Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαΐου 2024
Αθήνα, 1982. Κάπου ανάμεσα σε Κυψέλη, Πατήσια και Εξάρχεια, γεννιέται η Creep Records.
Στον βραχύχρονο αλλά πλούσιο κατάλογό της, έκαναν το δισκογραφικό τους πέρασμα μερικές από τις σημαντικότερες μπάντες της εγχώριας new wave, post punk και dark wave σκηνής. Σε διάστημα τεσσάρων μόλις χρόνων, η Creep κυκλοφόρησε μια σειρά από εμβληματικούς δίσκους, οι οποίοι έως σήμερα αποτελούν μουσικά έργα ανεκτίμητης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας.
Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις του ιδρυτή της, Μπάμπη Δαλίδη, αναδύεται ένα ντοκιμαντέρ για μια από τις πρώτες και επιδραστικότερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα που έδωσε στέγη σε αρκετές underground μπάντες των 80’s, όπως οι Yell-Ο-Yell και άλλοι πολλοί.
Το έργο πλαισιώνουν μέλη των συγκροτημάτων που δισκογράφησαν στην Creep, όπως οι Angelo & His Egos, Art of Parties, Clown, Cpt Nefos, Headleaders, Metro Decay, Rehearsed Dreams, The Reporters, South of No North, Villa 21 και The Vyllies.
Λίγους μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Punkfilmfest Berlin στο Βερολίνο, όπου απέσπασε το βραβείο κοινού, και αμέσως μετά την συμμετοχή του στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ Αθήνας (Νύχτες πρεμιέρας) και Μπράουνσβαϊγκ, το "Return Οf Τhe Creeps" πραγματοποιεί την έξοδό του στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Από τον δημιουργό του Music For Ordinary Life Machines, Νίκο Χαντζή, ένα νέο μουσικό ντοκιμαντέρ ξετυλίγεται στο άσπρο πανί και έρχεται να σας διηγηθεί κάτι από τα αθηναϊκά σκοτεινά μουσικά 80’s. Ιστορίες 33 και 45 στροφών, ιστορίες με κειμήλια και εικόνες που μένουν σε κόντακ χαρτί.
Τετάρτη 8 Μαΐου, για μία προβολή στον Κινηματογράφο Πάνθεον. Ώρα Έναρξης 20:30.
Σχετικά
À Bout de Soufflé
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jean-Luc Godard από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού
Good Luck, Have Fun, Don't Die
Μια κωμική, δυναμική, τρελή περιπέτεια για το τέλος του κόσμου
Bernard Missions Mars
Μια ξεκαρδιστική, διαστημική περιπέτεια για όλη την οικογένεια!
The Wizard of the Kremlin
Ο Jude Law ενσαρκώνει τον Vladimir Putin στο πολιτικό θρίλερ του Olivier Assayas
The Tasters
Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία των γυναικών που δοκίμαζαν το φαγητό του Χίτλερ για να αποτρέψουν πιθανή δηλητηρίαση
The Secret Agent
Η πολυβραβευμένη – υποψήφια για 4 Όσκαρ – ταινία του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Kleber Mendonça Filho
Scarlet
Η ταινία anime εξερευνά καθολικά θέματα όπως το πένθος, η εκδίκηση, η λύτρωση και η δύναμη της συγχώρεσης
Is This Thing On?
Η νέα ταινία του Bradley Cooper μιλά για τη ζωή, τον γάμο και τις δεύτερες ευκαιρίες
Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ
Μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο το άθλημα του Τζούντο