Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2024
Αφρικανική σκόνη επηρεάζει την Κύπρο τις τελευταίες μέρες, με τους ειδικούς να αναμένουν νέο επεισόδιο, αυτή τη φορά από ανατολικά.
Όπως ανέφερε στο SigmaLive o Μετεωρολογικός Λειτουργός Ιάσονας Χριστοδούλου, η σκόνη ταξιδεύει από αφρικανικές χώρες όπως Λιβύη και Αίγυπτος και θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι την Κυριακή.
Τόνισε όμως ότι από Δευτέρα αναμένεται νέο «κύμα» σκόνης από τα ανατολικά.
Σημείωσε επίσης ότι αναμένεται μια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αλλά και μια μικρή άνοδος το Σάββατο για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Η πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένη.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και στα δυτικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά και στους 19 στα παράλια.
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες το Σάββατο κατά τις μεσημβρινές ώρες πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Το απόγευμα της Παρασκευής η σκόνη από τα νοτιοδυτικά αναμένεται να υποχωρήσει, ωστόσο το Σάββατο αναμένεται αραιή σκόνη από τα ανατολικά, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται να είναι κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως την Κυριακή και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή, μικρή άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να παραμένει αισθητά πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.
Σχετικά

Ο Στρόβολος ανοίγει το Δημοτικό Μέγαρο για το κοινό (λόγω ζέστης)
Ανοικτός για χρήση από το κοινό, κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Το νέο, ειδυλλιακό resort της Αγίας Νάπας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του
Ένα premium adults-only καταφύγιο, όπου η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική συναντά τη φυσική ομορφιά της Αγίας Νάπας.

Ανακαλύψαμε το νέο glamping spot, ένα κρυμμένο μέρος, για ήρεμη διαμονή μέσα στη φύση, με φόντο τη θάλασσα
Το απόλυτο hideaway στην Κύπρο

Αν είσαι κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου, αυτό σε αφορά!
Κάλεσμα για δήλωση συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Αγίας Νάπας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση υποτροφιών από το ENAVSMA Foundation
Νέα ημερομηνία η 1η Αυγούστου

Travel + Leisure: Tο No 1 νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι ελληνικό
Με λευκά χωριά και απέραντες αμμουδιές


Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου