Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2024
«Μπορούμε να έχουμε λίγο παραπάνω Ίο, παρακαλώ;» διερωτάται η εφημερίδα «The Sun» στο τέλος του πρόσφατου ταξιδιωτικού άρθρου που «υμνεί» το Κυκλαδίτικο νησί του Ομήρου.
Γοητευμένος με τη νεανική αύρα και τη θετική ενέργεια που εκπέμπει η Ίος, δηλώνει ο συντάκτης του εκτενούς αφιερώματος που επισκέφτηκε το νησί το περασμένο καλοκαίρι μετά από πρόσκληση του Δήμου Ιητών. Παρά τη νυχτερινή ζωή και τα όμορφα πάρτι, η Ίος διατηρείται καθαρή αναφέρει στο άρθρο ο δημοσιογράφος, ο οποίος στη συνέχεια καταγράφει την προσπάθεια που γίνεται ώστε ο προορισμός να αναπτύξει και να αναδείξει τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες διαστάσεις του. Η γαστρονομία, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, τα φεστιβάλ, ο θαλάσσιος τουρισμός, τα μονοπάτια και τα πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία όπως ο τάφος του Ομήρου και ο προϊστορικός οικισμός του Σκάρκου αποτελούν πολύ αξιόλογες εμπειρίες.
Σύμφωνα με τη «Sun», η Ίος πλέον δεν είναι απλά ένα «μαγνήτης» για νέους αλλά αποτελεί ιδανικό μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά, ερωτευμένα ζευγάρια, φυσιολάτρες, πεζοπόρους, ταξιδιώτες εκτός υψηλής σεζόν, αλλά και «empty nesters», γονείς με παιδιά που πλέον έχουν μεγαλώσει. «Ίος σημαίνει ενέργεια. Το αίσθημα ανανέωσης που προσφέρει απλόχερα το νησί, επιδιώκουμε να το διατηρήσουμε και να το αναδείξουμε αναπτύσσοντας διαφορετικές πτυχές, όπως οι ειδικές μορφές τουρισμού, ο πολιτισμός και οι αθλητικές διοργανώσεις. Η σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα σε μήνες εκτός τουριστικής αιχμής όπως ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος επιβεβαιώνει πως είμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών Αντώνης Μέττος.
Παράλληλα με την προβολή σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και ενόψει της επόμενης σεζόν, ο Δήμος Ιητών επιδιώκει να εμπνεύσει τους φίλους του προορισμού μέσα από το νέο βίντεο σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Ios Festival, το οποίο διανθίστηκε από συναυλίες, εικαστικά δρώμενα, μουσικές, χορούς και εκθέσεις.
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν