ, καθώς επίσης και εργαστήρια οινογαστρονομίας όπως εργαστήρια παρασκευής κρασιού, κουμανδαρίας, ππαλουζέ, παραδοσιακών αλλαντικών κ.λπ.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες που θα διοργανώνονται στο πλαίσιο των εργαστηρίων, όπως για παράδειγμα, να κατασκευάσουν υφαντά, πήλινα αγγεία, ψάθινα καλάθια, κρασί, ππαλουζέ κλπ, αποκομίζοντας μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες. Για τη συμμετοχή στις βιωματικές δραστηριότητες, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα που αναφέρονται σε κάθε εργαστήριο.

Παράλληλα, στο χωριό / περιοχή που θα πραγματοποιούνται τα εργαστήρια, θα προσφέρονται δωρεάν ξεναγήσεις.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται τα Σαββατοκυρίακα, από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και θα είναι ανοικτά για επισκέψεις από τις 10.00 π.μ. – 7.00 μ.μ για τους μήνες Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο και από τις 10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. για το μήνα Δεκέμβριο.

Για τις επισκέψεις, δεν απαιτείται κράτηση.

Πάμε λοιπόν να ζήσουμε αυτό το ανεπανάληπτο ταξίδι εμπειριών, κερδίζοντας νέες εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές από μία αυθεντική Κύπρο.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close